:

dev archívum - 2005 július

2005
július

0

Nem kompatibilis a VIA legnépszerűbb déli hídja a Serial ATA II merevlemezekkel

2005. július 27. 12:45

[Clubic.com] Athlon 64-es rendszerek tulajdonosai, figyelem! Nem érdemes pénztárcánk tartalmát Serial ATA II merevlemezekre költeni, hiába gondolnánk a bíztató jövőre: a legtöbb VIA chipkészletes -- többek között Athlon 64-es konfigurációk alapjaként is használt -- alaplapon alkalmazott, igen népszerű VT8237 déli híd, mely a Serial ATA támogatást nyújtja, nem kompatibilis az egyre nagyobb számban feltűnő SATA II merevlemezekkel.

0

Negyedszer rendezik meg a LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítást

2005. július 27. 11:01

A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága kiállítással egybekötött, nyílt digitális fotópályázatot hirdet immáron negyedi alkalommal, melyet a Panasonic Magyarország Kft. támogat. Az évente megrendezésre kerülő LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire.

0

Ma érkezik a Windows Vista első bétája?

2005. július 27. 09:38

[Microsoft-Watch/HWSW] Hamarosan elérhetővé válik a Longhorn, vagy új nevén Windows Vista első béta változata. Múlt hét pénteken, a Windows Vista név felfedésekor a Microsoft augusztus 3-át jelölte meg a béta érkezési időpontjának, azonban az már bizonyos, hogy a tesztverzió már elkészült, és a napokban egy szűkebb réteg már hozzá is férhet. A rendszer az IT-szakemberek és fejlesztők számára a vállalat eddigi tájékoztatása szerint augusztus 3-a után lesz letölthető, bár egyes források tudni vélik, hogy a Microsoft előrehozta a béta megjelenési időpontját a mai napra.

0

Csúszik az új Firefox megjelenése

2005. július 26. 09:16

[SciTechToday] A Mozilla Foundation elcsúsztatta az egyre népszerűbb Firefox böngésző következő verziójának megjelenését. A Firefox 1.5 -- kódnevén Deer Park -- eredetileg a nyáron jelent volna meg, azonban a projekt még mindig alfa státuszban van. A hivatalos megjelenés a készítők szerint szeptemberre csúszik, amit augusztusban előz meg egy bétaváltozat.

0

A Cisco kezébe került a DivX-es DVD-lejátszókat gyártó KiSS Technology

2005. július 22. 14:32

[Clubic.com] A hálózati berendezéseket gyártó Cisco Systems ezúttal egy szórakoztatóelektronikai vállalatot vásárolt fel, nyilvánvalóan Linksys SOHO-piaci divíziója számára. A Cisco a hazánkban is ismert, DivX-kompatibilis asztali DVD-lejátszókat gyártó dán KiSS Technology-re vetette ki hálóját.

0

Önállóan is képes lesz a videotelefonálásra a Skype

2005. július 22. 09:31

[News.com] Önállóan, csak a Skype segítségével videotelefonált Niklas Zennstrom, a Skype elnök-vezérigazgatója, ezzel demonstrálta, hogy a vállalat fejlesztői jó úton haladnak a saját videotelefonálási képesség beépítésévl kapcsolatban. A Skype eddig csupán külső pluginek, kiegészítő szoftverek segítségével volt képes a hang mellett mozgóképet is átvinni a csevegőpartnerhez. A Stanford Egyetemen tartott AlwaysOn konferenciára már a béta verziójú alkalmazáson keresztül, estoniai irodájából jelentkezett be Zennstrom, de azt sajnos nem árulta el, mikor kerül be a Skype-be is hivatalosan ez a képesség.

0

Ingyenes lett az Oracle JDeveloper

2005. július 21. 16:06

A fejlesztők immár ingyenesen használhatják az Oracle JDeveloper 10g fejlesztőrendszert. A terméket korábban nevesített pluszfelhasználónként 995 dolláros fogyasztói áron vásárolhatták meg a fejlesztők. Az Oracle JDeveloper mostantól ingyenesen letölthető a www.oracle.com/technology webhelyről. Az Oracle ezzel a gesztussal a Java-fejlesztők iránti töretlen elkötelezettségét kívánja hangsúlyozni.

0

Jövő év vége előtt nem várható a következő generációs WLAN szabvány elfogadása

2005. július 21. 12:30

[eWeek] Fontos döntéseket kell hozniuk az Institute of Electrical and Electronic Engineers mérnöki szövetség képviselőinek a mostanában zajló, San Franciscó-i találkozón. A következő generációs vezeték nélküli technológiák ügyében a mérnökök körmére ég a munka: bár a 802.11n szabványtervezetet még 2003 őszén benyújtották jóváhagyásra, az iparágnak még mindig várnia kell a szabványosításra.

0

Ellentmondásos hírek a kétmagos Intel chipek piaci sikeréről

2005. július 21. 11:20

[x-bit labs/HWSW] Noha alaplapgyártók szerint a kétmagos Intel processzorok iránti kereslet kicsi és a chipgyártó vállalat aligja teljesíti értékesítési célkitűzéseit, az Intel meglehetősen optimistán nyilatkozik a Pentium D és a Pentium Extreme Edition fogadtatásáról. A piac jól fogadta a termékeket és teljesítettük eladási terveinket -- mondta a negyedéves eredmények ismertetése alkalmával Paul Otellini, a cég elnök-vezérigazgatója. Otellini szerint az Intel már sokszázezer kétmagos processzort adott el.

0

Itt az új magyar Firefox

2005. július 21. 11:10

Alig pár nappal a béta verzió közreadását követően letölthetővé vált a Mozilla Firefox webböngésző végleges 1.0.6-os változata. Az azonnal lokalizált, azaz magyar nyelven is megjelenő böngészőt azért kellett kiadni, mivel az 1.0.5-ös verzióban megváltoztatott kód inkompatibilitásokat okozott egyes kiterjesztések használatakor.

0

Grand Theft Auto: csak felnőtteknek!

2005. július 21. 10:33

A játékprogramok megvásárlását korhatárhoz kötő Entertainment Software Rating Board (ESRB) úgy határozott, hogy az utóbbi idők egyik legnépszerűbb, ugyanakkor legtöbb vitát kiváltó szoftvere, a Grand Theft Auto: San Andreas mostantól csak felnőtteknek besorolással kerülhet a boltokba. A döntés azután született, hogy napvilágot láttak olyan információk, melyek szerint a játékban explicit módon ábrázolják a szexualitást, igaz, ezek a részek rejtve voltak a San Andreasban, azonban egy speciális patch-csel elő lehet csalogatni őket.

0

Internet kétszáz felett

2005. július 20. 14:53

[IDG News Service] Egy versenyautó csúcssebessége mellett is működő router fejlesztésen munkálkodik a japán ipari konglomerátum NEC. A hálózati berendezés képes kezelni a 3G és Wi-Fi hálózatokat is, a felépült internetes kapcsolatok megszakítása nélkül terelve az adatforgalmat a megfelelő irányba. Míg a 3G hálózatok nagyobb lefedettséget és néhány száz kilobites letöltési sebességet kínálnak, addig a Wi-Fi hálózatok ( hot spotok ) foltokban találhatóak, ugyanakkor több megabites vonalak felépítésére is képesek.

0

Az Electronic Arts kezébe kerültek a Valve játékok kiadási jogai

2005. július 20. 09:23

A világ legnagyobb játékfejlesztő és kiadó vállalataként számon tartott Electronic Arts több évre szóló együttműködést írt alá a Half-Life és Counter-Strike sorozatok mögött álló Valve stúdióval. A szerződés értelmében az Electronic Arts fogja világszerte kiadni a többszörös díjnyertes fejlesztőcsapat játékait. Az együttműködés keretében először két PC-s játékot -- a Half-Life 2: Game of the Year-t, valamint a Counter-Strike: Source-t -- jelentetnek meg, amelyek ősz elején kerülnek a boltokba. Ezután következik a Microsoft Xbox konzoljára átkódolt Half-Life 2 kiadása októberben.

0

Programozók a tengeren

2005. július 20. 08:20

Manapság, ha a globális informatikai iparról beszélünk, gyakorlatilag lehetetlen, hogy India, Kína, Korea vagy például Közép-Kelet Európa ne kerüljön szóba, mint a fejlett országok informatikusainak és helyi vállalatainak rettegett ellensége. Az alacsony költségszínvonalú országokba történő áttelepülés vagy kiszervezés, melynek a globális szereplők által többek között hazánk is hatalmas haszonélvezője, mind szakmai, üzleti vagy politikai körökben heves viták tárgyát képezi.

0

Verziószámot ugranak a gyakori frissítések miatt a Firefox lokalizált változatai

2005. július 19. 15:17

Egy héten belül másodszor frissülhet az alternatív böngészők legismertebbike, a Mozilla Firefox: az angol 1.0.5-ös verzió megjelentését követően hamarosan letölthető lesz az 1.0.6-os változat is. Az újabb frissítést az 1.0.5-ösben megváltoztatott kód által okozott inkompatibilitás tette szükségessé, ugyanis számos korábban használt plugin, kiterjesztés nem működött az új változattal.

0

Küszöbön a videolejátszós Apple iPod megjelenése?

2005. július 18. 11:10

[WSJ/HWSW] Az Apple tárgyalásokat folytat a nagy lemezkiadókkal, hogy az iTunes Music Store internetes zenebolt kínálatába a dalok mellett a videoklipeket is felvehesse. Ez a mozzanat egyben előrevetíti annak lehetőségét, hogy a vállalat hamarosan olyan iPod modelleket dobjon piacra, amelyek alkalmasak videók lejátszására is. Az Apple szóvivője nem kommentálta a hírt.

0

Végleg eltűnik az IBM OS/2

2005. július 18. 09:36

[eWeek/HWSW] Közel húsz évvel megjelenése után az IBM megszünteti az egykor domináns pozícióban lévő operációs rendszerének, az OS/2-nek az értékesítését. Az IBM a múlt hét végén jelentette be, hogy az OS/2 termékcsalád utolsó két tagját -- az OS/2 Warp V4-et és OS/2 Warp Servert -- 2005 december. 23-ig kivonja a forgalomból. A szoftverek teljes körű terméktámogatása 2006. december 31-ig lesz biztosítva.

0

Feltörték a SpreadFirefox.com weboldalt

2005. július 18. 09:16

[BetaNews] A múlt hétvégén hacker-támadás áldozatává vált a Mozilla Foundation marketing oldala, a SpreadFirefox.com, ami a Firefox népszerűsítését tűzte ki célul -- tudatták e-mailben a szervezet illetékesei közel egy héttel az esetet követően. A támadók egy biztonsági sebezhetőséget használtak ki, és vélhetően hozzájutottak az oldalra regisztrált felhasználók személyes adataihoz is, így bejelentkezési nevükhöz, jelszavukhoz.

0

Kémprogramok ellen is küzd a NOD32 legújabb magyar verziója

2005. július 15. 11:00

Kémprogramok elleni védelemmel és továbbfejlesztett heurisztikus algoritmussal rendelkezik a NOD32 új magyar verziója , bár az óránkénti frissítési metódusnak köszönhetően a NOD32 tulajdonosok jó részének ez már egyáltalán nem jelent új hírt. Az antivírus szoftvert -- mely elsőrangú minősítéssel rendelkezik, a Virus Bulletin tesztjein hét

0

Csalódott ügyfél a HP szervizben

2005. július 15. 10:56

A HP üzleti stratégiájának egyik legfontosabb eleme az ügyfélelégedettség, mely a szervezeti felépítésben -- így a szerviztevékenységében -- is tetten érhető.

0

Oracle: hány processzor egy processzor?

2005. július 15. 10:47

Az Oracle megváltoztatta a kétmagos processzorokra vonatkozó licencelési konstrukcióját. A vállalat korábbi állásfoglalása szerint a kétmagos processzorok licencelési szempontból két processzornak számítanak, így a szoftverek ára kétszeresére növekedett volna. A most bejelentett árazás némileg enyhébb feltételeket szab, egy többmagos chip magjai árazási szempontból háromnegyed magnak számítanak.

0

Az ultra minőséget kedvelőkhöz szólnak az új Catalyst meghajtóprogramok

2005. július 15. 09:30

Helyből, FTP-szerverünkről is letölthetők az ATI Radeon videokártyákhoz készült Catalyst meghajtóprogram-csomagok legújabb, 5.7-os verziószámú, júliusi változatai. Szerverünkön mind a 32 bites, mind a 64 bites Windows XP alá feltelepíthető, normál vezérlőpultot, illetve Catalyst Control Centert tartalmazó csomagok is letölthetőek. A Catalyst csomagok minden ATI Radeon videokártyát támogatnak.

0

Villámgyors szövegolvasás mobiltelefonon

2005. július 14. 11:30

[News.com] A Stanford University egészen meglepő, ugyanakkor mégis kézenfekvő módszert dolgozott ki azok számára, akik a mobiltelefonjukon hosszabb szövegeket is el szeretnének olvasni. A Rapid Serial Visual Presentation (RSVP) lényege, hogy a kijelzőn mindig csak egy szó jelenik meg, a másodperc törtrészéig látható, majd követi egy másik.

0

Tíz éves az MP3

2005. július 14. 10:20

Két és fél óra híján pontosan 10 évvel ezelőtt került pont egy igen égető probléma végére: a német Fraunhofer IIS Intézet munkatársai ekkor szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy a 40 munkatárs szavazásán az MP3 betűhármas nyert, és .mp3 kiterjesztést kapnak az akkor már hét éve fejlesztett ISO-MPEG Audio Layer 3 audiokódolással tömörített állományok.

0

Párhuzamos működésű memóriachip: jön a Rambus XDR2

2005. július 14. 09:33

Bejelentette következő generációs memóriatípusának főbb jellemzőit a Rambus, amely agresszív jogi vitái, pereskedései miatt az iparág fekete bárányának szerepét vette fel a szaksajtóban. Az XDR2 keresztséget elnyerő utódot leginkább a jelenlegi XDR továbbfejlesztéseként, finomításaként lehet értékelni.

0

Egységes szerzői jogi szabályozást sürget az Európai Bizottság

2005. július 13. 15:12

Egy egész Európát átfogó, az online zeneboltok életét megkönnyítő, univerzális licencszabályozás kidolgozását sürgeti az Európai Bizottság. Az októberre elkészülő tervezet jelentősen megkönnyítheti azoknak a dolgát, akik online zeneboltot szeretnének nyitni. Jelenleg az Unióban minden országnak saját licencelési testülete működik, ami rendkívül megnehezíti a szükséges engedélyek beszerzését.

0

A Symbian Series 60 okostelefonokon is fut az Opera 8

2005. július 13. 12:19

Az Opera Software ma elérhetővé tette a Symbian Series 60 platformot futtató okostelefonok számára fejlesztett Opera 8 böngészőt, mely már a Nokia 6680-as harmadik generációs telefont is támogatja. Az okostelefonok tulajdonosai a beépített böngészőnél jóval bővebb képességekkel rendelkező szoftvert tölthetnek le a vállalat weboldaláról.

0

Hamarosan indulhatnak az első .mobi végződésű mobiloldalak

2005. július 12. 14:55

[HWSW, News.com] Az interneten elérhető domainnevek és címek kiosztását felügyelő szervezet, az ICANN (Internet Corporation for the Assignment of Names and Numbers) hétfői luxemburgi tanácskozásán végleg jóváhagyta a .mobi felső szintű domain bevezetését, így hamarosan ez a domain is regisztrálható lesz a .com és .net címekhez hasonlóan. A speciális címet kifejezetten mobiltelefonok számára fejlesztett weboldalak számára készítették el.

0

Egész szavak rajzát ismeri fel az IBM új adatbeviteli módszere

2005. július 12. 12:00

[News.com] Az IBM újra feltalálta a billentyűzetet, a vállalat által kifejlesztett megoldáson azonban nem billentyűket kell lenyomni, hanem össze kell kötni a betűket. A vállalat szerint a módszer elsősorban az érintőképernyős, tollal vezérelhető készülékeken, például okostelefonokon, tenyérgépeken használható hatékonyan.

0

A Microsoft cáfolja a kémprogram-eltávolító alkalmazását ért vádakat

2005. július 12. 09:54

A Microsoft hivatalos közleményében cáfolja azokat az elmúlt héten megjelent feltételezéseket, melyek lényegében hiteltelenné teszik a vállalat nemrég frissített kémprogram-eltávolító alkalmazását. Bár az tény, hogy az antispyware alkalmazás éppen akkor helyezte az eltávolítandóról egy enyhébb, figyelmen kívül hagyandó kategóriába a Claria közismerten kémkedő, reklámokat is dobáló szoftverkomponenseit, amikor a legfrissebb hírek a Microsoft Clariát érintő felvásárlási szándékairól szóltak -- a redmondi óriás szerint mindez csupán véletlen egybeesés.

0

A rivális Nintendo gépére fejleszt játékot a Microsoft egyik stúdiója

2005. július 12. 08:51

[GamesIndustry.biz] A múlt héten még csak a Rare fejlesztőcsapat honlapján volt olvasható egy felhívás, mely szerint Nintendo DS programozókat és designereket keresnek, most azonban már hivatalosan is megerősítették a hírt: a Microsoft Game Studios tulajdonában lévő csapat a japán konzolgyártó új gépére egyszerre két játékprogramot is fejleszt. Ezzel a bejelentéssel most már bebizonyosodott, hogy alaptalanok voltak azok a korábbi pletykák, melyek szerint a redmondi óriáscég az Xbox mellett egy saját hordozható játékkonzollal szeretne beszállni a versenybe.

0

Fizetős lesz az iMesh fájlcserélő

2005. július 11. 14:54

Fizetős zeneszolgáltatássá alakul az iMesh fájlcserélő , az üzemeltetők már meg is állapodtak a világ második legnagyobb lemezkiadójával, a Sony BMG-vel. A pletykák szerint az iMesh jelenleg a Universal Music-kal folytat tárgyalásokat.

0

Újabb taggal bővült az egyetlen hazai digitális fényképezőgépcsalád

2005. július 11. 14:37

Újabb modellel bővült az egyetlen hazai digitális fényképezőgépcsalád: az ImpressCam Omnitu egy kompakt, 3x-os optikai zoomra képes objektívvel ellátott 4 megapixeles fényképezőgép, mely 320 x 240 pixeles, memóriakapacitás hosszúságú videofelvételek készítésére is alkalmas. A készülék ISO 400-ig terjedő érzékenységgel rendelkezik, melyet hosszú, akár 16 másodperces expozíciós idő egészít ki.

0

Továbbfejlesztett memóriavezérlő az új Athlon 64 processzorokban

2005. július 11. 13:04

[Clubic.com] Az AnandTech cikke szerint új memóriavezérlőt kaptak a legújabb revíziójú maggal rendelkező, 90 nanométeres eljárással készülő Athlon 64 processzorok. Az új memóriavezérlő lehetővé teszi, hogy egy alaplap BIOS-frissítést követően -- feltéve, hogy az alaplap gyártója ezt a közeljövőben elérhetővé teszi -- az 500 MHz-es memóriamodulok is teljes sebességgel használhatók legyenek a processzor túlhajtása nélkül.

0

Digitális stílus, stílusosan digitális

2005. július 11. 09:35

Idén is kiosztásra került az Industrial Design Excellence Award (IDEA), amely minden évben jutalmazza a legkiválóbban, példamutatóan formába öntött termékeket. Az Industrial Designers of America (IDSA) által jegyzett díj célja, hogy az ipari formatervezést, a különféle termékek megalkotása mögött meghúzódó művészetet méltó elismerésben részesítse, egysmint inspirálóan hasson a vállalatokra és a tervezőkre. Az IDEA-t odaítélő zsűri tagjai között az ipari tervezés, termékfejlesztés terén elismert szakemberek találhatóak.

0

Drámaian növekszik az azonnali üzenetküldők elleni támadások száma

2005. július 7. 12:18

[IDG News Services] Az IMlogic biztonsági vállalat kedden nyilvánosságra hozott jelentése alapján az elmúlt fél évben a Windows Messenger és más azonnali üzenetküldők elleni támadások száma hatalmasat ugrott. A tanulmány szerint minél népszerűbb egy üzenetküldő szolgáltatás (MSN, AOL, Yahoo, ICQ), annál nagyobb veszélynek van kitéve.

0

Víz alatti tokkal együtt kínálja a nyaralásra új digitális fényképezőgépeit a HP

2005. július 7. 12:03

Egy rendkívül hasznos kiegészítővel együtt kínálja a nyár kezdetén a víz, a tengerek szerelmeseinek új digitális fényképezőgépeit a Hewlett-Packard: az új HP Photosmart R817 és R818 digitális fényképezőgépekhez szükség esetén víz alatti tokot is lehet vásárolni, mellyel akár 40 méteres mélységbe is le lehet vinni az 5 megapixeles digitális gépet.

0

A kémprogramok megváltoztatják az internetezési szokásokat

2005. július 7. 10:52

Tíz internetezőből kilencen megváltoztatták böngészési szokásaikat az egyre jobban terjedő kémprogramok és más fenyegetések miatt -- derül ki Pew Internet and American Life Project által közzétett felmérésből. A tanulmányból kiderült, hogy a legtöbben ma már nem nyitnak meg gyanús e-mailekben érkező csatolt fájlokat és más lépéseket is tesznek annak érdekében, hogy elkerüljék az ártó szándékú programokat.

0

Júliusban jön a Windows Longhorn első bétája

2005. július 7. 10:03

[hírösszefoglaló] A napokban zajlik a Microsoft TechEd rendezvényének európai változata Amszterdamban, ahol a szoftvercég jónéhány új bejelentést tett. A TechEd rendezvénysorozat első állomása Orlandóban, egy hónappal ezelőtt ért véget; akkor a Microsoft többek között a Visual Studio 2005, az SQL Server 2005 és a BizTalk Server 2006 közös megjelenési dátumát közölte, ami november 7-ére várható egy nagyszabású esemény keretében San Franciscoban.

0

Augusztusban érkeznek az olcsó kétmagos Athlonok?

2005. július 6. 13:56

Pletykák szerint az AMD augusztus elsején két új taggal bővíti Athlon 64 X2 processzorcsaládját. A kétmagos lapkák azonban nem a kínálat felső, hanem alsó részén helyezkednek majd el, vagyis az eddigieknél kevesebb pénzért lehet majd kétmagos Athlont vásárolni. Jelenleg a legolcsóbb kétmagos AMD-processzor listaára 537 dollár (~111 ezer forint), az új chipek azonban már 345 dollártól (~71 ezer forinttól) megvásárolhatók lesznek.

0

A hírek mellett lassan a hirdetések is az asztalunkra lopóznak

2005. július 5. 13:16

[HWSW, News.com] Bár a Really Simple Syndication (RSS) technológia legnagyobb előnye kétségtelenül a gyors és egyszerű információszerzés, az is valószínűsíthető, hogy sokan a portálok hirdetésektől hemzsegő felülete miatt menekülnek a hírolvasó programok és az RSS-csatornák világába. Az RSS-t ma leginkább weboldalak, blogok vagy podcastok tulajdonosai használják, hogy értesítsék felhasználóikat a frissítésekről. A HWSW-nek is van RSS hírcsatornája, amelyre ha valaki feliratkozik, értesítést kap a legfrissebb hírek, cikkek megjelenéséről, melyek első néhány sorát a weboldal meglátogatása nélkül is elolvashatja.

0

Amerikában is dúl a sávszélességháború

2005. július 4. 16:20

[News.com] Hihetetlen sávszélességeket kínálnak az amerikai szolgáltatók az internetezőknek szemtelenül alacsony díjért, miközben megpróbálják felvenni a versenyt a Verizon Communications üvegszálas technológiára alapozott Fios fiber-to-the-home szolgáltatásával. A Verizon Communications milliárdos befektetést követően már számos amerikai városban kínálja gyors adatelérést nyújtó szolgáltatását, mely minden egyes háztartásba külön üvegszálat vezet.

0

AMD vs. Intel: két újabb per Japánban

2005. július 4. 16:14

[Associated Press/Computerworld/HWSW] Az AMD két pert is indított az Intel ellen Japánban, miután múlt héten már beadta keresetét az Egyesült Államok egyik kerületi bíróságán. A 48 oldalas panasz azt álltíja, az Intel számtalan alkalommal törvénytelen és etikátlan eszközökhöz folyamodott, hogy meggátolja az AMD piaci előrenyomulását.

0

A játékok jövője

2005. július 4. 10:29

Mostanában sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne valami igazán újszerűt létrehozni a számítógépes és konzolos játékok piacán. Személy szerint egyre kevésbé fognak meg a manapság megjelenő játékok, amik a többség igényének megfelelően leginkább a látványra, az akcióra, vagy az internetes, élő játékra fókuszálnak.

0

A számítógépes játékok fejlesztik a vizuális érzékelést

2005. július 4. 10:04

[News.com] Egy tanulmány szerint azok, akik videojátékokkal játszanak, gyorsabban fogják fel az őket körülvevő világ információit és gyorsabban találnak rá keresett dolgokra. Egy egyetemisták körében végzett kísérlet azt mutatta, hogy a számítógépes játékokkal rendszeresen játszó diákok gyorsabban találták meg a képernyőn a célpontokat mint azok, akik nem, vagy csak ritkán játszanak. Az Acta Psychologica folyóiratban publikált tanulmány megállapítja, hogy a videojátékok fejlesztik a vizuális érzékelést.

0

Befoltozatlan biztonsági rés az Internet Explorerben

2005. július 4. 08:53

A Microsoft pénteken egy biztonsági figyelmeztetést tett közzé az Internet Explorer böngészővel kapcsolatban, miután napvilágot látott egy olyan sérülékenység, amelyet kihasználva a támadók tetszőleges alkalmazást futtathatnak a számítógépeken. A probléma a böngésző ActiveX-kezelésével kapcsolatos és a Windows 2000-en, illetve Windows XP-n futó Internet Explorer 6.0-t érinti.

0

Mivel netezünk?

2005. július 1. 11:37

Az Adverticum AdServer (reklámkiszolgáló szerver) június 28-án összesen mintegy egymillió internetező gépének adatait rögzítette, amelyek alapján viszonylag pontos képet kaphatunk arról, a hazai felhasználók mivel is vágnak neki a világháló felderítésének. Az eredmények persze nem meglepők: a legtöbben a Windows XP operációs rendszert és az Internet Explorer böngészőt választották.