konzumer archívum - 2008 március

2008
március

0

Blu-ray meghajtós notesz a Delltől, már ezer dollár alatt

2008. március 31. 11:01

A Dell ígéretéhez híven bemutatta első, Blu-ray meghajtóval szerelt, de mégis ezer dollárnál olcsóbb noteszgépét, amely 15,4 hüvelykes kijelzővel és Core 2 Duo processzorral rendelkezik, ára felszereltégtől függően akár 879 dollártól is kezdődhet.

0

További részletek a HP 2133 ultramobil számítógépről

2008. március 28. 11:08

A HP közelgő ultramobil számítógépével kapcsolatban már többször adtunk hírt az addig kiszivárgott információkról, most azonban találgatások és lehetséges jellemzők helyett konkrétumokat közölhetünk a nem kevesebb mint négy különböző változatról -- árakkal és a piacra kerülés dátumával együtt.

0

Nullázza a csalók Xbox Live pontszámait a Microsoft

2008. március 27. 13:41

[DailyTech] Ezentúl nem csak a másolt játékokkal, módosított konzolokkal játszókat érheti kellemetlen meglepetés a következő bekapcsolás során, hanem azokat is, akik mentett játékállások berhelésével, különböző trükkökkel próbálnak jogosulatlan előnyökhöz jutni. A Microsoft ma reggel egyszerűen nullázta azoknak a játékosoknak a pontszámait , akiket eddig csaláson kaptak.

0

Piacon a hárommagos és javított négymagos Phenomok

2008. március 27. 11:07

Nem sokkal azután, hogy az AMD megkezdte a javított négymagos Opteronok szállítását, bejelentette az új szilíciumra épülő négymagos Phenomok érkezését is, és piacra dobta korábban bejelentett hárommagos chipjeit is. Az új négymagos Phenomok már a B3 steppingű Barcelona magra épülnek, amelynek nincsenek problémái a magasabb órajelekkel, de a most bemutatott lapkák közül a csúcsváltozat órajele így is csak 2,5 GHz.

0

Stílust váltott a Samsung új kompakt fényképezőjével

2008. március 27. 10:26

A Samsung új kompakt fényképezőgépe az elődöknél sarkosabb élekkel és élénk színekkel próbál a vásárlókra hatni, főleg a gömbölyded formáktól már fásultakra. Az L210 modellje tíz megapixeles érzékelővel és háromszoros zoomra képes stabilizált optikával tart lépést a piac többi szereplőjével.

0

Más kezén SMS-t írni? Bőrhatású LG mobiltelefon

2008. március 26. 15:41

A mobiltelefongyártók az újabbnál újabb technikai újdonságok beépítésén kívül a kényelmesebb használatért is egyre többet tesznek, bár az LG legújabb, bőrhatású billentyűzete megoszthatja a közvéleményt.

0

Jön a Sony 24 megapixeles tükörreflexes fényképezőgépe

2008. március 26. 13:53

A Sony a Japánban múlt héten megrendezett, rangos PIE (Photo Imaging EXPO) rendezvényen is kiállította a sorozatgyártásba kerülő változathoz eleddig legközelebb merészkedő profi tükörreflexes fényképezőgép-prototípusát. A hamarosan piacéretté váló tkészülék Full Frame képérzékelőjétől és annak hatalmas felbontásától várnak üzleti sikereket.

0

Wi-Fi hálózatokhoz is csatlakozhat a Panasonic fényképezőgépe

2008. március 25. 17:31

A Panasonic a közelmúltban frissítette kompakt-ultrazoom fényképezőgépeit, melyeket most vezeték nélküli hálózatokban képfeltöltésre alkalmas modellel is kiegészít. Az extra lehetőséget kínáló változat már tavasszal a boltokba kerülhet.

0

Navigáció és vezeték nélküli USB a Dell új noteszgépeiben?

2008. március 25. 16:33

Az Engadget közzétett néhány érdekes dokumentumot , melyek egy új, már jóideje pletykált noteszgép-sorozat közeljövőbeni megjelenését erősíthetik meg. Az E5000 és E6000 sorozatú noteszgépek vadonatúj platformra épülne,k és akár beépített navigációs rendszerrel, illetve vezeték nélküli USB-támogatással (WUSB) is érkezhetnek.

0

Commodore C64-et idéző Cybernet "egybeszámítógép"

2008. március 25. 11:51

A Cybernet bemutatta billentyűzettel egybeépített számítógépét, melynek megjelenése a 80-as évek legnagyobb példányszámban eladott gépét a 8 bites Commodore C64-et idézi, ám azzal ellentétben a burkolat alatt mai, igen erős hardver lapul.

0

Egymásra licitálnak a mobil merevlemezek terén is a gyártók

2008. március 25. 10:48

[Engadget] Tovább folyik a harc a mobil merevlemezek piacán, még mindig kié a nagyobb és gyorsabb játékot játszanak az iparág szereplői. A Samsung nemrég jelentette be 250 gigabájtos, percenként 7200-as fordulatszámú merevlemezét, mely nem sokáig lehetett a csúcstartó.

