biztonság archívum - 2001 augusztus

2001
augusztus

0

SuSE Linux Database Server: IBM DB2 adatbáziskezelő + SuSE Linux Enterprise Server

2001. augusztus 31. 13:19

[SuSE] A SuSE Linux Enterprise Server lehetőségeit egészíti ki a német vállalat új ajánlata, a SuSE Linux Database Server. Az IBM DB2 adatbáziskezelőjét tartalmazó megoldás sikerre számíthat a vállalati számítástechnikában. A SuSE Linux Database Server kétféle összeállításban kapható. A SuSE Linux Enterprise Server, a harminc napos telepítési támogatás és a 12 hónapos terméktámogatás (biztonsági javítások, DB2 javítócsomagok) mindkét összeállítás része. Ugyanakkor a SuSE Linux Database Server Workgroup Edition a

0

Megjelent a WinACE 2.04-es verziója

2001. augusztus 31. 00:00

Megjelent a legkisebb csomagméretbe tömörítő, és ezért igen közkedvelt WinACE tömörítőprogram legújabb, 2.04-es verziója. Az új verzió számos hibajavítást tartalmaz, és a program külalakján is kozmetikáztak egy kicsit.

0

Lemondott a SuSE Linux elnöke, Dirk Hohndel

2001. augusztus 29. 14:28

[CNET] Lemondott a német SuSE Linux szoftvervállalat elnöke, Dirk Hohndel. Az utódjáról egyelőre nincs információ. Hohndel volt egyben a vállalat műszaki igazgatója is.

0

Amit a hang(kártyák)ról tudni érdemes

2001. augusztus 28. 22:39

Mostanában a videokártyák, alaplapok és RAM-ok mellett igen elhanyagolt téma a hangkártyák világa: egy összefoglaló viszont -- én legalábbis így gondolom -- nem árthat, annál is inkább, mert ilyesmi nemigen található a neten, és talán sokakat segít eligazodni a jövőben.

0

Születésnapi programok: OpenOffice 638-as build és friss Midnight Commander

2001. augusztus 25. 01:44

[OpenOffice.org] Az OpenOffice projekt újabb tesztelési céllal közzétett verzióval lepte meg a Linux 10. születésnapját ünneplő közönséget. A 638-as buildhez nincs további olvasnivaló, a változásokról nem számoltak be a fejlesztők, a 638-ast egyszerűen csak le kell tölteni és kipróbálni. Az irodai programcsomag Windows, Linux és Solaris rendszerekhez érhető el bináris formában (az érdeklődők ugyanitt megtalálják a forráskódot).

0

Intel--VIA párharc: második fejezet

2001. augusztus 18. 20:58

[ZDNet] Az Intel, minthogy egyelőre nem sikerült rendeznie a tajvani VIA-val az utóbbi által a héten bemutatott P4X266 Pentium 4-es alaplapi chipkészlet körüli jogi vitákat, arra kéri (bár feltehetően a kényszeríti megfelelőbb szó) a nagyobb alaplap- és PC-gyártókat, hogy ne használják fel a rivális által gyártott terméket. Az Santa Clara-i központú cég ugyanis továbbra is kitart azon álláspontja mellet, hogy a VIA nem rendelkezik a Pentium 4 processzor buszlicencével. A ZDNet értesülései szerint a cég képviselői személyesen keresték meg a PC- és alaplapgyártókat, figyelmeztetve őket arra a tényre, hogy a P4X266 felhasználásával egy komoly költségekkel járó pereskedés részeivé válhatnak.

0

Nem működik együtt az Apple QuickTime a legújabb Internet Explorer frissítéssel

2001. augusztus 16. 14:39

[CNET] Felhasználók tömege döbbenten vette tudomásul, hogy a Microsoft Internet Explorer 5.5 internetböngészőhöz kiadott legújabb frissítés, a Service Pack 2 (SP2) telepítése után nem működik az Apple QuickTime Video a gépeken. A két szoftvergyártó most gőzerővel dolgozik, hogy megszüntesse a problémát - jelentették be tegnap.

0

Adobe: Network Publishing

2001. augusztus 15. 18:30

A Network Publishing világában a tartalmat csak egyszer kell elkészíteni és az mindenféle eszközön, legyen szó akár PC-ről, telefonról, egyéb mobil eszközökről vagy nyomtatóról, a készítő szándékainak megfelelően fog megjelenni. Mi állhat az Adobe új víziója mögött?

0

Ismét új kernel: 2.4.8

2001. augusztus 13. 11:56

[LinuxToday] Linus Torvalds kiadta a Linux kernel újabb verzióját. Azoknak, akik használják a kernel DRM szolgáltatását (amelyre a 4-es X Direct Rendering Infrastructure --DRI-- moduljának van szüksége), el kell dönteniük, hogy frissítik-e az X-et is a 4.1-es verzióra, vagy pedig az új kernelhez töltik le a régi DRM kódot, ugyanis a 2.4.8-as DRM már az XFree86-4.1.x-hez készült. A friss kernel az ftp.kernel.org -ról vagy valamelyik tükörről tölthető le. Az XFree86 4.0-ás verziókhoz írt DRM kód szintén az ftp.kernel.org -on található, ezt hozzá kell adni a fordítás előtt a forrásfához. Aki nem szeretné az új kernel teljes forrását letölteni, az talál patch -et is, a változások listája pedig itt olvasható.

0

A Sega ismét csökkentette a Dreamcast árát

2001. augusztus 13. 10:41

A Sega amerikai részlege bejelentette, hogy további 20 százalékkal csökkenti a Dreamcast játékkonzolok árát annak érdekében, hogy minél hamarabb túladjon a felhalmozódott készleteken.

0

Elemzők szerint a jövőben is a PlayStation 2 uralja majd az egyesült államokbeli játékkonzol-piacot

2001. augusztus 7. 21:50

[DFC] A DFC Intelligence piackutató cég frissítette az egyesült államokbeli videojátékok és játékkonzolok jövőjéről szóló tanulmányát. Az előrejelzés szerint a hamarosan háromszereplőssé váló (PlayStation 2, Xbox, GameCube) amerikai konzolpiacon várhatóan több mint 60 millió konzol talál gazdára 2005-ig. A jelentés kitér arra is, hogy a vizsgált piaci feltételek legtöbbjében a PlayStation 2 végzett az élen, és a cég szerint mindenképpen a Sony terméke lesz a piacvezető a szórakoztatóelektronikai szegmensben. Ugyanakkor a tanulmány nem vizsgálja azt az eshetőséget, hogy a PlayStation 2 miként szerepelne akkor, ha mind az Xbox, mind pedig a GameCube komoly ellenfélnek bizonyulna.

0

A Fujitsu kivonul az asztali PC-khez szánt merevlemezek piacáról

2001. augusztus 3. 09:28

[ExtremeTech] Szerdán a Fujitsu Computer Products of America bejelentette, hogy - minthogy a cég asztali PC-khez merevlemezeket gyártó divíziója jelentős veszteségeket halmozott fel az első félévben - kivonul ebből a piaci szegmensből, és a továbbiakban kizárólag mobil és vállalati gépekbe gyárt HDD-ket.

0

A Compaq első helyen végzett a D.H. Brown RAS-tesztjében

2001. augusztus 2. 22:27

[Mmd] A Compaq Computer Corporation a mai napon bejelentette, hogy a D. H. Brown Associates Inc. nemrég közzétett jelentése szerint első helyen végzett a csoportos és önálló működést megbízhatóság, rendelkezésre állás és szervizelhetőség szempontjából vizsgáló High Availability RAS-teszten. A D. H. Brown Associates által lebonyolított, két részből álló értékelés során a jellemzőket és funkciókat, illetve a csoportos működési és katasztrófa-elhárítási képességeket vizsgálták. Az egyes részkategóriák kiértékelése nyomán a Compaq 79,8 százalékos összesített eredményt ért el, míg az IBM 76,2, a Sun pedig 73,6 százalékon teljesített.

0

Megjelent a KOffice irodai programcsomag 1.1 RC1-es verziója

2001. augusztus 2. 10:59

[KDE News] A KDE Projekt bejelentette a KDE-s irodai programcsomag 1.1-es verziójából az első kiadásra jelölt (RC1) változatot. A csomag fejlesztése már szigorúan csak a hibajavításokra korlátozódik, a végleges 1.1-et augusztus közepére ütemezték a fejlesztők. Az 1.1 utolsó bétájához hasonlóan a mostani kiadásról is kijelentették, hogy ez eddig minden idők legjobb KOffice verziója. A csomagban már Kontour a neve az egy-két hónapja még Killustrator néven futó vektorgrafikus programnak (ld. a kapcsolódó híreket).

0

A Compaq bemutatta EMA 16000 adattárolási megoldását

2001. augusztus 2. 10:43

[Mmd] A Compaq EMEA részlegének bemutatott EMA (Enterprise Modular Array) 16000 megoldása kimondottan olyan ügyfelek számára készült, akiknek adattárigénye a lehető legkisebb eszközméret mellett igényel folyamatosan növelhető kapacitást és csúcsteljesítményt.