konzumer archívum - 2008 február

2008
február

0

A Dell szállítja második DisplayPortos monitorát

2008. február 29. 14:28

A 30-os modell mellett 24 hüvelykes változatban is rendelhető DisplayPort csatlakozóval ellátott monitor a Delltől: a vállalat bejelentette, hogy szállítja decemberben bemutatott 2408WFP monitorát. A kistestvérért a 30 hüvelykes árának töredékét, csupán 700 dollárt kell a tengerentúlon fizetni.

0

Kétmagos Sempronokat is szállít már az AMD

2008. február 29. 14:21

[Digitimes/HWSW] Megkezdte kétmagos Sempron chipjeinek szállításait az AMD. A lépés alig egy hónappal az Intel kétmagos Celeronjainak debütálását követi, igaz, az új Sempronok egyelőre Kínában hozzáférhetőek csak, írja a Digitimes.

0

Olcsóbb lesz a Windows Vista

2008. február 29. 09:27

A Microsoft csökkenti a dobozos Windows Vista bolti árát, hogy felpörgesse az eladásokat, az operációs rendszer így verziótól függően 20-40 százalékkal lesz olcsóbb. Az árcsökkentést a Vista SP1 érkezésével hangolják össze.

0

Hamarosan jön az aprócska gépekre szánt Mobil Ubuntu Linux

2008. február 28. 13:13

Hamarosan megérkezik a hazánkban is közkedvelt Ubuntu Linux disztribúció mobil változata, kifejezetten MID (mobil internet céleszköz) hordozható számítógépekre. Az operációs rendszer minden porcikája a mobil használati módnak lett alárendelve.

0

A Samsung új monitorjába komplett számítógépet épített

2008. február 28. 11:02

A Samsung legújabb, közösségi-, kereskedelmi digitális tájékoztató alkalmazásokhoz készített 206 centiméteres képátlójú óriásmonitora a gyártó LCD-tévéivel ellentétben nem csak merevlemezt, hanem egy komplett számítógépet is rejt, melynek központi egysége egy kétmagos Athlon processzor, ezért a megjeleníteni kívánt tartalom a monitoron belül, további informatikai berendezések alkalmazása nélkül is léterhozható

0

Külső, viszonylag olcsó Blu-ray-olvasó a Lite-On-tól

2008. február 28. 10:36

[Dailytech] A Blu-ray győzelmével beindultak az eddig hezitáló készülékgyártók is, a közeljövőben több gyártó is előrukkolhat Blu-ray-író és -olvasó készülékével, meghajtójával. A piac egyik meghatározó szereplője, a nemrég Philips által bekebelezett Lite-On is bejelentette, hogy még a második negyedév során piacra dobja első külső kivitelű Blu-ray-olvasóját.

0

Igazi miniszámítógépet mutatott be az Everex

2008. február 27. 10:40

Az Everex a Cloudbook noteszgép sikerein felbuzdulva az asztali gépek területét is kezelésbe vette: a Mac minihez nagyban hasonlító, ám annál laposabb gPC készülékházában noteszgép alkatrészeket is találhatunk.

0

Megérkezett a népszerű Norton Ghost legújabb változata

2008. február 27. 10:33

Ha adatmentés, akkor Norton Ghost: a Symantec bejelentette a világ kétségkívül legnépszerűbb adatmentő alkalmazásának legújabb, 14-es változatát. Az új szoftver már FTP szerverekre is képes menteni és a Vistát is teljeskörűen támogatja.

0

Megérkeztek a frissített MacBook és MacBook Pro noteszgépek

2008. február 26. 16:29

[News.com, HWSW] A petykáknak, várakozásoknak megfelelően pár órával ezelőtt frissítette MacBook és MacBook Pro noteszgépsorozatát az Apple, a felújított Pro gépek gyorsabb processzorokat és grafikus processzort, a MacBook Airnél megjelent, több érintést érzékelő touchpadet és egyes modellek LED-es háttérvilágítású kijelzőt kaptak.

