:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 13. 08:43

Az Avaya harmadik pénzügyi negyedéve gyengén fog sikerülni és legalább 3.000 alkalmazott elbocsátását tervezi a cég

[Wall Street Journal] Az Avaya, az USA első számú vállalati telefon-berendezés gyártója, amely tavaly szeptemberben vált le a Lucent Technologiestől, tegnap bejelentette, hogy lejjebb viszi a 2001-es forgalmi kilátásokat és legalább 3.000-rel (11%-kal) csökkenti létszámát, hivatkozva az egyre lassuló megrendelésekre.

Az Avaya, amely egyebek között hangposta, konferencia hívás, hívás továbbítás és egyéb telekommunikációs rendszereket gyárt, azt közölte kedden, hogy a harmadik pénzügyi negyedévben a cég forgalma a 4-6%-kal fog csökkenni az előző év hasonló időszakához képest, míg a negyedik pénzügyi negyedévben 4-8%-os csökkenés várható.

A First Call által reprezentált elemzők a június 30-án véget érő harmadik pénzügyi negyedévben részvényenként 32 centes nyereséget várnak a cégtől, a negyedik pénzügyi negyedévben pedig részvényenként 45 centes nyereség várható.

Az Avaya bejelentette, hogy a cég májusi eladásai a vártnál alacsonyabbak voltak az összes termékcsaládnál. Az USA-n kívüli eladások, amelyek az első és második negyedévben növekedtek az előző év hasonló időszakához képest, szintén a várakozások alatt maradtak, főleg Európában, ahol a cég a nemzetközi forgalmának kb. felét realizálja.

A teljesítmény javítása érdekében az Avaya felgyorsítja korábban már bejelentett szerkezetátalakítási tervét és az eredeti tervekhez képest egy évvel korábban, már a 2002-es pénzügyi év végére befejezi azt. Ennek keretében legalább 3.000 alkalmazottat fog elbocsátani a cég.

Az Avaya részvényárfolyama tegnap 0,12$-ral (0,79%-kal) 15,00$-ra csökkent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.