Szerző: Ady Krisztián

2008. március 27. 13:41

Nullázza a csalók Xbox Live pontszámait a Microsoft

[DailyTech] Ezentúl nem csak a másolt játékokkal, módosított konzolokkal játszókat érheti kellemetlen meglepetés a következő bekapcsolás során, hanem azokat is, akik mentett játékállások berhelésével, különböző trükkökkel próbálnak jogosulatlan előnyökhöz jutni. A Microsoft ma reggel egyszerűen nullázta azoknak a játékosoknak a pontszámait , akiket eddig csaláson kaptak.

[DailyTech] Ezentúl nem csak a másolt játékokkal, módosított konzolokkal játszókat érheti kellemetlen meglepetés a következő bekapcsolás során, hanem azokat is, akik mentett játékállások berhelésével, különböző trükkökkel próbálnak jogosulatlan előnyökhöz jutni. A Microsoft ma reggel egyszerűen nullázta azoknak a játékosoknak a pontszámait, akiket eddig csaláson kaptak.

A csalók ráadásul nem csupán játékpontjaikat veszítik el, de barátaik, konzolos kapcsolataik is értesülnek a dologról, hiszen a profiljukban is megjelenik, hogy a redmondiak szerint valamikor, valamilyen játékban nem megengedett módszerekkel értek el valamilyen eredményt (achievements), vagy szereztek plusz pontokat. Az Xbox Live kommunikációs igazgatója, Larry Hirb -- akit sokan csak Major Nelsonként ismernek blogjáról -- szerint most a legnagyobb csalóknak adtak egy komoly pofont. Hyrb tavaly saját blogján keresztül figyelmeztette a játékosokat, hogy ne játszadozzanak a játékállások mentéseivel.

Amellett, hogy az Xbox Live pontszámokat nullázzák, az adott számlával már nem lehet lehívni a korábban elért eredményeket sem, azokat ismét el kell érni, ezúttal már tiszta módszerrel, legális játékkal. A csalók egyértelmű megjelelölést is kapnak a dashboardon, így minden ismerősük tudni fog arról, hogy lebuktak. A Microsoft egy minta játékoldalt is közzétett elrettentésként.

CheaterMcCheat

A redmondiak különböző módszerekkel küzdenek a nem éppen legálisan játszó játékosok ellen, a módosított konzolokat például több hullámban, jellemzően a tavaszi, vagy őszi frissítés előtti napokban, hetekben tiltják ki az online Xbox Live rendszerből. A módosított, másolt játékok futtatására alkalmas konzolokkal ezt követően nem lehet fellépni az online rendszerbe, jelentősen csökkentve ezzel a konzol értékét.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról