:

Szerző: Budai Péter

2004. január 22. 14:05

A Red Hat kínai terjeszkedést tervez

[News.com] A Red Hat, a Linux operációs rendszerek legjelentősebb szállítója, Kína irányába szeretne terjeszkedni, ami a kínai Red Flag Linuxszal történő szoros együttműködés lehetőségét is előrevetíti.

[News.com] A Red Hat, a Linux operációs rendszerek legjelentősebb szállítója, Kína irányába szeretne terjeszkedni, ami a kínai Red Flag Linuxszal történő szoros együttműködés lehetőségét is előrevetíti.

A cég első lépésként irodát hozna létre Pekingben, ezt követően pedig Sanghajban. Kína hatalmas piacot jelent, azonban kultúrájának, gazdaságának és kormányzásának kötöttsége lényegesen megnehezíti a terjeszkedést, ezért válik különlegesen fontossá a Red Flag Linux, amivel a Red Hat tárgyalásokat folytat.

A Red Flag befektetői között a kínai állam is megtalálható, és olyan partnerekre tett szert, mint a Dell, a Hewlett-Packard, az IBM, a Lenovo (korábbi nevén Legend), és a Miracle Linux, ami egy Linux disztribúciók ázsiai értékesítésével foglalkozó cég, az Oracle támogatásával.

Kína nem szívesen használ olyan szoftvereket, amelyeknek működését és belső felépítését nem tanulmányozhatja, ennek következtében a nyílt forrású szoftverek előnyös helyzetből indulnak. Még a Microsoft is, a kínai követelményeknek való megfelelés reményében egy labort létesített Kínában, ahol az állam képviselői szabadon vizsgálhatják a Windows forráskódját.

A raleighi (North Carolina, USA) székhelyű Red Hat kezdetben az Egyesült Államokban folytatta tevékenységét, azonban az elmúlt időszakban egyre inkább a nemzetközi értékesítésre összpontosít. Ezt az Indiában 20 fővel működő, értékesítéssel foglalkozó központ létrehozása is jelzi. Ráadásul a legnagyobb ütemben Európában növekednek a Red Hat eredményei, amire sokáig a SuSE Linux dominanciája volt jellemző.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.