Szerző: Bányai György

2008. március 31. 11:01

Blu-ray meghajtós notesz a Delltől, már ezer dollár alatt

A Dell ígéretéhez híven bemutatta első, Blu-ray meghajtóval szerelt, de mégis ezer dollárnál olcsóbb noteszgépét, amely 15,4 hüvelykes kijelzővel és Core 2 Duo processzorral rendelkezik, ára felszereltégtől függően akár 879 dollártól is kezdődhet.

[HWSW] A Dell ígéretéhez híven bemutatta első, Blu-ray meghajtóval szerelt, de mégis ezer dollárnál olcsóbb noteszgépét, amely 15,4 hüvelykes kijelzővel és Core 2 Duo processzorral rendelkezik, ára felszereltégtől függően akár 879 dollártól is kezdődhet.

Az Inspiron 1525 részegységei megfelelő teljesítményű társként szegődnek a Blu-ray meghajtó mellé, 1,83 gigahertzes T5550 Core 2 Duo processzort, valamint 1 gigabájt rendszermemória olvasható a technikai jellemzők soraiban. Kissé alulméretezett azonban a merevlemez, amelynek kapacitása alapáron csekély 80 gigabájt, de felárért ez 320 gigabájtos változatra is cserélhető, a memória pedig 3 gigabájtig bővíthető. A kijelző 15,4 hüvelykjén 1280x800 képponton jelenik meg a tartalom, ezen kívül a notesz rendelkezik HDMI kimenettel is.

Az Inspiron 1525 külön bekapcsológombot kapott arra az esetre, ha csak filmlejátszásra használjuk, ekkor nem a Windows töltődik be, hanem egy kurta, gyorsan induló Media Direct médalejátszó célrendszer, amelynek korábbi változatai már egy-két éve megtalálhatóak a gyártó multimédiás Inspiron modelljeiben. Az Inspiron 1525 a nagyfelbontású mozikat a Broadcom Media PC Mini-PCI kártya segítségével képes lejátszani, amely szorosan együttműködik az alaplapi chipsetbe integrált X3100 videovezérlővel.

Dell Inspiron 1525

A Dell Inspiron 1525 noteszgép 879 dolláros áron érkezik a Blu-ray kombómeghajtóval, amely a nagykapacitású korongok olvasása, illetve lejátszása mellett képes adattal megtölteni a CD-ket, illetve DVD-ket is. A notesz választható Blu-ray lemezek írására is alkalmas egységgel is, ekkor az ár 200 dollárral magasabb. A moziélményért felelős extrák közül az ExpressCard kártyahelybe illeszthető távirányító 22, a zajszűrésre képes Creative fülhallgató 25 dollárért rendelhető hozzá a Dell weboldalán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról