:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 28. 12:36

A Macromedia profitfigyelmeztetést jelentett be

[CNET, Reuters] A Macromedia tegnap bejelentette, hogy a június 30-ával záruló, első pénzügyi negyedévét várhatóan veszteséggel fogják zárni. A cég részvényenként 15-20 centes pro forma veszteségre számít. A First Call által reprezentált elemzők várakozása részvényenként 13 cent volt. A San Francisco-i központú cég negyedéves forgalma várhatóan 85-90 millió $ lesz. Az eredmények végleges bejelentése július 19-én lesz.

Rob Burgess, a Macromedia elnök-vezérigazgatója egy közleményben elmondta, hogy "bár termékeink továbbra is piacvezető pozícióban vannak, a Web fejlesztési piac az egy évvel ezelőtti szinthez képest 20-30%-kal esett vissza ... változatlanul nagyon bízunk hosszú távú termékstratégiánkban és agresszív lépéseket fogunk megtenni annak érdekében, hogy csökkentsük termékeinket és újra nyereségessé tegyük a céget".

A felhő alapú szolgáltatások, a konténer alapú futtatókörnyezetek és a microservice architektúrára épülő alkalmazásfejlesztés bizony feladják a leckét, ha a régebbi, monolitikus rendszerekhez kell hozzákapcsolni az újdonságokat. Összeszedtük, mire érdemes figyelni tervezés és megvalósítás során.

a címlapról