Szerző: Vörös Péter

2001. június 20. 13:19

A Compaq iPaq Pocket PC: júniusban éri el a cég az 1 milliós eladási darabszámot

[PRNewswire] Sean Burke, a cég alelnöke tegnap jelentette be azt, hogy még e hónapban leszállítják az egymilliomodik iPaq kéziszámítógépet, amelyet 2000. májusában mutatott be a Compaq. A készülék bemutatása után rögvest igen népszerűvé vált, hosszú időn keresztül komoly hiányjelenséggel küszködött a cég.

A Gartner piackutató cég jelentése szerint ebben a negyedévben bevétel alapján az iPaq eladásai meg is előzik az egyébként (darabszám alapján) piacvezető Palm kéziszámítógépeket (a Gartner szerint a iPaq átlagos eladási ára 300$-ral magasabb a Palm eszközökénél).

Michael Capellas, a Compaq elnök-vezérigazgatója kedden Stockholm-ban egy olyan új technológiát mutatott be, amelynek révén a drótnélküli működésre felkészített iPaq-okat mobiltelefonálásra lehet használni világszerte. A cég egy globális, három sávos GSM/GPRS drótnélküli adat és hangátviteli rendszeren dolgozik, amelynek révén az iPaq felhasználók Internetezhetnek, e-mailezhetnek, SMS-ezhetnek és telefonálhatnak szerte a világon. A Compaq szerint az új technológia még az idén el fog készülni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról