Szerző: Bányai György

2008. március 31. 11:01

Blu-ray meghajtós notesz a Delltől, már ezer dollár alatt

A Dell ígéretéhez híven bemutatta első, Blu-ray meghajtóval szerelt, de mégis ezer dollárnál olcsóbb noteszgépét, amely 15,4 hüvelykes kijelzővel és Core 2 Duo processzorral rendelkezik, ára felszereltégtől függően akár 879 dollártól is kezdődhet.

HIRDETÉS

[HWSW] A Dell ígéretéhez híven bemutatta első, Blu-ray meghajtóval szerelt, de mégis ezer dollárnál olcsóbb noteszgépét, amely 15,4 hüvelykes kijelzővel és Core 2 Duo processzorral rendelkezik, ára felszereltégtől függően akár 879 dollártól is kezdődhet.

Az Inspiron 1525 részegységei megfelelő teljesítményű társként szegődnek a Blu-ray meghajtó mellé, 1,83 gigahertzes T5550 Core 2 Duo processzort, valamint 1 gigabájt rendszermemória olvasható a technikai jellemzők soraiban. Kissé alulméretezett azonban a merevlemez, amelynek kapacitása alapáron csekély 80 gigabájt, de felárért ez 320 gigabájtos változatra is cserélhető, a memória pedig 3 gigabájtig bővíthető. A kijelző 15,4 hüvelykjén 1280x800 képponton jelenik meg a tartalom, ezen kívül a notesz rendelkezik HDMI kimenettel is.

Az Inspiron 1525 külön bekapcsológombot kapott arra az esetre, ha csak filmlejátszásra használjuk, ekkor nem a Windows töltődik be, hanem egy kurta, gyorsan induló Media Direct médalejátszó célrendszer, amelynek korábbi változatai már egy-két éve megtalálhatóak a gyártó multimédiás Inspiron modelljeiben. Az Inspiron 1525 a nagyfelbontású mozikat a Broadcom Media PC Mini-PCI kártya segítségével képes lejátszani, amely szorosan együttműködik az alaplapi chipsetbe integrált X3100 videovezérlővel.

Dell Inspiron 1525

A Dell Inspiron 1525 noteszgép 879 dolláros áron érkezik a Blu-ray kombómeghajtóval, amely a nagykapacitású korongok olvasása, illetve lejátszása mellett képes adattal megtölteni a CD-ket, illetve DVD-ket is. A notesz választható Blu-ray lemezek írására is alkalmas egységgel is, ekkor az ár 200 dollárral magasabb. A moziélményért felelős extrák közül az ExpressCard kártyahelybe illeszthető távirányító 22, a zajszűrésre képes Creative fülhallgató 25 dollárért rendelhető hozzá a Dell weboldalán.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 23:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.