biztonság archívum - 2001 október

2001
október

0

A Solectron várhatóan nem fogja elérni a 2002-es pénzügyi évre tervezett forgalmat és nyereséget

2001. október 31. 13:46

[EB News] A világ legnagyobb szerződéses gyártója, a Solectron tegnap közölte, hogy a 2002-es pénzügyi évre tervezett forgalmat és nyereséget várhatóan nem sikerül majd elérni. A Milpitas (Kalifornia) központú cég az első pénzügyi negyedévvel kapcsolatban közölte, hogy a forgalom 2,8-3,2 milliárd $ között lesz, míg a nyereség részvényenként 4-8 cent körül várható.

0

A Samsung Electronics a világ második legnagyobb félvezetőgyártója kíván lenni 2005-re

2001. október 30. 05:45

[Reuters, Yahoo Finance] A dél-koreai Samsung Electronics, a világ negyedik legnagyobb félvezetőgyártója hétfőn kijelentette, hogy 2005 végére a cég a második legnagyobb félvezetőgyártó szeretne lenni és a globális memóriachip-piac 30%-át kívánja elérni. A Samsung már jelenleg is a világ legnagyobb memóriachip-gyártója, jelenleg a gyártott chipek 40%-át a termelési költség alatt értékesíti, ami jól tükrözi a globális chippiac rekordméretű visszaesését.

0

A Compaq hétfőn mutatja be Terascale szuperszámítógépét

2001. október 27. 17:43

[CNET] A Compaq hétfőn, a Pittsburgh Supercomputing Centerben mutatja be új, óriási méretű Terascale nevű szuperszámítógépét. A Terascale összesen 3000 Alpha EV68 processzort tartalmaz 750 szerverben, amelyeket nagy sebességű Quadrics összekötő kapcsol össze. A szuperszámítógép otthona a Pittsburgh Supercomputing Center, a fejlesztés a University of Pittsburghben, a Carnegie Mellon Universityben és a Westinghouse Electricnél történt.

0

Letölthető a legújabb VIA 4in1 meghajtócsomag

2001. október 25. 12:38

A legfrissebb verzió 4.35-ös verziószámot visel, és feltehetőleg teljes Windows XP kompatibilitással bír. Sajnos semmilyen információ nem áll rendelkezésre a csomagban található frissítésekről, egyéb változtatásokról. Nem biztos, hogy kapásból érdemes egy frissen telepített operációs rendszert patch-elni egy VIA meghajtócsomaggal (ami nem romlott el azt minek megjavítani), de ezt már a kedves felhasználónak kell eldöntenie.

0

Megjelent a 2.4.13-as Linux kernel

2001. október 24. 20:26

[Kernel.org, LinuxToday] Elkészült a 2.4-es széria tizenharmadik tagja. A friss kernel szokás szerint az ftp.kernel.org -ról vagy valamelyik hivatalos tükörről tölthető le. A patch a szokásosnál valamivel kisebb, csupán 600 KB, a változások nem túl hosszú listája pedig ezen a címen olvasható.

0

A Lucent 7,3 milliárd $-os nettó veszteséggel zárta negyedik pénzügyi negyedévét

2001. október 24. 14:43

[CNET, Wall Street Journal] A Lucent Technologies kedden tette közzé negyedik pénzügyi negyedéves eredményeit. A telekommunikációs berendezéseket gyártó óriáscég nettó vesztesége 7,3 milliárd $ (részvényenként 2,16$), forgalma 5,2 milliárd $ volt, szemben a harmadik pénzügyi negyedévben elért 5,9 milliárd $-ral -- a forgalom 28%-kal csökkent az előző év hasonló időszakához képest (figyelmen kívül hagyva a beszüntetett tevékenységből származó bevételeket).

0

Tovább bővült a Cisco Systems internetszolgáltatóknak kínált termékpalettája

2001. október 24. 12:29

[NetAktiv] A Cisco Systems, Inc., az internetes hálózati piac vezetője több új, a felsőkategóriás IP-útválasztás körébe tartozó terméket fejlesztett ki, amelyekkel tovább gyorsítja az Internet fejlődését. A Cisco 12000-es sorozat két fontos elemmel egészült ki, és ezzel egyidejűleg megjelent az iparág első feladatspecifikus nagyvárosi IP-hozzáférési útválasztója, a Cisco 10720 Internet Router.

0

Új szolgáltatásokkal bővült a Nők Lapja C@fe

2001. október 24. 10:11

[email] A féléves múlttal rendelkező, mára piacvezető női portál, a Nők Lapja C@fe ( www.noklapja.hu ) új szolgáltatásokat indított el c@fés közösségének további erősítésére: a Nők Lapja C@feházat, valamint a személyre szabott társkereső szolgáltatást.

0

AMD PowerNow! javítás a Windows XP-hez

2001. október 20. 22:04

A kis méretű, 65 kbyte-os javítás lehetővé teszi a Windows XP számára, hogy kihasználja az Athlon 4-ben helyet kapott PowerNow! technológiát, s így az erre a processzorra építő mobilgépek megfelelően takarékoskodhassanak az energiával.

0

Az Intel új, 0,13 mikronos chipgyárat nyitott meg

2001. október 18. 09:35

[Email] Az Intel tegnap jelentette be, hogy az arizonai Chandlerben felavatta és megnyitotta 2 milliárd dolláros beruházással felépített új, jelentős gyártókapacitású és korszerű, 200 mm-es szilíciumostyák termelésére alkalmas Fab 22 névre keresztelt félvezetőgyárát. Az üzemben kizárólag 0,13 mikronos csíkszélességgel és rézalapú technológiával gyártott mikroprocesszorok készülnek majd.

0

Béta javítócsomag az Operation Flashpoint:1985 című játékhoz

2001. október 15. 04:08

[3DSS] Az előző, 1.2-es verziójú javítócsomagra hiába várt az Operation Flashpoint című játék netes közössége, sajnos a beígért netkód optimalizáció nem hozta meg a kívánt eredményeket. Az interneten keresztül még mindig szinte játszhatatlanul szaggat a játék.

0

Megjelent a Mozilla 0.9.5-ös verziója

2001. október 14. 16:17

[Mozilla.org] A Mozilla projekt ismét friss böngészővel jelentkezett. A 0.9.5-ös Mozilla a javításokon túl néhány új funkcióval is bővült, amelyekről a kiadáshoz fűzött megjegyzésekből tájékozódhatunk. Azt azonban kiemelésre érdemesnek tartom, hogy ezentúl egy programablakon belül több weboldal is megnyitható. A funkció az Operát használók számára egy kissé kezdetlegesnek tűnhet, de egyébként jól használható. A Ctrl+T billentyűkombinációval lehet új fület nyitni az aktuális Mozilla ablakon belül -- tehát a többablakos módszer is megmaradt. A böngésző bináris változatai az ftp.mozilla.org -ról tölthetőek le Windows, Macintosh és Linux rendszerekhez.

0

Tajvanon az ASUS notebookok voltak a legkelendőbbek a harmadik negyedévben

2001. október 12. 14:59

A tajvani Asustek büszkén jelentette be, hogy a harmadik negyedév során Tajvanon az ASUS notebookok piacvezető szerepet értek el. A vállalat saját márkeneve alatt forgalomba hozott notebookok számában megelőzte a szintén tajvani Acert. Az Asustek 18 ezer hordozható PC-t értékesített a saját neve alatt.

0

Linus Torvalds: hibás a 2.4.11-es kernel!

2001. október 11. 19:23

[LinuxToday] Linus Torvalds ma újabb kernelverziót adott ki, ugyanis a tegnap megjelent 2.4.11-es Linuxban a symlinkek kezelése nem volt egészen tökéletes, így előfordulhat olyan helyzet, hogy ugyanazt az inode-ot több bejegyzés is használja. A hiba elég ritkán kerül a felszínre, de például a SuSE telepítője (a Yast2) a 2.4.11-es kerlenellel futtatva olyan inode-ot kreál a /dev/mouse bejegyzés számára, amit nem lehet egyszerűen letörölni.

0

Megjelent a 2.4.11-es Linux kernel

2001. október 10. 20:47

[Kernel.org] A 2.4.11-es kernel tegnap kiadott hatodik előzetese (pre6) után ma megjelent a végleges változat. A módosítások többek közt érintették az ELF-betöltő részeket, több frissítés is történt az USB kezeléséért felelős kódban, frissült az IrDA és a firewire csatlakozások kezelése; a részletek elolvashatóak a változások listájában . A friss kernel szokás szerint az ftp.kernel.org-ról tölthető le vagy valamelyik hivatalos tükörről . Aki még őrzi az előző verzió forráskódját, annak érdemesebb a 760KB-os patch -et (bz2) beszereznie.

0

Az EMC nyerte el a DaimlerChrysler IT szállítói díját

2001. október 10. 10:48

[Hill and Knowlton Hungary] A DaimlerChrysler az EMC-nek ítélte IT szállítói díját magas szintű globális szolgáltatási rendszeréért és piacvezető termék-innovációiért. A világ harmadik legnagyobb autógyártója világszerte EMC információtároló rendszereket és szoftvert alkalmaz valamennyi üzletágának ellátására.

0

Javítás jelent meg a most kiadott Trade Empires gazdasági stratégiai játékhoz

2001. október 9. 20:00

Az Eidos Interactive kiadott egy letölthető javítást a most megjelent gazdasági témájú stratégiai játékához, a Trade Empireshez. Az 5,5MB-os patch számos javítást tartalmaz a játék mesterséges intelligenciájával kapcsolatban és egyéb előforduló hibákra, melyek akár a játék teljes lefagyását is okozhatják.

0

Microsoft-stratégia a biztonságos vállalati hálózatokért

2001. október 5. 11:39

[Microsoft] A bármilyen rendszert, szoftverplatformot fenyegető internetes bűnözés elterjedése, az elmúlt hónapok sorozatos hackertámadásai az egész IT iparágat szembesítették azzal a ténnyel, hogy megfelelő stratégia és védekezés híján tetemes, dollármilliárdos nagyságrendű károkat okozhatnak az ártó szándékú támadások, vírusok és férgek.

0

Ximian Setup Tools 0.8: bővült a keresztplatformos konfigurálóprogram

2001. október 3. 22:54

[Ximian] A Ximian a *nix rendszerekhez készülő Setup Tools programcsomagjának újabb verzióval jelentkezett tegnap. A legutóbbi nyilvános változat óta számos újítás történt. A beállítóprogram további két eszközzel bővült, az egyikkel XFree86 állítható be, a másikkal pedig grafikus felületről lehet könnyen megosztani a hálózati kapcsolatot. A friss verzió természetesen az új dolgok mellett rengeteg hibajavítást is tartalmaz.

0

Radeon 7000 és 7200: új, olcsó videokártyák az ATI-tól

2001. október 2. 20:24

[Email] A videokártyákat és -chipeket gyártó kanadai ATI magasabb sebességfokozatra kapcsolt, hiszen korábban nem szokhattuk meg a cégtől, hogy havonta jelentene be újabb és újabb termékeket. Sokkal inkább a megfontolt haladás volt jellemző az ATI-ra, így az kép kezdett kialakulni a cégről, hogy nem kíván versenyre kelni a számos szegmensben piacvezető NVIDIA által erőltetett hathónapos termékciklussal. Most azonban, úgy tűnik, az ontariói vállalat stratégiát változtat. E dinamikusabb üzletmodell első manifesztációja lehet a cég mai bejelentése is.

0

Angol legenda: GeForce2/3 Titanium videokártyák tesztje

2001. október 1. 21:18

Amint az ismert, az NVIDIA ma jelentette be GeForce videochip-családjának három új változatát, a csúcskategóriás GeForce3 Titanium 500-at, a felső-középkategóriás GeForce3 Titanium 200-at és a GeForce2 Titaniumot. A bejelentés többeket is csalódással töltött el, minthogy -- a rajongók várakozásaival ellentétben -- egyik chip sem esett át architekturális módosításokon, és az új termékek csupán a már eddig is piacvezető GeForce-család magasabb órajelen üzemelő változatai.