konzumer archívum - 2008 április

2008
április

0

Új taggal bővül az NVIDIA GeForce 9600 sorozat

2008. április 30. 15:01

Az NVIDIA újabb taggal bővítette GeForce 9-es sorozatát, a 9600 GSO a remek ár-teljesítmény viszonya kapcsán pillanatok alatt hatalmas népszerűséget szerző 9600 GT fölé érkezik a termékpalettán. Valójában nem újdonsággal van dolgunk, hanem egy korábbi GeForce-változatot dobott piacra új néven az NVIDIA.

0

Körvonalazódnak az AMD 2008-as desktop tervei

2008. április 29. 16:09

[Digitimes/HWSW] Két 45 nanométeres Phenomot kíván piacra dobni idén az AMD, írja alapgyártói forrásokra hivatkozva a Digitimes. A jelenlegi változatokhoz képest számottevő változást a magasabb órajel és energiahatékonyság, és a jelentősen megnövelt L3 cache hoz majd.

0

A PC-gyártók életben tartják a Windows XP-t

2008. április 29. 11:33

A Microsoft június 30-án végleg kivonja a Windows XP-t a kiskereskedelmi forgalomból, ezt követően az idén hét éves operációs rendszer már nem lesz megtalálható a boltok polcain, és a PC-ken sem, legalábbis elvileg. A gyakorlat azonban mást mutat, a legnagyobb PC-gyártók ugyanis úgy gondolják, van még igény a Windows XP-re, így különféle trükköket vetnek be annak érdekében, hogy továbbra is árulhassanak XP-s konfigurációkat.

0

Frissítette iMac PC-it az Apple

2008. április 29. 08:43

Frissítette iMac gépeit az Apple, a tegnap piacra dobott új konfigurációkban már Penryn-szív dobog -- a leggyorsabb változatban akár 3,06 GHz-en.

0

Minőséget határok nélkül: megérkezett a Hello HD műholdas csomag

2008. április 28. 14:37

HD-orgia Magyarországon: a két legnagyobb hazai kábelszolgáltató mellett műholdról már bárki igénybeveheti májustól a Hello HD csomagot. A jelenleg hazai, de hamarosan egyéb -- főként balkáni -- országok felé is terjeszkedő platform a vétel helyétől függetlenül varázsol nagyfelbontású képet LCD- vagy plazmatelevíziónkra.

0

HDMI-kimenetet kapott az Iomega merevlemezes filmlejátszója

2008. április 25. 14:05

Az Iomega frissített médialejátszóján, amelyről innentől HDMI kimeneten is kiküldhető a jelfolyam. Az újdonság 500 gigabájtos merevlemezéről számtalan formátumú állomány varázsolható a képernyőre.

0

Nyáron érkeznek az ASUS bambuszba csomagolt noteszei

2008. április 25. 10:50

Az ASUS bejelentette, hogy hamarosan piacéretté válnak a környezetvédelmi indíttatástól vezérelt bambuszborítású noteszei. A két újdonságot már a nyáron megpillanthatjuk a polcokon.

0

Piacon a javított hárommagos Phenomok

2008. április 24. 15:50

Piacra dobta javított hárommagos Phenom processzorait az AMD. A Phenom X3 az X4-ekkel megegyező négymagos szilíciumra épül, egy deaktivált processzormaggal.

0

Apró, környezetbarát asztali konfiguráció várható a Delltől

2008. április 24. 13:38

A Dell ízelítőt adott közelgő, még nem bejelentett asztali számítógépéből, mely a mai igényeknek próbál megfelelni az ergonómiát és a fogyasztást illetően. A parányi gép zajtalan és keveset eszik, a Dell szerint ezek azok a paraméterek amelyek a megfelelő teljesítményen kívül számítanak a vevőknek.

0

Jön az előfizetési díjért használható Microsoft Office, és a hirdetésekkel támogatott ingyenes Works

2008. április 21. 09:05

A Microsoft megerősítette azokat az információkat, amelyek szerint egy előfizetéses konstrukcióban hozzáférhető Office-változaton dolgozna. Az egyelőre Albany kódnéven fejlesztett szoftver nem csak irodai programokat tartalmaz, hanem olyan komponenseket, amelyek a Microsoft szerint megkönnyítik az elkészült dokumentumok tárolását, megosztását. Közben pár országban megjelent az ingyenes, hirdetéseket megjelenítő Works SE.

0

Nem lesz otthoni Linux-disztribúciója a Red Hatnek

2008. április 18. 10:10

Végleg lemondott egy fogyasztói destop Linux-disztibúció kiadásáról a Red Hat. A világ legnagyobb Linux-disztribútora azzal indokolta a döntést, hogy egy ilyen termék iránt nincs fizetőképes kereslet, így a belátható jövőben nem is dobnak piacra ilyet.

