Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 27. 12:29

Fogyasztókat és kisvállalatokat célozza a Fujitsu Siemens új hálózati adattárolója

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta StorageBird Duo 35-LR kisvállalati és otthoni felhasználásra tervezett hálózati adattárolóját, amely elegáns kialakításánál fogva akár a nappali dísze is lehet a cég szerint. A termék májustól lesz Magyarországon kapható, 49 ezer forintos bruttó áron.

HIRDETÉS

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers bemutatta StorageBird Duo 35-LR kisvállalati és otthoni felhasználásra tervezett hálózati adattárolóját, amely elegáns kialakításánál fogva akár a nappali dísze is lehet a cég szerint. A termék májustól lesz Magyarországon kapható, 49 ezer forintos bruttó áron.

A készülékbe két darab 3,5 hüvelykes merevlemezt lehet beszerelni, a ma kapható legnagyobb meghajtók használatával így akár 2 terabájtos kapacitás sem elképzelhetetlen. A lemezek ráadásul egy mozdulattal, könnyen cserélhetők, nem szükséges hozzájuk az eszközt szétszerelni, elég a dizájnos előlapot lekapni. A lemezek hűtéséről egy apró ventilátor gondoskodik, ami a Fujitsu Siemens szerint szinte zajtalan, a fordulatszáma a hőmérséklet függvényében folyamatosan, automatikusan változik.

Fujitsu Siemens StorageBird 35-LR

A StorageBird Duo 35-LR nem csak állományok biztonságos tárolására, megosztására alkalmas, beágyazott Linux operációs rendszere képes automatikusan biztonsági mentést készíteni a hálózatban található PC-kről, emellett a gép FTP-szerverként is működhet, így a rajta levő állományokat bárhol, bármikor elérheti a tulajdonos. A vállalat közleménye szerint a tároló UPnP hálózatokban médiaszerverként is működik, vagyis a szabvánnyal kompatibilis médialejátszók képesek a rajta tárolt filmeket, zenéket, képeket minden további nélkül elérni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 23:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.