Szerző: Bányai György

2008. március 10. 15:36

A SanDisk új médialejátszót dob piacra

A flash memóriák gyártóinak nagy öregje, a SanDisk új taggal bővíti hazánkban is népszerű MP3-lejátszóinak sorát, melyet Fuze névre keresztelt. Az iPodokat eszünkbe juttató formavilág sokoldalú hardvert rejt.

HIRDETÉS

[HWSW] A flash memóriák gyártóinak nagy öregje, a SanDisk új taggal bővíti hazánkban is népszerű MP3-lejátszóinak sorát, melyet Fuze névre keresztelt. Az iPodokat eszünkbe juttató formavilág sokoldalú hardvert rejt.

A SanDisk a hazai piacon is évek óta jelen van a Sansa MP3-lejátszó sorozatával, melynek tagjai között filmlejátszásra alkalmas modellt is találhatunk. A SanDisk Sansa Fuze az iPod nano kijelzőjénél csak egy lehelletnyivel kisebb, 1,9 hüvelyk átmérőjű megjelenítőjén a menürendszeren és a lejátszandó zeneszámok adatain kívül MPEG-4 videoállományok filmkockái is figylemmel kísérhetők, hiszen a készülék filmlejátszásra is alkalmas.

A SanDisk Fuze akkumulátora nem cserélhető, az áramforrás ötórányi videózást és 24 órány zenehallgatást tesz lehetővé. A lejátszó MicroSD és MicroSDHC kártyák számára biztosít helyet, de négy gigabájtnyi saját memóriája sem számít kevésnek. A beépített mikrofonjának segítségével diktafonként is használható, ha pedig unalmassá váltak a tárolt zeneszámok, akár FM-rádió hallgatásával is elüthető az idő.

SanDisk Sansa Fuze
SanDisk Sansa Fuze

Az 56x38x15 milliméteres Fuze négy gigabájtos változata jelenleg 99 dollárért fekete, piros és rózsaszínben kapható, de a közeljövőben kisebb, egy-, illetve két gigabájtos, valamint nagyobb, nyolc gigás változata is megvásárolható lesz. Utóbbiba egy nagykapacitású MicroSDHC kártyát csúsztatva már igen hosszú ideig kitartó, 16 gigabájtnyi zenét is magunkkal vihetünk.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.