konzumer archívum - 2008 július

2008
július

0

A Toshiba is tervezi netbookját

2008. július 31. 11:25

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Sony is beszáll az alacsony árú netbook-üzletbe, ma pedig a Toshiba fejlesztési fázisban lévő minijéről írhatunk. Az újdonság igen parányi kijelzőt kap, viszont billentyűzet nem kerül a burkolatra.

0

Új GeForce kártyákkal próbálkozik az NVIDIA a Radeonokkal szemben

2008. július 30. 16:23

Nyolc új, de régi architektúrájára alapozó grafikus termék elérhetőségét jelentette be egyszerre az NVIDIA. A világ legnagyobb grafikus processzortervezője három asztali és öt mobil felhasználásra szánt chipet dobott piacra, melyekkel az AMD igen kellemetlen Radeonjaira kíván gyors választ adni.

0

Két újdonság a hordozható merevlemezek világából

2008. július 30. 16:22

Két gyártó két külső merevlemeze is bemutatkozott a napokban. A Freecom meghajtója az eddigi legvékonyabbként, a Toshiba új sorozata pedig stílusos forma- és színvilágával, extra képességeivel állt a nyilvánosság elé.

0

Önmagát telepítő hordozható fotónyomtató a HP-tól

2008. július 30. 15:15

Hatcentiméteres képátlójú képernyővel szerelték fel az új HP Photosmart A532 kompakt fotónyomtatót, mely így lehetővé teszi az önálló, számítógép nélküli használatot is. A színes kijelző nem csak a képek, hanem néhány alapvető javító- és színeffektus kiválasztásában is segítséget jelent. Legfeljebb 13x18 centiméteres fotókat készíthetünk vele, a gyártó az egyidejűleg megújult HP Advanced Photo Paper médián tapintásnak ellenálló és tartós nyomatokat ígér.

0

Látatlanban is utálták a Vistát, aztán megszerették

2008. július 30. 15:11

Érdekes kísérlettel indítja útjára a Vistát népszerűsítő legújabb reklámkampányát a Microsoft. A redmondi cég egy fókuszcsoportos kutatás keretén belül 140 felhasználó véleményét kérte ki az új asztali operációs rendszerről, akik korábban nem próbálták a Vistát, de látatlanban is utálták.

0

D-Link hálózati médialejátszók HD-re kihegyezve

2008. július 28. 16:20

Két újdonsággal egészíti ki hazánkban kapható termékeinek kínálatát a D-Link. A hálózati eszközökre szakosodott gyártó új médialejátszói a megszokott séma szerint egyfajta átjátszóként szolgálnak a PC és az otthoni szórakoztatóelektronikai rendszer közt -- a készülékek a számítógépeken tárolt zenéket, képeket és videókat tudják lejátszani, utóbbiakat akár HD-ben is.

0

Augusztustól Magyarországon is jelzik a navigációs berendezések a dugókat

2008. július 28. 13:52

Augusztus elsejével, kezdetben a fővárosban, majd augusztus 20-tól az ország egész területén elindul a Traffic Message Channel, azaz TMC szolgáltatás, így az erre alkalmas navigációs berendezések ettől az időponttól hellyel-közzel pontos és aktuális képet adhatnak az autósnak a beprogramozott útvonalat érintő torlódásokról, balesetekről és egyéb forgalmi akadályokról, és ezek alapján akár elkerülőutat is ajánlhatnak.

0

A Windows 7-tel együtt érkezik a DirectX 11

2008. július 28. 11:03

A Windows 7-tel együtt érkezik a DirectX 11 alkalmazásprogramozási interfész -- hangzott el a múlt héten Seattle-ben rendezett Microsoft GameFest 2008-on. Az új API jobb támogatást nyújt a többmagos processzorokra épülő rendszerekhez és még jobban kihasználja a grafikus hardverekben rejlő lehetőségeket.

0

A hallójárat mélyébe illeszkedik a JVC új fülhallgatója

2008. július 23. 16:02

[HWSW/Nikkei] Igazi agybadugós fülhallgatót dob piacra augusztusban a JVC -- a modern fülhallgatók egy részénél újabban a környezeti zajok elnyelése, kiszűrése érdekében egy a hallójáratba illeszkedő speciális gumipárnával veszik körbe a membránt, mely ettől függetlenül továbbra is a hallójáraton kívül helyezkedik el. A JVC új megoldása a fülhallgatók közül elsőként költözteti be mélyen a hallójáratba a membránt, ezzel érve el a szinte tökéletes zajszűrést -- a megoldással azonban nőhet a halláskárosodás veszélye is.

