Szerző: Vörös Péter

2001. június 28. 17:23

A Winbond elkezdi a Direct RDRAM chipek tömeggyártását

[EB News] A tajvani Winbond Electronics Corp. bejelentette, hogy elkezdi a Direct Rambus DRAM chipek tömegtermelését. A Winbond 128 Mbites és 256 Mbites RDRAM chipeket fog gyártani a növekvő OEM kereslet kielégítéséhez. A piacvezető Samsung Electronics és a Toshiba után harmadik gyártóként kezdi el a Winbond a Direct RDRAM chipek tömeggyártását.

Dave Mooring, a Rambus elnöke elmondta, hogy a " Winbond, mint Tajvan egyik vezető DRAM gyártója növeli helyi termelési kapacitását, ami fontos ahhoz, hogy támogassák a Pentium4/RDRAM-alapú rendszerek tömeggyártását ... A Winbond az egyik kulcsfontosságú RDRAM szállító lesz az OEM gyártók és különféle csatornák számára, mihelyt beindul a tömegtermelés az év második felében".

A Winbond már jelenleg is gyárt DRAM-okat a Toshiba nevében, az RDRAM termékeket a Toshibának fogják szállítani a Sony PlayStation 2 játékkonzoljában történő felhasználásra, jegyezte meg Connor Liu, az SG Securities egyik elemzője.

C.C. Chang, a Winbond elnöke megjegyezte, hogy a Rambus DRAM a cég idei termékkínálatának egyik stratégiai fontosságú eleme lesz. A cég a PC gyártók egyik fontos RDRAM beszállítójává kíván válni. A Winbond azt is közölte, hogy a vállalat alig várja, hogy bemutathassa az új termékeket, mivel a DRAM piaci árak a termelési költség alatt vannak.

Egyes elemzők szerint a cég vesztesége folytatódik a júniusban záruló negyedévben is, mivel a 128 Mbites DRAM-ok ára 2$ alatt van, míg a Winbond változó költsége 4-4,50$.

Az első negyedévben a Winbond 43,5 millió $-os üzemi veszteséget ért el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról