Szerző: Vörös Péter

2001. június 20. 13:19

A Compaq iPaq Pocket PC: júniusban éri el a cég az 1 milliós eladási darabszámot

HIRDETÉS

[PRNewswire] Sean Burke, a cég alelnöke tegnap jelentette be azt, hogy még e hónapban leszállítják az egymilliomodik iPaq kéziszámítógépet, amelyet 2000. májusában mutatott be a Compaq. A készülék bemutatása után rögvest igen népszerűvé vált, hosszú időn keresztül komoly hiányjelenséggel küszködött a cég.

A Gartner piackutató cég jelentése szerint ebben a negyedévben bevétel alapján az iPaq eladásai meg is előzik az egyébként (darabszám alapján) piacvezető Palm kéziszámítógépeket (a Gartner szerint a iPaq átlagos eladási ára 300$-ral magasabb a Palm eszközökénél).

Michael Capellas, a Compaq elnök-vezérigazgatója kedden Stockholm-ban egy olyan új technológiát mutatott be, amelynek révén a drótnélküli működésre felkészített iPaq-okat mobiltelefonálásra lehet használni világszerte. A cég egy globális, három sávos GSM/GPRS drótnélküli adat és hangátviteli rendszeren dolgozik, amelynek révén az iPaq felhasználók Internetezhetnek, e-mailezhetnek, SMS-ezhetnek és telefonálhatnak szerte a világon. A Compaq szerint az új technológia még az idén el fog készülni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.