:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 21. 16:06

Ingyenes lett az Oracle JDeveloper

A fejlesztők immár ingyenesen használhatják az Oracle JDeveloper 10g fejlesztőrendszert. A terméket korábban nevesített pluszfelhasználónként 995 dolláros fogyasztói áron vásárolhatták meg a fejlesztők. Az Oracle JDeveloper mostantól ingyenesen letölthető a www.oracle.com/technology webhelyről. Az Oracle ezzel a gesztussal a Java-fejlesztők iránti töretlen elkötelezettségét kívánja hangsúlyozni.

[HWSW] A fejlesztők immár ingyenesen használhatják az Oracle JDeveloper 10g fejlesztőrendszert. A terméket korábban nevesített pluszfelhasználónként 995 dolláros fogyasztói áron vásárolhatták meg a fejlesztők. Az Oracle JDeveloper mostantól ingyenesen letölthető a www.oracle.com/technology webhelyről. Az Oracle ezzel a gesztussal a Java-fejlesztők iránti töretlen elkötelezettségét kívánja hangsúlyozni.

A cég emellett felajánlotta, hogy az Eclipse Foundation nyílt forráskódú fejlesztői közösségben elvállalja az egységes fejlesztőeszközök kialakítását célzó JavaServer Faces (JSF) projekt vezetését, továbbá bejelentette, hogy fő támogatóként csatlakozik az Apache MyFaces kezdeményezéshez.

Az Oracle szerint a J2EE platform népszerűvé válásának egyik feltétele, hogy rendelkezzen olyan eszközökkel, amelyekkel a nagyvállalati Java-alkalmazások egyszerűen fejleszthetők. A Java-alkalmazások felhasználói felületének gyors kialakításához használható JavaServer Faces keretrendszer, valamint az ingyenes Oracle JDeveloper szoftver megkönnyíti az összetett alkalmazások fejlesztését, és így végső soron elősegíti a J2EE platform elterjedését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.