Szerző: Vörös Péter

2001. június 12. 00:41

A Peregrine Systems 1,08 milliárd $-ért megveszi a Remedyt

[CNET] A Peregrine Systems szoftvergyártó cég hétfőn bejelentette, hogy 1,08 milliárd $-nyi készpénzért és részvényért megvásárolja a szoftverszolgáltató Remedyt. Az ügylet legfőbb célja a kis és közepes méretű vállalatok piacára történő belépés.

A San Diego (Kalifornia) központú Peregrine készletgazdálkodási és beszerzési szoftvereket készít, amelyeknek célja az, hogy segítsen a vállalatoknak kezelni az olyan rendszereket, mint az IT, telekommunikáció, építési és közlekedési járműpark. A Peregrine ezenkívül olyan szoftvereket is nyújt, amelyeket a vállalati help deskeknél használnak. A Peregrine most azt jelentette be, hogy a Remedy erősségének számító ügyfélkapcsolat-kezelési (customer relationship management / CRM) szoftvereket és más termékeit beolvasztja saját termékeibe annak érdekében, hogy az ügyfelek számára egy szélesebb alkalmazáscsomagot tudjanak kínálni.

A Mountain View (Kalifornia) központú Remedy az igen jól menő CRM szoftver piacon az olyan piaci rés riválisok ellen küzd, mint a Pivotal és az Onyx. A cég szoftverei segítenek abban, hogy a vállalatok automatizálják az értékesítési, ügyfélszolgálati ill. marketing erőfeszítéseket. A Remedy ezenkívül szintén értékesít help desk alkalmazásokat.

Az ügylet feltételei szerint a Peregrine megvásárolja a Remedy összes kinnlevő részvényét készpénzért ill. Peregrine részvényekért. A Peregrine várhatóan 27,9 millió részvényt fog kibocsátani az ügylettel kapcsolatban. Minden egyes Remedy részvényért 9$ készpénzt és 0,9 Peregrine részvényt fognak kapni a Remedy részvényesek. A pénteki részvényárfolyamokat alapul véve az ügylet értéke 1,08 milliárd $, miután a Peregrine pénteki záró részvényárfolyama 28,81$ volt.

Mindkét cég igazgatótanácsa megerősítette az egyezményt. A Peregrine nem tette közzé azt, hogy mikor zárul le a tranzakció. Larry Garlick, a Remedy elnök-vezérigazgatója tagja lesz a Peregrine igazgatótanácsának.

Az ügylet révén a Peregrine tovább növeli kis és közepes vállalati piacát és belép a gyorsan növekvő CRM szoftver piacra. A piacvezető Siebel Systems és az olyan nagyságok, mint az Oracle, az SAP és a PeopleSoft természetesen kemény konkurenciát jelentenek. Az IDC piackutató cég szerint a globális CRM szoftver piac 2003-ra 11 milliárd $-t fog elérni.

A Remedy felvásárlás révén a Peregrine abban reménykedik, hogy képes lesz az alkalmazások szélesebb és mélyebb körét nyújtani. A Remedy termékcsaládja lesz a vezető csomag a kis és közepes vállalatok számára, míg a Peregrine szoftver marad a nagyvállalatoknak nyújtott megoldás.

Az ügylet végleges megkötése függ a Remedy részvényeseinek valamint a versenyhatóságoknak a hozzájárulásától és egyéb szokásos lezárási feltétektől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról