Szerző: Ady Krisztián

2005. július 21. 11:10:57

Itt az új magyar Firefox

Alig pár nappal a béta verzió közreadását követően letölthetővé vált a Mozilla Firefox webböngésző végleges 1.0.6-os változata. Az azonnal lokalizált, azaz magyar nyelven is megjelenő böngészőt azért kellett kiadni, mivel az 1.0.5-ös verzióban megváltoztatott kód inkompatibilitásokat okozott egyes kiterjesztések használatakor.

[HWSW] Alig pár nappal a béta verzió közreadását követően letölthetővé vált a Mozilla Firefox webböngésző "végleges" 1.0.6-os változata. Az azonnal lokalizált, azaz magyar nyelven is megjelenő böngészőt azért kellett kiadni, mivel az 1.0.5-ös verzióban megváltoztatott kód inkompatibilitásokat okozott egyes kiterjesztések használatakor.

A gyors frissítés miatt a fejlesztők már nem is készítették el az 1.0.5-ös változat különböző nyelvekre lefordított verzióit, az csupán angolul volt elérhető. A Firefox mellett a Thunderbird levelező- és hírolvasó programból is elkészült egy újabb, 1.0.6-os verzió, ez azonban egyelőre csak angolul érhető el.

Az új változatot elsősorban azoknak érdemes telepíteni, akik különböző külső kiegészítő programokat, kiterjesztéseket is telepítettek a böngésző alá, s ezek nem működnek megfelelően az angol 1.0.5 verzió alatt, illetve a böngésző legfrissebb magyar változatát szeretnék használni.

A Mozilla ezzel együtt azt is bejelentette, hogy a várhatóan szeptemberben megjelenő, "Deer Park" kódnevű új Firefox nem 1,1-es, hanem 1.5-ös verziószámot kap majd. Az új szoftverből augusztusban egy 1.4-es verziószámot viselő technológiai előzetes változat is megjelenik majd.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról