Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 8. 13:12

Az Infineon szerint 2003-ra egyeduralkodó lesz a DDR SDRAM

HIRDETÉS

A DRAM gyártás vezetői közé tartozó Infineon szerint 2003-ra a DDR szinte teljesen kiszorítja majd az SDRAM-ot és több, mint 50 százalékos részesedéssel egyértelmű piacvezetővé válik.

Bár 2001-ben az SDRAM várhatóan még 90 százalékos piaci részesedést birtokol és a DDR és az RDRAM csak 5-5 százalékot szereznek, az Infineon biztos benne, hogy az SDRAM és a DDR SDRAM árkülönbségének csökkenése nyomán 2002-ben rendkívüli módon megnő a DDR piaci részesedése.


A DRAM-gyártó továbbá kifejtette, hogy a nagy chipgyártók még ebben az évben elkezdik a 128 Mbites DDR memóriák előállítását és megkezdik az áttérést a 0,13 vagy 0,14 mikronos gyártástechnológiára.

Az optimista előrejelzések ellenére több cég szkeptikus a DDR sorsával kapcsolatban. A nagy chipsetgyártók ugyanis egyelőre csupán kevés termékükben támogatják a DDR SDRAM-ot és felhasználói oldalról sincs túl nagy igény az új technológia iránt. A CPU-piac 60 százalékát uraló Intel csak 2002-ben dobja piacra DDR-t támogató chipkészletét.

Más vélemények szerint az előállított DDR memóriák és chipkészletek mennyisége kétszer gyorsabban emelkedik az 5-7 százalékkal növekedő piaci keresletnél, ezért a DDR kilátásai 2001-re elég borúsak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.