0

Atom-alapú netbookkal jelentkezik az LG is

2008. július 23. 11:13

Intel Atom processzorra épülő netbookon dolgozik az LG Electronics is, a koreai vállalat várhatóan az ősz elején dobja piacra apró noteszgépét, ami valószínűleg inkább a formatervével, nem az árával akar hódítani.

0

Egy hónapon belül több új Eee PC-vel bővül a hazai üzletek kínálata -- hiány várható az atomos gépekből

2008. július 21. 17:33

Augusztus végéig négy új modellel egészül ki az Asus tavaly bemutatott, ám hozzánk csak idén tavasszal elért Eee PC-inek itthoni kínálata. A kis méretük ellenére viszonylag olcsó, elsősorban internetezésre alkalmas hordozható számítógépeivel kategóriateremtő gyártó, az Asustek új, flashmemóriás háttértárral és merevlemezzel ellátott, 8,9 hüvelykes és 10 hüvelykes kijelzőkkel felszerelt típusokkal bővíti a kínálatot.

0

Megjelent az OpenOffice.org 3.0 nyílt forrású irodai csomag második bétája

2008. július 17. 13:52

Megérkezett az OpenOffice.org nyílt forrású irodai szoftvercsomag 3.0 verziójának második bétája, amely bárki számára letölthető a projekt oldaláról . A szoftver fejlődésének ütemét jól jelzi, hogy a májusban kiadott első béta után máris itt a második, a készítők szeptemberre ígérik a végleges verziót. A most megjelent második bétaverzióban nincsenek új funkciók vagy szolgáltatások, a fejlesztők a meglevőeket csiszolgatták, javítgatták.

0

Minden fronton támadja a Microsoft a konzolpiaci konkurenseket

2008. július 15. 14:31

Egy nappal az Xbox 360 játékkonzol amerikai árcsökkentésének bejelentése után ismét a Microsoftról szólnak hírek a világ legdinamikusabban fejlődő szórakoztatóelektronikai iparágában: a vállalat a Los Angelesben tegnap kezdődött E3 szakkiállítás nyitóelőadásában ismertette az év hátralévő részére vonatkozó terveit, valamint bemutatott néhány olyan fejlesztést, játékdemót, melyet először ezen a rendezvényen láthatott a nagyközönség.

0

X-Fi a zsebben -- itt a Creative új médialejátszója, a ZEN X-Fi

2008. július 15. 11:08

Az egykor szebb napokat látott szingapúri Creative Labs az elmúlt években az alapvetően ígéretes és minőségi termékek ellenére fokozatosan háttérbe szorult a PC-s komponensek piacán. A legnagyobb ütést végül éppen a Microsoft vitte be a cégnek, amikor tavaly kiadta a korábban elterjedt 3D-s hangszabványokat (DirectSound 3D, EAX) egyáltalán nem támogató Windows Vistát. A Creative ezért jobb híján a hordozható médialejátszók és kapcsolódó komponensek piacán számíthatott, és számíthat most is bevételre -- azaz ott ahol olyan, nagy nevű versenyzőkkel kell szembenéznie, mint az Apple vagy éppen a Microsoft.

0

Vízhatlan navigációs eszközök sora érkezik a Garminnál

2008. július 15. 10:02

Az utazók, kirándulók, hajósok, valamint a geocaching-ot, mint sportot rendszeresen űzők számára hamarosan egy újabb GPS-navigációs eszközcsaláddal kedveskedik a Garmin. A vállalat Oregon nevű termékcsaládja voltaképpen a nemrég bemutatott, szintén terephasználatra szánt Colorado família utódja vagy kiegészítője -- ezeken a navigációs eszközökön már egyáltalán nincs gomb, minden vezérlés a 3 hüvelykes képátlójú, a környezeti hatásoknak fokozottan ellenálló érintőkijelzőn keresztül történik.

0

Tenyérnyi TFT a Casio új kompaktján is

2008. július 14. 11:22

A 3 hüvelykes, azaz nagyjából 7,6 centiméteres képátlójú TFT-vel felszerelt digitális kompakt fényképezőgépek térnyerése megállíthatatlannak tűnik -- immár nem csak a prémiumkategóriában, hanem középszinten is egyre több típust szerelnek fel a nagyobb kijelzővel, mellyel nemcsak a kép komponálása, hanem a felvételek visszanézése is kényelmesebb. Ezzel együtt egyre több gépet látnak el arcfelismerő autófókusz rendszerrel -- ezt is tudja a Casio most bejelentett új zsebkompaktja, az Exilim EX-Z150.

0

Négy modellel újítja meg asztali Blu-ray lejátszóinak kínálatát a Pioneer

2008. július 4. 17:21

Idén négy új asztali Blu-ray lejátszóval egészíti ki otthoni szórakoztatóelektronikai berendezéseinek portfólióját a Pioneer. A rivális HD DVD bukása után az ismert elektronikai gyártók bátrabban nyúlnak a Sony által megalkotott és a Blu-ray Disc Szövetség által gründolt nextgen technológiához -- ennek a folyamatnak része az új teremékek bevezetése.

0

Feltámadt hamvaiból az AMD multimédiás videokártya-termékvonala

2008. július 3. 11:19

Úgy tűnik, mégis mutatkozik igény a multimédiás funkciókkal felruházott videokátyákra, erre utal legalábbis, hogy az AMD hosszú szünet után a múlt héten új, ezúttal már DirectX 10.1-es alapokra helyezett, és HD-képességekkel ellátott All-in-Wonder vezérlőt jelentett be. A tévétunert és a grafikus processzort egy bővítőkártyára integráló termékcsalád lehetséges megszűnéséről, vagy parkolópályára kerüléséről két évvel ezelőtt kezdtek terjedni az első pletykák -- akkor, amikor az AMD bejelentette az ATI Technologies felvásárlását.

0

Epson Stylus S20: olcsó nyomtatás otthoni környezetben

2008. július 3. 09:11

Az Epson bemutatta Stylus S20 belépőszintű A/4-es dokumentum- és fotónyomtatóját. Nem csak a készülék, de a patronok árát is sikerült olyan szintre hozni, hogy a vásárlás akár diákoknak se jelentsen megoldhatatlan problémát.

0

Hűségidő vállalása nélkül a 3G-s iPhone is drága lesz

2008. július 2. 14:26

Az előre beharangozottnál sokkal magasabb összeget kell kifizetniük az Apple új okostelefonjáért, a 3G-s iPhone-ért cserébe azoknak a vásárlóknak, akik nem kívánnak, vagy éppen nem tudnak hűségszerződést kötni szolgáltatójukkal -- derül ki az amerikai AT&T keddi közleményéből.

0

Összeköti X-Fi és ZEN termékvonalait a Creative

2008. július 1. 15:30

Küszöbön áll egy új, részben az eddigi termékek tulajdonságaira építő, részben új funkciókat hozó hordozható médialejátszó megjelenése a szingapúri Creative Labsnál -- írja a cég megjelenés előtt álló termékeiről rendszerint elsőként beszámoló rajongói oldal, az epizenter.net .

0

Világszerte nyit az otthoni felhasználók felé a Lenovo

2008. július 1. 12:45

Újabb, a fogyasztói szegmensbe pozicionált termékcsaláddal bővíti nemzetközi portfólióját a világpiacon eddig zömében üzleti felhasználásra szánt noteszgépeiről és asztali számítógépeiről ismert kínai Lenovo. A világ negyedik legnagyobb PC-gyártója tegnap bejelentette, hogy azonnali hatállyal útjára bocsátja -- elsőként az Egyesült Államokban -- új, IdeaCentre K210 konfigurációit, melyek számos olyan újdonságot vezetnek be az otthoni felhasználásra szánt asztali gépek világába, melyek más gyártók kínálatában eddig nem, vagy csak elvétve voltak megtalálhatók.

0

Új csúcsmodell és energiatakarékos megoldások a Phenomok választékában

2008. július 1. 10:44

Március óta először újította meg asztali számítógépekbe szánt négymagos processzorainak választékát az AMD. A második számú processzorgyártó mától egy újabb csúcsmodellt és két szerényebb teljesítményű, energiatakarékosabb lapkát is kínál a számítógépgyártóknak, illetve az egyéni felhasználóknak -- természetesen ezek már mind a B3 változatú (stepping) Barcelona-magra épülnek.