Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 20. 14:35

A Compaq AlphaServer iparágvezető TPC-C benchmark eredményt ért el az Oracle 9i adatbázissal

[Mmd] A különféle vállalati technológiák és számítástechnikai megoldások nemzetközi szállítójaként ismert Compaq Computer Corporation ma bejelentette, hogy AlphaServer GS320 típusú kiszolgálója új TPC-C teljesítménycsúcsot állított fel az egyrendszeres konfigurációjú szerverek kategóriájában.

A Tru64 UNIX operációs rendszert és Oracle 9i Database Enterprise Edition adatbázis-kezelő szoftvert futtató AlphaServer GS320 rekordszintű, 230 533 tpmC (illetve 56,62 USA dollár/tpmC) értéket ért el az ipari szabványos benchmark alapján, és ezzel maga mögé utasította a HP, a Sun és az IBM hasonló kategóriájú rendszereit.

A fenti eredmények egyértelműen igazolják a Compaq vezető szerepét a ma bemutatott Oracle 9i Database támogatása terén. A piacvezető méretezhetőségi és sebesség-jellemzőkkel rendelkező, teljes körű adatbázis-kezelő szoftver nagy mértékben hozzájárul a felhasználók számítástechnikai összköltségének mérsékléséhez.

"A Compaq és az Oracle együttműködése a mai nappal minden eddiginél szorosabbá vált, úgy a termékfejlesztés és -szállítás, mint a benchmarking, a szolgáltatások és az értékesítés terén" - nyilatkozta Michael Winkler, a Compaq Computer Corporation Global Business Units elnökhelyettese. "Az Oracle 9i Database verhetetlen együttest alkot a Compaq elsőrangú platformjaival, megoldásaival és kiváló szolgáltatási portfoliójával."

"A teljesítményrekord újabb magyarázattal szolgál arra nézve, miért vagyunk meggyőződve róla, hogy a Compaq komoly szerepet játszik az Oracle 9i sikerében" - hangsúlyozta Michael Rocha, az Oracle Corporation Platform Technologies divíziójának vezető elnökhelyettese. "Ugyanakkor azt is bizonyítja, hogy a Compaq hosszú távon is kötelezettséget vállal ügyfelei növekvő teljesítményszükségleteinek kielégítésére."

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról