Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 8. 13:12

Az Infineon szerint 2003-ra egyeduralkodó lesz a DDR SDRAM

A DRAM gyártás vezetői közé tartozó Infineon szerint 2003-ra a DDR szinte teljesen kiszorítja majd az SDRAM-ot és több, mint 50 százalékos részesedéssel egyértelmű piacvezetővé válik.

Bár 2001-ben az SDRAM várhatóan még 90 százalékos piaci részesedést birtokol és a DDR és az RDRAM csak 5-5 százalékot szereznek, az Infineon biztos benne, hogy az SDRAM és a DDR SDRAM árkülönbségének csökkenése nyomán 2002-ben rendkívüli módon megnő a DDR piaci részesedése.


A DRAM-gyártó továbbá kifejtette, hogy a nagy chipgyártók még ebben az évben elkezdik a 128 Mbites DDR memóriák előállítását és megkezdik az áttérést a 0,13 vagy 0,14 mikronos gyártástechnológiára.

Az optimista előrejelzések ellenére több cég szkeptikus a DDR sorsával kapcsolatban. A nagy chipsetgyártók ugyanis egyelőre csupán kevés termékükben támogatják a DDR SDRAM-ot és felhasználói oldalról sincs túl nagy igény az új technológia iránt. A CPU-piac 60 százalékát uraló Intel csak 2002-ben dobja piacra DDR-t támogató chipkészletét.

Más vélemények szerint az előállított DDR memóriák és chipkészletek mennyisége kétszer gyorsabban emelkedik az 5-7 százalékkal növekedő piaci keresletnél, ezért a DDR kilátásai 2001-re elég borúsak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.