Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Verziószámot ugranak a gyakori frissítések miatt a Firefox lokalizált változatai

Ady Krisztián, 2005. július 19. 15:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egy héten belül másodszor frissülhet az alternatív böngészők legismertebbike, a Mozilla Firefox: az angol 1.0.5-ös verzió megjelentését követően hamarosan letölthető lesz az 1.0.6-os változat is. Az újabb frissítést az 1.0.5-ösben megváltoztatott kód által okozott inkompatibilitás tette szükségessé, ugyanis számos korábban használt plugin, kiterjesztés nem működött az új változattal.

[HWSW] Egy héten belül másodszor frissülhet az alternatív böngészők legismertebbike, a Mozilla Firefox: az angol 1.0.5-ös verzió megjelentését követően hamarosan letölthető lesz az 1.0.6-os változat is. Az újabb frissítést az 1.0.5-ösben megváltoztatott kód által okozott inkompatibilitás tette szükségessé, ugyanis számos korábban használt plugin, kiterjesztés nem működött az új változattal.

A gyors frissítés miatt a Mozilla arra kérte az 1.0.5-ös változat lokalizált verzióit készítő fejlesztőket, hogy függesszék fel az idegen nyelvű verziók fejlesztését -- ezért nem jelent meg egyelőre magyar változat sem a frissített verzióból. A Firefox mellett a Thunderbird levelező- és hírolvasó programból is elkészül egy újabb, 1.0.6-os verzió. A Mozilla Suite ezzel együtt 1.7.10-es verziószámra bővül.

Az 1.0.5-ös változatot több kritikus biztonsági frissítés miatt kellett kiadni, azonban a megváltoztatott kód több külső kiegészítő modul működését is lehetetlenné tette. A Mozilla szóvivője szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy az 1.0.6 megjelenése előtt minden felmerült, vagy felmerülő problémát megszüntessenek.

Az 1.0.6-os változatból egy tesztelhető verzió már letölthető, melyen a kiegészítők fejlesztői ki tudják próbálni, szoftvereik működnek-e a frissített Firefox alatt.