:

biztonság archívum - 2001 december

2001
december

0

Friss linuxos szoftverek: MySQL, Galeon, Mplayer

2001. december 29. 21:58

Bár az ünnepek közt a Linux háza táján sincs túl nagy sürgés-forgás, néhány újdonság azért az elmúlt napokban is kikerült a hálóra. A MySQL SQL szerver stabil szériája újabb taggal gyarapodott, a 3.23.47-es verzió kisebb javításokat tartalmaz, a változások listája a www.mysql.com-on olvasható, ugyaninnen tölthető le az adatbáziskezelő Linux, Windows, Solaris, FreeBSD, MacOS X, HP-UX, AIX, SCO és Irix rendszerekre fordított változata.

0

Fiorina rontja a Hewlett-Packard imázsát ?

2001. december 29. 18:17

[CNET] A marketing specialista Liquid Agency and Neale-May Partners legfrissebb felmérésének eredményeit várhatóan nem látja majd szívesen rezüméjén Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója.

0

Letölthető több játék legfrissebb javítócsomagja, valamint az Operation Flashpoint interneten játszható multiplayer demója

2001. december 22. 00:47

Megjelent és letölthető az Operation Flashpoint:1985 című játék új javítócsomagja, mely 1.40-es verzióra javítja fel az 1.30-asra frissített játékot. A frissítések listája a szokásos hosszúságú, egy méretes oldalra sem fér fel az 1.3-1.4 verzió közötti javítások tömkelege. A patch a hivatalos honlapról tölthető le, szokásos módon védett, csak eredeti CD-vel használható.

0

Eggyel kevesebb dologra kell várnunk az ádventi idő hátralévő napjaiban: Linux 2.4.17

2001. december 21. 22:19

[LinuxToday] Nos, itt van... -- e szavak kíséretében bocsátotta ki Marcelo Tosatti az újabb 2.4-es kernelt. Úgy tűnik, hogy a 2.4.17-es kernellel új hagyomány indult, a stabil verzió megjelenését ugyanis két kiadásra jelölt változat (release candidate) is megelőzte. Eddig a stabil kernelek egyből a pre jelzésű köztes állapotban lévő verziók után jelentek meg, ám ez a módszer néhány kiadásban (2.4.11 és 2.4.15) kellemetlen hibák megjelenéséhez vezetett.

0

Tegnap jelentősen visszaesett a Nasdaq

2001. december 21. 11:59

[CNET, CNN] Csütörtökön a Nasdaq index 64,35 ponttal (3,25%-kal) 1.918,54 pontra, a Dow Jones Industrial Average 85,31 ponttal (0,85%-kal) 9.985,18 pontra, míg a Standard & Poors 500 9,63 ponttal (0,84%-kal) 1.139,93 pontra esett vissza.

0

Microsoft: kritikus javítócsomag a Windows XP-hez !

2001. december 20. 22:47

[CNET] Körülbelül hat héttel ezelőtt fedezte fel egy kaliforniai biztonságtechnikai cég azt a komoly biztonsági rést a Microsoft legújabb operációs rendszerében, a Windows XP-ben, mely illetéktelenek számára is lehetővé teszi a hálózatra vagy internetre kapcsolt számítógépek elérését. A Microsoft a hibát kritikusnak minősítette, és egy javítócsomagot adott ki, melynek telepítését minden Windows XP-felhasználónak erősen ajánlja.

0

Frissített béta meghajtóprogram a Philips hangkártyáihoz

2001. december 19. 03:35

A Philips Rhythmic, Seismic, Acoustic Egde hangkártyái hazánkban is egyre jobban terjednek, egyre több gépben találhatunk ilyen hangkeltőket. A legfrissebb hivatalos, támogatott meghajtó a Philips weboldaláról érhető el, de ez természetesen sohasem az elérhető legjobb meghajtó.

0

Újabb Microsoft-patch az Internet Explorer nemrég felfedezett komoly biztonsági résének befoltozására

2001. december 18. 18:41

[TechTV] Az Oy Online Solutions Ltd. munkatársai által nemrégiben felfedezett biztonsági rés lehetővé teszi rosszindulatú felhasználók számára, hogy az általuk rafináltan megírt HTML oldalak megnyitásakor az Internet Explorer 5.5 és 6.0-s verziói egy futtatható programot töltsenek le anélkül, hogy a felhasználó észrevehetné a kártékony kód letöltését, illetve annak aktivizálódását. Természetesen tetszőleges program kerülhet így letöltésre, mely éppen lehetőséget biztosíthat készítői számára, hogy személyes adatok birtokába jussanak, DoS (Denial of Service) támadások kivitelezésére használják a gyanútlan felhasználó számítógépét, vagy éppen fájlokat töröljenek arról.

0

Friss programok: AbiWord 0.9.6 és Gnumeric 0.99.0

2001. december 17. 20:42

[LinuxToday] Friss AbiWord került ki a hálózatra a mai nap folyamán. A keresztplatformos szövegszerkesztő 0.9.6-os verziója az előző kiadáshoz képest nemcsak hibajavításokat, hanem néhány újdonságot is tartalmaz (például az OpenWriter dokumentumformátumát olvasó plugint), ám az egészen friss kódok nem fognak bekerülni a megjelenés előtt álló 1.0-ás verzióba, csak a hibajavítások. Az új AbiWord a www.abisource.com -ról tölthető le Windows, Linux, FreeBSD és MacOS X rendszerekre.

0

Megjelent a Microsoft Office XP első javítócsomagja

2001. december 17. 01:31

Megjelent, és letölthető a Microsoft Office XP irodai programcsomagjának első komplett szervízcsomagja, az első Service Pack. A frissítés az eddig külön-külön megjelent összes javítást és finomítást tartalmazza, s további bugmentesítéssel tovább növelt stabilitást, biztonságot és teljesítményt ígér.

0

A Sun továbbra is vezeti a UNIX szerverek piacát

2001. december 14. 16:18

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. bejelentette, hogy az elmúlt 18 negyedév alatt, azaz négy és fél éve vezeti a UNIX szerverek piacát a leszállított rendszerek számát tekintetve, valamint 11 egymást követő évben a bevételek tekintetében is piacvezetőnek minősült.

0

Az Intel a telekommunikációs szerverek piacán kívánja megtámadni a Sunt

2001. december 13. 00:46

[CNET, Reuters, Wall Street Journal] Az Intel szerdán bejelentette, hogy készen áll olyan építőelemek szállítására, amelyek a távközlési- és internetszolgáltatók különösen megbízható szervereihez szükségesek. A cég ezzel közvetlenül célozza meg a rivális Sunt, amely vezető helyen áll ezen a piacon.

0

A Burger King az EMC hálózati tárolóeszközeire szabványosított

2001. december 12. 02:07

[Hill and Knowlton Hungary] Az EMC bejelentette, hogy a Burger King Corp. az EMC Symmetrix és CLARiiON hálózati tárolóeszközeire szabványosít annak érdekében, hogy az értékesítési adatok hatékonyabban rendelkezésre álljanak az új, globális üzleti intelligencia-kezdeményezés keretében, amelynek célja, hogy a Burger Kinget nap mint nap meglátogató 12 millió vásárló megelégedettségét növelje.

0

Az iRiver hordozható lejátszója az MP3 és WMA mellett AAC és ASF állományokkal is megbirkózik

2001. december 12. 00:58

[Yahoo] Az iRiver America kínálatában hamarosan megjelenik a cég legújabb hibrid MP3-lejátszója, az iMP-350 SlimX csúcsmodell. A CD-lejátszás és MP3 formátum mellett a CD-re írt WMA, ASF és (opcionálisan) AAC állományokkal is megbirkózik. Egyetlen CD-lemez 650 MB-nyi helyén így akár 250 zeneszámot is eltárolhatunk. A lejátszó szoftveresen frissíthető lesz a cég weboldaláról letöltött firmware patch-ek formájában.

0

Megjelent a magyar nyelvű Norton AntiVirus 2002

2001. december 10. 14:51

[email] A Symantec, a világszerte piacvezető internet-biztonságtechnikai vállalat ma bejelentette, hogy megjelent a Norton AntiVirus 2002 magyar nyelvű változata.

0

Az Adobe Systems egy digitális fotózással foglalkozó kaliforniai céget kebelezett be

2001. december 9. 11:17

[Adobe] Az Adobe december 5-én jelentette be, hogy egy kalifornai magáncéget akvirált. A Santa Rosa-i Fotiva Inc. olyan szoftvereket fejleszt, amelyekkel a digitális fotók kezelése, tárolása, javítása és megosztása egyszerűbbé válik. Az akvizíció célja az, hogy az Adobe a legteljesebb megoldást nyújtsa vásárlóinak a képjavítás, képszerkesztés és a képkezelés terén. A művelet pénzügyi részleteiről az Adobe nem adott ki információt.

0

Újabb generációhoz érkezett a Recognita optikai karakterfelismerő szoftver

2001. december 7. 06:26

[ScanSoft] A ScanSoft, Inc., a papírról a számítógépbe megoldások vezető szállítója bejelenti, hogy megkezdte a Recognita OmniPage Pro 11 program értékesítését, amely az optikai karakterfelismerő (OCR) technológia új generációját képezi. A Recognita OmniPage Pro 11 a Recognita Plus 5.0 változat továbbfejlesztett utód-terméke, és az első olyan OCR termék, amely a Caere cég ScanSoft általi, 2000 márciusában történt megvásárlását követően, a ScanSoft, a Caere és a Recognita vállalatok képalkotó technológiájának és szakértői tudásának egyesítéséből jött létre. A képfeldolgozó és a képfelismerő technológia páratlan erőforrásaira építve, a ScanSoft eddigi történetének legpontosabb és technológiailag legfejlettebb termékét hozta létre. A Recognita OmniPage Pro 11 szoftverrel a legkülönbözőbb papíralapú nyomtatott dokumentumok átalakíthatók a felhasználó által leginkább használt alkalmazások formátumaiba, így a digitális információ a dokumentum újragépelése nélkül egyszerű módon szerkeszthetővé, tárolhatóvá és mások számára is hozzáférhetővé válik.

0

Januártól a magyar lakosság egyharmada veheti igénybe az Axelero ADSL szolgáltatását

2001. december 4. 19:18

[Axelero] Január végéig nyolc újabb város -- Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Sopron, Szekszárd, Szombathely, Tatabánya -- bekapcsolásával 13-ra nő azon nagyvárosok száma, ahol az Axelero ADSL szolgáltatása megrendelhető. Ezzel a felnőtt magyar lakosság egyharmada számára válik elérhetővé a korlátlan, nagysebességű internetezést lehetővé tevő technológia használata. A korszerű hozzáférés terjedését decemberben árakcióval is támogatja a piacvezető internetszolgáltató.

0

A piacvezető amerikai internetes bank a Financial Fusiont választja

2001. december 4. 11:08

[Sybase] A Financial Fusion, a Sybase 100%-os tulajdonú leányvállalata bejelentette, hogy a Wells Fargo & Company, a világ első és máig piacvezető internetes bankja rendszerbe állította a UniversalOFX termékkel ötvözött Financial Fusion Servert a bank OFX-műveletei -- többek között a vezeték nélküli online bankszolgáltatások -- támogatására (OFX: Open Financial Exchange, nyílt pénzforgalmi protokoll).