0

Hatalmas felbontású kijelző az LG internetes telefonjában

2008. március 20. 15:44

Egyelőre csak a koreai piacra szánta az LG legújabb, internetezésre is alkalmas mobiltelefonját, mely az ázsiai igényeknek megfelelően mobiltévézésre is alkalmas. A telefon hatalmas, 800 pixel széles felbontású, három hüvelykes kijelzőjén csak ritkán kell oldalirányban görgetni a tartalmat.

0

Kapható a kéttányéros 640 gigabájtos WD merevlemez

2008. március 20. 11:21

A Western Digital asztali számítógépekbe építhető, 3,5 hüvelykes, két lemeztányéros Caviar SE16 sorozatú meghajtójával az 500 és a 750 gigabájtos meghajtók közé ékelődik be -- köztes megoldásként biztosít 640 gigabájtnyi adat számára tárhelyet.

0

Érintőképernyős kompaktgép a Panasonictól

2008. március 19. 16:14

A Panasonic ma jelentette be fémházas, ötszörös közelítésre alkalmas optikával szerelt 10 megapixeles kompakt fényképezőgépét, melynek kijelzője érintésérzékeny. Az újdonság mindezek mellett 25 milliméteres nagylátószögről indítja a zoomtartományt.

0

Samsung: jöhetnek a 8 megapixeles fotómobilok

2008. március 18. 13:21

A Samsung bejelentette kamerás mobilokba szánt nyolc megapixeles CMOS fényképezőmodulját, mely mindössze 8,5 milliméter vékony. Az új egység az év második felének közepétől taszíthatja le a csúcsról a jelenlegi öt megapixeles egységeket.

0

Nyolc megapixeles kompakt fényképezőgép a Pentaxtól

2008. március 18. 09:56

A Pentax bemutatta nyolc megapixeles Optio V20 kompaktját, mely három hüvelykes kijelzőjével és ötszörös zoomoptikájával az idei nyár slágere lehet azok között, akik egyszerűen használható fényképezőgépet vinnének a nyaralásra.

0

Újabb képstabilizátoros kompakt fényképezőgépek a Canontól

2008. március 14. 11:54

A Canon három új optikai képstabilizátorral szerelt IXUS kategóriájú kompakt fényképezőgépet dob hamarosan itthon is piacra. Mindhárom modell tíz megapixeles fotók készítésére alkalmas. A markáns megjelenésű IXUS 90 IS erőteljes, modern vonalvezetésű, míg a minimalista IXUS 85 IS finom eleganciát sugároz.

0

A Blu-ray-lejátszókból sem maradhat ki a DivX

2008. március 13. 11:35

[VS] Tovább nyomul a tőzsdén szenvedő DivX Networks: három gyártó következő generációs Blu-ray-lejátszóján is szerepel majd a cég jóváhagyást jelentő DivX logója. A Panasonic, a Philips és a Denon hat új Blu-ray-lejátszója is képes lesz DivX kódolású filmek lejátszására, míg a legnagyobb példányszámban piacon található lejátszó, a PlayStation 3 még mindig csak részleges támogatást nyújt.

0

Megérkeztek az Acer multimédiás Gemstone Blue noteszgépei

2008. március 13. 10:23

[Engadget] Az Acer kivételesen New Yorkban, nemzetközi sajtótájékoztatón mutatta be két új noteszgépét, a Gemstone sorozat második generációját. A Gemstone Blue névre keresztelt számítógépeket multimédiás felhasználásra tervezték, nem csak külsejük, műszaki paramétereik is ezt sugallják.

0

Fotók a Panasonic tavaszi fényképezőgép- és videokamera kollekciójáról

2008. március 11. 16:40

A Panasonic ma hazánkban is bemutatta ezévi tavaszi kollekcióját. A bemutató során Czinke Csaba, a Panasonic South-East Europe Kft. képviseletében leginkább az egyre felhasználóbarátabbá váló fényképezőgépek sokoldalúságáról, illeve a videokamerák rögzítési módjában tapasztalható piaci változásokról, illeve a HD terjedéséről beszélt.

0

A SanDisk új médialejátszót dob piacra

2008. március 10. 15:36

A flash memóriák gyártóinak nagy öregje, a SanDisk új taggal bővíti hazánkban is népszerű MP3-lejátszóinak sorát, melyet Fuze névre keresztelt. Az iPodokat eszünkbe juttató formavilág sokoldalú hardvert rejt.

0

Drasztikus Xbox 360 árcsökkentésre készül Európában a Microsoft

2008. március 7. 12:50

Drasztikus árcsökkentésre készül a Microsoft Európában, szivárogtatta ki a napokban több, egymástól függetlennek látszó forrás is. A konzoliparban egyébként teljesen természetes és már-már esedékes lépés időzítése kétségtelenül nem a véletlen műve: Redmond napjaink egyik legnépszerűbb játéksorozata, a Grand Theft Auto következő részének megjelenését akarja meglovagolni az erősödő Sony PlayStation 3-mal szemben.

