Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 27. 12:29

Fogyasztókat és kisvállalatokat célozza a Fujitsu Siemens új hálózati adattárolója

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta StorageBird Duo 35-LR kisvállalati és otthoni felhasználásra tervezett hálózati adattárolóját, amely elegáns kialakításánál fogva akár a nappali dísze is lehet a cég szerint. A termék májustól lesz Magyarországon kapható, 49 ezer forintos bruttó áron.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers bemutatta StorageBird Duo 35-LR kisvállalati és otthoni felhasználásra tervezett hálózati adattárolóját, amely elegáns kialakításánál fogva akár a nappali dísze is lehet a cég szerint. A termék májustól lesz Magyarországon kapható, 49 ezer forintos bruttó áron.

A készülékbe két darab 3,5 hüvelykes merevlemezt lehet beszerelni, a ma kapható legnagyobb meghajtók használatával így akár 2 terabájtos kapacitás sem elképzelhetetlen. A lemezek ráadásul egy mozdulattal, könnyen cserélhetők, nem szükséges hozzájuk az eszközt szétszerelni, elég a dizájnos előlapot lekapni. A lemezek hűtéséről egy apró ventilátor gondoskodik, ami a Fujitsu Siemens szerint szinte zajtalan, a fordulatszáma a hőmérséklet függvényében folyamatosan, automatikusan változik.

Fujitsu Siemens StorageBird 35-LR

A StorageBird Duo 35-LR nem csak állományok biztonságos tárolására, megosztására alkalmas, beágyazott Linux operációs rendszere képes automatikusan biztonsági mentést készíteni a hálózatban található PC-kről, emellett a gép FTP-szerverként is működhet, így a rajta levő állományokat bárhol, bármikor elérheti a tulajdonos. A vállalat közleménye szerint a tároló UPnP hálózatokban médiaszerverként is működik, vagyis a szabvánnyal kompatibilis médialejátszók képesek a rajta tárolt filmeket, zenéket, képeket minden további nélkül elérni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról