:

Szerző: Ady Krisztián

2005. július 27. 11:01

Negyedszer rendezik meg a LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítást

A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága kiállítással egybekötött, nyílt digitális fotópályázatot hirdet immáron negyedi alkalommal, melyet a Panasonic Magyarország Kft. támogat. Az évente megrendezésre kerülő LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire.

[HWSW] A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága kiállítással egybekötött, nyílt digitális fotópályázatot hirdet immáron negyedi alkalommal, melyet a Panasonic Magyarország Kft. támogat. Az évente megrendezésre kerülő LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire.

A pályázók ingyenesen regisztrálhatnak a Panasonic weboldalán, melyen keresztül összesen 32 képet küldhetnek be, kategóriánként maximum 8-at. Sorozat esetében a képek mindegyikét külön képnek számolják. A pályázati fényképeket négy külön kategóriában várják, "Az ember", "Lendületben", "Természet" és "Úton" címmel.

A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből és szakemberekbôl álló zsűri dönt. A zsűri tagjai Keleti Éva fotóművész, Szamódy Zsolt a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, Szigeti Tamás a Magyar Fotóriporterek Társaságának elnöke, Dékán István a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője, Pólya Zoltán fotóművész és Zsigmond Gábor fotógráfus.

A pályázati oldal már aktív, azaz akár mától, egészen 2005. szeptember 15-ig lehet a felvételeket feltölteni a Panasonic weboldalán keresztül. 2005. szeptember 29-én és 30-án a zsűri a legjobbnak tartott fotók közül témakörönként listát állít össze, amelyek 2005. október 17. és november 13. között megtekinthetőek lesznek a IV. LUMIX Digitális Fotókiállítás – 2005 keretében, a kiállításnak otthont adó Néprajzi Múzeum középső galériáján (Budapest, Kossuth tér 12.).


A "Természet" kategória nyertese, 2004 - Daróczi Csaba: Verébcsapat

Az abszolút győztes 1 db 500 ezer Ft értékű, szabadon felhasználható ösztöndíjat nyer, míg a témakörönkénti nyertesek 1-1 db Panasonic Lumix DMC-FZ20 digitális fényképezőgépet vihetnek haza. A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült, minimum 800 x 600 pixel terjedelmű fényképekkel lehet részt venni, s csak olyan fotók vehetnek részt benne, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.