0

Villámgyors mobilnetre képes olcsó notesszel száll harcba az ECS

2008. március 7. 11:54

[PocketLint] Az ASUS Eee PC-je által robbantott olcsó noteszgép-láz számos gyártót serkentett hasonló termék fejlesztésére és bemutatására. Az ECS közeljövőben bemutatásra kerülő notesze 500 dollár alatt kerülhet a boltokba és a többségtől eltérően gyári kiépítésben is alkalmas lesz villámgyors mobilinternetre, HSDPA adatkapcsolatra.

0

Visszafogott formatervű a Casio új kompaktja

2008. március 7. 10:04

A Casio bejelentette legújabb kompakt fényképezőgépét, mellyel a gyártó szakít a korábbi, gegekkel tarkított stílusú elődök formatervével. Az extravagancia egyedül a burkolat színválasztásában mutatkozik meg, akár narancssárgában is elérhető a nyolc megapixeles készülék.

0

Terabájtnyi tárhelyet biztosít a Buffalo tenyérnyi adattára

2008. március 6. 16:27

A Buffalo többször lepte már meg adattároló újdonságaival a vásárlókat, és ez most sincs másként a noteszgép merevlemezekből építkező, miniatűr, egy terabájtnyi kapacitású hálózati adattárjának bemutatásával.

0

Totális ergonómia a Dreamcom új notebookjaiban

2008. március 6. 11:11

A svájci illetőségű Dreamcom a CeBIT-en mutatta be új noteszgépeit, amelyek nem a parányi méreteik, vagy pehelykönnyű tömegük miatt tarthatnak érdeklődésre számot, hanem sokkal inkább kivételes ergonómiájuk miatt.

0

A D-Link új hálózati adattárolót mutatott be a CeBIT-en

2008. március 5. 16:20

A D-Link Hannoverben, a CeBIT-en mutatta be legújabb, négy Serial ATA csatolójú merevlemezt fogadni képes DNS-343 hálózati háttértárolóját. Az adatbank FTP-szerverként is üzemeltethető, ezért a rajta tárolt adatok az interneten keresztül is elérhetők.

0

Áprilisban érkezik az épületeket is modellező iGO 8 navigáció

2008. március 5. 14:40

A rendkívül népszerű iGO navigációs szoftvert fejlesztő Nav N Go a hannoveri CeBIT kiállításon és vásáron jelentette be, hogy partnerei szállítják a háromdimenziós épületeket, domborzatot is bemutatni képes iGO 8-cal szerelt navigációs berendezéseket, illetve áprilistól a szoftvert bárki megvásárolhatja majd SD-kártyán.

0

Mától kapható a Samsung 12 hüvelykes mininotebookja

2008. március 3. 16:23

A Samsung nagy reményeket fűz P200 noteszgépéhez, közleményében olyan minden-egybe megoldásként mutatja be, amely kielégítheti a mozgásban munkát végzők minden igényét. A kis gép kissé nehézre sikerült, de legalább nélkülözi a levélborítékot a bemutatókon, amelyet mostanában gyakran láthatunk az ultrahordozható kategóriába tartozó gépek bemutatóján.

0

Újabb monitorsorozatot mutatott be a CeBIT-en a Samsung

2008. március 3. 13:46

[Engadget] Újabb monitorsorozatot mutatott be a Samsung, mely a hannoveri CeBIT kiállításon és vásáron is megtekinthető. A SyncMaster T-sorozat tagjainál végre szakítottak a kezdetben szögletes, majd letisztultnak nevezett csupán gömbölyded formákkal: a koreai gyártó végre üzleti felhasználásra szánt termékeinél is némi színt vitt a dizájnba.

0

Kapható a hatalmas képérzékelővel szerelt Sigma DP1 kompakt fényképezőgép

2008. március 3. 12:06

Megkezdődött a hányatott fejlesztési múlttal rendelkező Sigma DP1 fényképezőgép sorozatgyártása, a készülék mától elméletileg meg is vásárolható. A 800 dolláros kompakt gép az SD14 tükörreflexes nagytestvér hatalmas, ilyen méretű fényképezőgépben még nem látott Foveon képérzékelőjét kapta, amely elé fix gyújtótávolságú optika került.

0

Atom néven kerülnek piacra az Intel ultramobil chipjei

2008. március 3. 11:20

Atom márkanéven dobja piacra új, ultramobil területre szánt chipjeit az Intel, mellyel azok apró méretére kíván utalni. A korábban Silverthorne kódnéven ismert processzor és a hozzá tervezett Poulsbo chipkészlet egy új fejlesztési ágat képeznek, és architekturális szempontból is radikálisan különböznek a hétköznapi PC-chipektől.