0

Április végén érkezik a Nav N Go iGO 8 Europe navigációs szoftver

2008. április 17. 14:56

Már kevesebb, mint két hetet kell várni a Nav N Go legújabb navigációs programjára. A már néhány gyártónál (például HP, Sony) korábban bemutatott szoftver dobozos formában április 28-tól lesz kapható. A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bizonyos korábbi változatokhoz a tervek szerint már a jövő héttől meg lehet vásárolni, le lehet tölteni a frissítést.

0

A BenQ új Joybook notesszel jelentkezett

2008. április 17. 11:37

A BenQ új 14,1 hüvelykes noteszgépet mutatott be, amely az elődjéhez képest jóval nagyobb teljesítményre képes. Az R45 belterében a technikai tartalom NVIDIA videochipre és Penryn processzorra támaszkodik, a külsőt pedig a stílus iránt érzékenyek kedvéért bőrhatású burkolat fedi.

0

Újabb részletek az ASUS második generációs mini noteszgépéről

2008. április 16. 12:46

Az ASUS hivatalosan is közzétette végre második generációs Eee PC-je pontos specifikációját, így minden apró részletre fény derült a hajszálnyival nagyobbra nőtt, 8,9 hüvelykes mini noteszgépről. A háttértár mérete is növekedett, a FingerGlide egérpad pedig több érintést is érzékel egyidőben, mint a Macbook Airé.

0

Bemutatkozott az ASUS noteszgépek ultraszórakoztató zászlóshajója

2008. április 15. 12:01

Az M50 után az M70 noteszgép is bemutatkozott, mely az otthoni, egyszemélyes szórakoztatást tűzte ki célul -- a specifikációk szerint az elvártaknak maradéktalanul képes is megfelelni. A notesz 17 hüvelykes kijelzővel és Blu-ray-meghajtóval várja a megjelenítendő HD-tartalmakat.

0

Az újabb Radeon videokártyák grafikus processzorán is fut már a Folding@Home

2008. április 14. 13:47

Hosszú fejlesztést követően újabb grafikus kártyák processzorára hajtó Folding@Home klienst tölthetnek le a projekt résztvevői. A második béta minden olyan AMD/ATI grafikus gyorsítót támogat, mely ismeri az AMD Compute Abstraction Layert (CAL). Ennek megfelelően minden R600-sorozatba tartozó grafikus gyorsítón futhat -- Radeon 2400-on, és ennél újabbakon.

0

Faborítású, zöld noteszgépet fejleszt a Fujitsu

2008. április 14. 11:48

[Techworld] Lapértesülések szerint a Fujitsu a héten mutatja be Japánban zöld szellemben fogant, faborítással ellátott speciális noteszgépét, mely egyelőre csak prototipus szintjén létezik. A noteszgépet a japán Monacca dizájnercsapat tervezte, mely kifejezetten fára specializálódott.

0

A PlayStation 3-ra hasonlító asztali PC-vel jelentkezett az ASUS

2008. április 10. 13:35

Az ASUS bemutatta a stílusos Essentio CS5110 asztali számítógépét, mely csiszolt, PlayStation 3 játékkonzolt idéző stílusban tálalja a Blu-ray optikai meghajtót és a kiemelkedő számítási teljesítményt. Az ASUS-nak nem kellett messzire mennie az inspirációért, mivel Unihan nevű leányvállalata a konzol egyik szerződéses gyártója.

0

Minden tizedik notebookban lesz idén Blu-ray-olvasó?

2008. április 3. 11:24

[DigiTimes, HWSW] Az Acer Taiwan elnöke, Scott Lin szerint a vállalattól idén piacra kerülő noteszgépek legalább 10 százalékában megtalálható lesz a következő generációs optikai meghajtó, a Blu-ray olvasó, vagy író formája. Mindezt a hamarosan piacra kerülő, egyre olcsóbbá váló noteszgépes változatok teszik majd lehetővé.

0

A Toshiba frissített Satellite noteszein

2008. április 2. 11:22

A Toshiba a külső megjelenést és a belső értékeket egyaránt érintő frissítéseket hajtott végre Satellite modellsorába tartozó U400, M300, A300 és P300 notebookjain. A hangrendszert ezek közül három noteszbe a Harman Kardon szállítja.

0

Újabb otthoni hálózati adattároló, ezúttal az SMC-től

2008. április 2. 11:19

Két merevlemez fogadására felkészített otthoni és kisvállalati hálózati adattárolóval jelentkezett az SMC -- a TigerStore SMCNAS02 modell a már régebb óta kapható, négy meghajtó fogadására képes SMCNAS04 kistestvére.

0

Az AMD után az NVIDIA is kétprocesszoros grafikus megoldással erőlködik

2008. április 1. 18:16

Új felső - és csúcskategóriás grafikus megoldásokat mutatott be az NVIDIA, válaszul a februárban piacra dobott AMD Radeon 3870 X2-re. Lényegében nincs szó új fejlesztésekről, az NVIDIA meglépte ugyanazt, mint riválisa: két grafikus processzort passzírozott egyetlen kártyára. Mindkét vállalat lépése egy átmeneti megoldásnak tekinthető a következő generációs fejlesztések beérésééig, ami még idén várható.