Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 18. 12:58

A Palm elvesztette piacvezető pozícióját - legalábbis ami a bevételeket illeti

HIRDETÉS

A kéziszámítógépek piacának meghatározó versenyzője, a Palm valószínűleg elveszíti piacvezető pozícióját - már ami a hardverek eladásából származó bevételt illeti. A ma megjelent tanulmány szerint ugyanis a Compaq az iPAQ kézigépek révén sokkal nagyobb forgalmat bonyolít le, mint a Palm.

A Dataquest által készített felmérés szerint a Palm az eladott kéziszámítógépek mennyiségét tekintve még mindig az első számú piaci szereplő, a készülékek értékesítéséből származó bevételt tekintve a Compaq a piacvezető.

Előzetes becslések szerint a június 1-én véget ért negyedévben a Palm hardvereladásból 130-135 millió dollár bevételre tett szert. Ez elmarad a Palm által május közepén előrejelzett 140-160 millió dolláros szintnél.

Az eladott gépek számát tekintve a Handspring a második legnagyobb piaci szereplő, de a cég június 30-án végződő negyedévében 60-65 millió dolláros bevételre számít.

A Dataquest tanulmánya szerint a Compaq kéziszámítógépek eladásából a június 30-án lezáruló negyedévben több, mint 200 millió dollár bevételre tehet szert.

Bár a Compaq lényegesen kevesebb gépet ad el, mint a Palm vagy a Handspring, az iPAQ kéziszámítógépek átlagos ára jóval magasabb, mint a Palm vagy Handspring modelleké. A monokróm kijelzővel ellátott iPAQ kéziszámítógép ára 399 dollár, a színes kijelzővel szerelt gépért pedig 599 dollárt kérnek.

Ezzel szemben a Palm gépek már 99-299 dollár közötti áron megávásárolhatók, és a színes kijelzővel szerelt csúcsmodellek is csak 449 dollár körüli összegbe kerülnek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 23:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.