biztonság archívum - 2001 június

2001
június

0

Angol legenda: miért támadja a Microsoft a GPL-t?

2001. június 29. 20:31

A Linux Journalban érdekes írás jelent meg a Microsoftnak a szabad szoftverek ellen folytatott kampányáról, amelyből az derül ki, hogy ha egy piacot uraló cég a FUD (félelem, bizonytalanság, kétség: lásd a kapcsolódó híreket) eszközéhez nyúl, azt nem teljesen azért teszi, mert fél az új piaci szereplőtől. A mozgatórugó gyakran az, hogy az új piaci szereplő a piacvezető cég pénzügyileg rendkívül eredményes üzleti modelljét fenyegeti. Valami ilyesmi történik most is, a GPL valóban a Microsoft üzleti modelljét kezdi ki, ezért támadja a szabad szoftvereket akkora erővel az óriáscég.

0

Hogyan szól a Jazz?

2001. június 28. 04:44

Azt már régóta tudjuk, hogy "a 'Rock'n Roll' az nem egy tánc". E cikkben pedig azt próbáljuk bizonyítani, hogy a Jazz nem csupán egy zenei műfaj, hanem olykor-olykor egy olcsó, ám mégis minőségi házimozi rendszer alapja is lehet.

0

Panasonic GD35 - fiatalos stílusban

2001. június 24. 20:02

A Panasonic maroktelefonjai sosem voltak szimpatikusak nekem. Itt az ideje felülbírálnom eme véleményemet, pedig a legbutább - ám mégis legújabb - alsókategóriás, Panasonic EB-GD35 készüléket teszteltem...