Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 13. 20:16

Kétmillió előfizetővel büszkélkedhet a Westel

[Westel] Ismét mérföldkő a magyar távközlés történetében: a Westel, a hazai mobiltelefónia vezető szolgáltatója elsőként szárnyalta túl a kétmilliós ügyfélszámot.

A rendkívül dinamikusan fejlődő magyar távközlés elmúlt közel tíz esztendejében a Westel fejlődése igazi sikertörténet. A GSM rendszerű digitális mobiltelefónia hazai térhódítása első esztendejének végén, 1994-ben 57 ezer előfizető bizalmát élvezte, a félmilliomodik "határvonalat" 1998-ban lépte át, és tizenöt hónapja, 2000 márciusában regisztrálta az egymilliomodik ügyfelét.

Abban, hogy a mobiltelefon mindennapos használati eszközzé vált Magyarországon, és számos ember üzleti és magánéletének nélkülözhetetlen része, valamint hogy a hazai mobiltelefon ellátottság meghaladja a 38 százalékot - jelentős szerepe van a piacvezető Westelnek.

Míg a Föld minden 12 lakosából egy már rendelkezik GSM telefonnal, és világszerte több mint félmilliárd mobiltelefont használnak, Magyarországon mára minden ötödik ember a 06-30-asok családjába tartozik.

a címlapról