:

Szerző: Barna József

2001. június 11. 21:14

Seagate U Series: 40 Gbyte egy korongon

[Email] A Seagate ma jelentette be U Series sorozatának legújabb, 60 és 80 Gbyte tárolókapacitású darabjait. Az elsősorban otthoni felhasználók igényeire szabott merevlemezeket 32,6 Gbit/négyzetcol adatsűrűségű 40 Gbyte-os tányérokkal szerelik, melyek fordulatszáma mindössze 5400 RPM.

Ennek ellenére a meghajtók igen fürgének mondhatóak: belső adatátviteli sebességük 54,5 Mbyte/sec, míg átlagos adatelérési idejük 8,9 msec. Az átviteli sebesség javítását hivatott szolgálni az e kategóriában ritkának mondható 2 Mbyte-os cache is. A Seagate-től már megszokott 3D Defense System ütésvédelmi és sound barrier technology (SBT) zajcsökkentő technológiákat is beépítették az új meghajtókba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.