Szerző: Bányai György

2008. március 25. 17:31

Wi-Fi hálózatokhoz is csatlakozhat a Panasonic fényképezőgépe

A Panasonic a közelmúltban frissítette kompakt-ultrazoom fényképezőgépeit, melyeket most vezeték nélküli hálózatokban képfeltöltésre alkalmas modellel is kiegészít. Az extra lehetőséget kínáló változat már tavasszal a boltokba kerülhet.

[HWSW] A Panasonic a közelmúltban frissítette kompakt-ultrazoom fényképezőgépeit, melyeket most vezeték nélküli hálózatokban képfeltöltésre alkalmas modellel is kiegészít. Az extra lehetőséget kínáló változat már tavasszal a boltokba kerülhet.

Az eddigi DMC-TZ sorozatú modelleket leváltó új TZ4-TZ5 duó kompakt külső méretben kínálja a tízszeres optikai közelítés adta képkészítési kényelmet. A két készülék egymástól a CCD képérzékelő nyolc, illetve kilenc megapixeles felbontásán túl a videoállományok minőségében is eltér: a TZ5 a 848x480 képpont mellett 1280x720 képpontos mozit is képes rögzíteni 30 képkocka másodpercenkénti sebességgel. A készülékek sajátja a lencsetag mozgatásán alapuló rázkódásvédelem is. A hátoldalon elterülő kijelző 2,5 hüvelykes és 230 ezer képpontos.

A lítiumion akkumulátoros, 50 megabájt belső memóriával ellátott, SDHC kártyákat is fogadó 103,3x59,3x36,2 milliméteres gépek a tömeg tekintetében is különböznek egymástól, a DMC-TZ4 208 gramm, ennél a 214 grammos DMC-TZ5 kismértékben nehezebb. Utóbbi modellnek DMC-TZ50 nevű változata képes a Wi-Fi hálózatokhoz csatlakozni, majd ezeken keresztül képek feltöltésére, rendszerezésére is. A DMC-TZ50 egyéb jellemzői megegyeznek a TZ5 adta alapokkal, természetesen az új lehetőséghez tartozó plusz menüpontokon kívül. A fényképező május 16-án kerülhet a Japán piacon bevezetésre 500 dollárnak megfelelő áron.

Panasonic DMC-TZ50

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Panasonic fényképezőgépe a Google képmegosztójának, a Picasa Web Albums elérésének érdekében kapja a WLAN-modult. A T-Mobile hotspotjainak használata az első egy évben ingyenes lesz a szórakoztató-elektronikai és a keresőóriás között létrejött megállapodás értelmében. A fényképezőgép segítségével a felhasználó tárhelyét teljes kontroll alatt tarthatja, nem csak feltölteni, hanem törölni és rendezni is képes lesz fotóit a fényképezőgép segítségével, PC nélkül. A feltöltés után egy, az album helyét jelző link érkezik, amely ezt követően könnyedén megosztható az ismerősökkel. A T-Mobile hotspotok 12 hónapos ingyenes használata az első csatlakozás időpontjától indul.

Az adatátviteli lehetőségek fényképezőgépekbe történő telepítése nem először valósul meg a Panasonic új fényképezőgépével. Számos példát láthatunk erre, amelyek közül kiemelhetjük a vékony, 7 megapixeles Samsung VLUU i70-et, amely HSDPA-modullal köti össze a fényképezőgép memóriakártyáját és a webes tárhelyet. A Panasonic termékei között is fellelhetünk ilyet: már 1999. nyarán kínált a gyártó olyan terméket, amely két Compact Flash kártyahellyel rendelkezett, amelyekből az egyikbe a memóriakártya, a másikba pedig egy 56,6-os telefonmodem volt csúsztatható. Akkoriban a PV-DC2590 1,3 megapixeles képeket készített.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.