Szerző: Barna József

2001. június 7. 17:18

Tíz távol-keleti multimédiás cég voksol a KYRO-ra

HIRDETÉS

[Email] A PowerVR Technologies nemrég jelentette be, hogy a tajvani Computex 2001 kiállításon tíz távol-keleti multimédiás céggel írt alá KYRO és KYRO II chipes videokártyák gyártására vonatkozó partnerségi megállapodást. Az érintett cégek legtöbbje hazánkban szinte teljesen ismeretlen.


Egy Európában is ismert gyártó, az InnoVISION Inno3D KYRO II 4500 kártyája

A távol-keleti gyártók sosem az általuk előállított termékek neveinek ötletessége okán voltak ismertek (igaz, e téren immár számos európai és egyesült államokbeli cég találékonysága is komoly amortizáció jeleit mutatja), ám e mezőnyből is kiemelkedik a CHANCE-I cég telitalálatnak tűnő, a keresztségben BLOOD KYRO-2 (magyarul kb. 'VérKYRO') nevet felvett kártyája.

Az STMicroelectronics a megállapodás révén - annak ellenére, hogy annak az európai és amerikai piacra látszólag nincs közvetlen kihatása - jelentős piaci részesedésre tehet szert. Ugyanis a világ egyik legnagyobb piacának számító Távol-Keleten érezhető legkevésbé az NVIDIA dominanciája: bármennyire is meglepő, e régióban a videochipek eladási adatai alapján jelenleg a Trident a piacvezető. Ugyanakkor újabban ismét szárnyra kaptak olyan híresztelések, melyek szerint az NVIDIA, piaci dominanciáját és technológiai vezető szerepét kihasználva, komoly nyomást gyakorol a befolyásosabb multimédiás cégekre, így igyekezvén eltántorítani ezeket a konkurensek termékeinek felhasználásától. Ennek fényében az sem zárható ki, hogy az STMicroelectronics ezért is fordult a kevéssé ismert, ám a költségérzékeny felhasználókat szem előtt tartó kisebb cégekhez.

Az egyelőre kérdéses, hogy hazánkban mikor jelennek meg e távol-keleti KYRO-alapú videokártyák.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:58

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.