:

Szerző: Bányai György

2008. március 10. 15:36

A SanDisk új médialejátszót dob piacra

A flash memóriák gyártóinak nagy öregje, a SanDisk új taggal bővíti hazánkban is népszerű MP3-lejátszóinak sorát, melyet Fuze névre keresztelt. Az iPodokat eszünkbe juttató formavilág sokoldalú hardvert rejt.

[HWSW] A flash memóriák gyártóinak nagy öregje, a SanDisk új taggal bővíti hazánkban is népszerű MP3-lejátszóinak sorát, melyet Fuze névre keresztelt. Az iPodokat eszünkbe juttató formavilág sokoldalú hardvert rejt.

A SanDisk a hazai piacon is évek óta jelen van a Sansa MP3-lejátszó sorozatával, melynek tagjai között filmlejátszásra alkalmas modellt is találhatunk. A SanDisk Sansa Fuze az iPod nano kijelzőjénél csak egy lehelletnyivel kisebb, 1,9 hüvelyk átmérőjű megjelenítőjén a menürendszeren és a lejátszandó zeneszámok adatain kívül MPEG-4 videoállományok filmkockái is figylemmel kísérhetők, hiszen a készülék filmlejátszásra is alkalmas.

A SanDisk Fuze akkumulátora nem cserélhető, az áramforrás ötórányi videózást és 24 órány zenehallgatást tesz lehetővé. A lejátszó MicroSD és MicroSDHC kártyák számára biztosít helyet, de négy gigabájtnyi saját memóriája sem számít kevésnek. A beépített mikrofonjának segítségével diktafonként is használható, ha pedig unalmassá váltak a tárolt zeneszámok, akár FM-rádió hallgatásával is elüthető az idő.

SanDisk Sansa Fuze
SanDisk Sansa Fuze

Az 56x38x15 milliméteres Fuze négy gigabájtos változata jelenleg 99 dollárért fekete, piros és rózsaszínben kapható, de a közeljövőben kisebb, egy-, illetve két gigabájtos, valamint nagyobb, nyolc gigás változata is megvásárolható lesz. Utóbbiba egy nagykapacitású MicroSDHC kártyát csúsztatva már igen hosszú ideig kitartó, 16 gigabájtnyi zenét is magunkkal vihetünk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.