Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Húsz magyar fejlesztésű alkalmazás Itanium processzorokra

Bodnár Ádám, 2004. április 28. 10:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nagy sikerrel, kiemelkedő részvétellel rendezte meg a HP, az Intel, a Micrsoft és az Oracle az Itanium Szoftverfejlesztői Fesztivált.

hirdetés
Nagy sikerrel, kiemelkedő részvétellel rendezte meg a HP, az Intel, a Micrsoft és az Oracle az Itanium Szoftverfejlesztői Fesztivált.

A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény elsődleges célja az volt, hogy minél több olyan alkalmazás legyen hozzáférhető a magyar felhasználóknak, amelyek Itanium alapú platformon, azaz a HP Integrity szervercsalád termékein is futtathatók. A HP felismerte ugyanis, hogy egy technológia, egy megoldás sikeres piaci elterjesztéséhez kulcsfontosságú, hogy minél több alkalmazás álljon a felhasználók rendelkezésére. Emiatt döntött úgy a HP, hogy egy fesztivál jellegű rendezvény keretében támogatja a hazai alkalmazások szoftverfejlesztők általi portolását Integrity szerverekre.

A háromnapos rendezvényre ötven hazai szoftverfejlesztő vállalat kapott meghívást, az esemény teljes résztvevői létszámmal, nagy érdeklődés mellett zajlott. A résztvevő cégek közül húszan már a helyszínen befejezték az alkalmazás portolását, valamint a többi szoftverfejlesztő munkája is meghaladta az 50 százalékos készültségi szintet. Minden részvevő cég további tizenegy hónapra megkapta az általa használt fejlesztői Integrity szervert, így lehetőségük nyílik a munka befejezésére és további alkalmazások portolására. A fejlesztéseknek köszönhetően az eddig is népszerű szerverek még szélesebb körben váltak használhatóvá, így még több felhasználói terület élvezheti az alkalmazás független, magas teljesítményű és jól skálázható rendszereket.

A rendezvényen a portolási munka mellett workshopok, szakmai szemináriumok zajlottak architektúráról, szerverekről, fejlesztési eszközökről.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.