Szerző: Bányai György

2008. március 6. 16:27

Terabájtnyi tárhelyet biztosít a Buffalo tenyérnyi adattára

A Buffalo többször lepte már meg adattároló újdonságaival a vásárlókat, és ez most sincs másként a noteszgép merevlemezekből építkező, miniatűr, egy terabájtnyi kapacitású hálózati adattárjának bemutatásával.

[HWSW] A Buffalo többször lepte már meg adattároló újdonságaival a vásárlókat, és ez most sincs másként a noteszgép merevlemezekből építkező, miniatűr, egy terabájtnyi kapacitású hálózati adattárjának bemutatásával.

A Buffalo kettő darab 500 gigabájtos, 2,5 hüvelykes merevlemezt épített tenyérnyi hálózati adattárolójába, amely azon kívül, hogy egy terabájtnyi adatot képes megosztani a helyi hálózat kliensei között, még FTP-szerverként is képes üzemelni. A kisméretű adattároló megfelel a több mint 250 gyártót tömörítő Digital Living Network Alliance (DLNA) irányelveinek is.

A 40 x 82 x 135 milliméteres, félkilós Buffalo LinkStation Mini NAS elfér a tenyerünkben, képes a hálózatban USB-kapcsolatú nyomtatókat is megosztani. Az egy terabájtnyi adatottárolási képességet további külső egységekkel is bővíthetjük, ezek között lehet akár egy harmadik fél terabájtos mobil meghajtó, vagy egy kisebb USB kulcs, illetve flash memóriakártya is.

Tenyérben egy terabájt: Buffalo Mini NAS
Tenyérben egy terabájt: Buffalo Mini NAS

A gigabites sebességű vezetékes kapcsolatra is képes Mini NAS a hálózatokban képes a DLNA szabványt támogató tévéket, hifitornyokat, vagy mini-hifi rendszereket ellátni a lejátszandó tartalommal, mindemellett iTunes szerverként is üzemelhet. A márciustól piacra kerlő újdonság cseppet sem lesz olcsó mulatság, 824 dollárt kell érte kifizetni, igaz hazánkban egy terabájtnyi tárterületért 3,5 hüvelykes, asztali számítógépbe, vagy külső keretbe építhető merevlemez formjában is 65 ezer forintot kell kiadni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról