:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 21. 11:20

Ellentmondásos hírek a kétmagos Intel chipek piaci sikeréről

[x-bit labs/HWSW] Noha alaplapgyártók szerint a kétmagos Intel processzorok iránti kereslet kicsi és a chipgyártó vállalat aligja teljesíti értékesítési célkitűzéseit, az Intel meglehetősen optimistán nyilatkozik a Pentium D és a Pentium Extreme Edition fogadtatásáról. A piac jól fogadta a termékeket és teljesítettük eladási terveinket -- mondta a negyedéves eredmények ismertetése alkalmával Paul Otellini, a cég elnök-vezérigazgatója. Otellini szerint az Intel már sokszázezer kétmagos processzort adott el.

[x-bit labs/HWSW] Noha alaplapgyártók szerint a kétmagos Intel processzorok iránti kereslet kicsi és a chipgyártó vállalat aligja teljesíti értékesítési célkitűzéseit, az Intel meglehetősen optimistán nyilatkozik a Pentium D és a Pentium Extreme Edition fogadtatásáról. "A piac jól fogadta a termékeket és teljesítettük eladási terveinket" -- mondta a negyedéves eredmények ismertetése alkalmával Paul Otellini, a cég elnök-vezérigazgatója. Otellini szerint az Intel már sokszázezer kétmagos processzort adott el.

Távol-keleti hírforrások szerint azonban egyelőre kevesen vásárolnak a kétmagos chipekből, a harmadik negyedévben csupán 100 ezer Pentium D eladása várható, az év végéig pedig kevesebb mint félmillió lapka kerülhet a boltokba. Otellini szerint azonban vállalata 2005-ben több millió kétmagos processzort szállít majd.

A Pentium D processzor 2,8 GHz-es, 3 GHz-es és 3,2 GHz-es kivitelben érhető el. A Smithfield magra épülő lapka 800 MHz-es front side busszal jár és magonként 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. A processzor támogatja a 64 bites kiterjesztéseket és a puffertúlcsorduláson alapuló támadások ellen védelmet nyújtó "Execute Disable Bit" technológiát is. A Pentium D lapkák órajeltől függően 241, 316 és 530 dolláros listaáron kaphatók, a szintén kétmagos, Hyper-Threadinget is támogató 3,2 GHz-es Pentium Extreme Edition ára 999 dollár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.