:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. április 8. 09:09

Felmérések a Fotexnettől

A leginkább internetes áruházáról ismert Fotexnet a jövőben internetes felmérések lebonyolítását is vállalja -- adta hírül a cég sajtóközleménye. A felmérések során az oldal regisztrált látogatóinak véleményét kérik ki azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, melyeket a megbízók és a közreműködő szociológusok állítanak össze.

[HWSW] A leginkább internetes áruházáról ismert Fotexnet a jövőben internetes felmérések lebonyolítását is vállalja -- adta hírül a cég sajtóközleménye. A felmérések során az oldal regisztrált látogatóinak véleményét kérik ki azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, melyeket a megbízók és a közreműködő szociológusok állítanak össze.

A research.fotexnet.hu címen elérhető piac-és közvéleménykutatások lebonyolítására egyaránt alkalmas oldalon a Fotexnet 300 000 regisztrált felhasználója -- illetve bárki, aki véleményét elmondaná az adott kérdésekkel kapcsolatban -- válaszolhat.

Jánosi Péter, a Fotexnet PR- és marketingigazgatója lapunk azon kérdésére, hogy mivel tud többet a Fotexnet szolgáltatása, mint a korábban már létezett, ám csendben elhalt hasonló kezdeményezések (e-voks, netizen.hu), úgy válaszolt, hogy a Fotexnet három éves története során már foglalkoztak felmérésekkel, s úgy találták, a legnagyobb problémára, a válaszadók motiváltságára találtak egy jó megoldást. A Fotexnet ugyanis a válaszadókat a webáruházban levásárolható pontokkal jutalmazza.

Felvetésünkre, miszerint épp a szociológusok ágálnak gyakran a honorált válaszok hitelessége ellen, Jánosi azzal érvelt: a korábban végzett felmérések során semmi különbséget nem észleltek a honorált és a szívességi kitöltések megbízhatóságát tekintve, a látogatók következetesen és tudatosan töltötték ki a kérdőíveket minden esetben.

A Fotexnet új szolgáltatása hamarosan élesben is jelentkezik: egy pénzügyi szolgáltató és egy műszaki tevékenységet végző vállalkozás magbízásából készítenek felméréseket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.