0

A Sony bejelentette új ultrazoom fényképezőgépét

2008. február 26. 10:36

A Sony frissített az ultrazoom kategóriába tartozó, nyolc megapixeles DSC-H9 fényképezőgépén. A DSC-H50 kilenc megapixeles felvételek elkészítését teszi lehetővé, tizenötszörös zoommal kombinálva.

0

Közel 14 megapixeles felbontású a Sony új fényképezőgépe

2008. február 25. 15:25

A Sony új kompaktfényképezője, a Cyber-shot DSC-W300 13,6 megapixeles érzékelővel 4224x3168 képpont felbontású fotókat is rögzíthet. Mi csak remélhetjük, hogy a Carl Zeiss optika képességei igazodnak a szenzor által kínáltakhoz.

0

Windows mellé is telepíthető az Ubuntu 8.04 Hardy Heron

2008. február 25. 10:38

[Ars Technica] Megjelent az áprilisra várt Ubuntu 8.04 Hardy Heron disztribúció következő, ötödik alfaváltozata. A frissen tesztelhető verzióban új képességek mutatkoznak be, a fejlesztések pedig a jövőben az ebben meglévőkre korlátozódnak -- újabbak már nem kerülnek a disztribúcióba.

0

Az iPod shuffle hízott, az 1 GB-os ára pedig 15 ezer forint alá esett

2008. február 21. 16:10

Az Apple a közelmúltban jelentette be, hogy iPhone mobiljába a korábbi memória kétszeresét, 16 gigabájtot épít, az iPod touch-ba pedig ennek is a kétszeresét, 32 gigabájtot. A frissülés most a legkisebb, kijelző nélküli modellt, az iPod shuffle-t is elérte.

0

Csavar a közelgő HP UMPC technikai részletei között

2008. február 21. 10:13

A közeljövőben piacra kerülő HP UMPC technikai részleteivel és a várható vételárával kapcsolatban egészültek ki a tegnapelőtt kiszivárgott adatok. Többek között az is kiderült, hogy a gép nem azt a processzor-architektúrát fogja alkalmazni, amelyre számítottunk.

0

Bluetooth kapcsolat a Sony új Walkmanjeiben

2008. február 20. 15:56

A Sony bejelentette első Bluetoth A2DP csatlakozásra is felkészített Walkmanjait, melyek nyolc, vagy tizenhat gigabájtnyi műsorral szórakoztathatják tulajdonosukat, egy kiegészítő dokkolóállomás segítségével pedig MPEG4 képrögzítésre is képesek lehetnek. Ezeket a csúcskategóriás médialejátszókat színes, cserélhető előlappal rendelkező, egyszerű MP3-lejátszók is követik.

0

Bármilyen Wi-Fi mobillal nézhetünk tévét a Packet Video adapterrel

2008. február 20. 13:01

A PV (Packet Video) hordozható mobilvevő képes a Wi-Fi adapterrel rendelkező mobiltelefonokat és médialejtszókat mobil-tévévevőkké alakítani. A készülék digitális tévéadások jeleit képes a fogadóeszközök által emészthető formára dekódolni, melyek között megtalálhatóak a Nokia Nseries készülékek, az Apple iPhone-ja, vagy a HTC gyártó windowsos mobiljai is, de a felsorolás nem teljes.

0

Közeleg a HP első ultramobil PC-je

2008. február 19. 16:40

A Menlow platform jókora lendületet adott az UMPC kategóriába sorolható számítógépeknek, egymás után jelennek meg az újdonságok, ma épp a HP közelgő kisgépének specifikációi szivárogtak ki. Az információk még nem hivatalosak, de kételkedni sincs okunk bennük.

0

Kár a Ricoh fényképezőgép-újdonságokért: döcögő hazai viszonyok

2008. február 19. 14:56

Hazánk nagyáruházainak kínálatában csak ritkán és rövid ideig bukkannak fel a Ricoh Caplio digitális fényképezőgépei. A most bejelentett két fényképezőt -- bár sok esély nincs rá -- szívesen látnák a hazai boltok polcain a sokat próbált, a márkát akár a filmes világból jól ismerő hobbifényképészek.

0

Laptop 35 ezer forintért: Elonex One

2008. február 18. 13:11

A számítógép 99 fontért elsőre úgy hangzik, mintha egy spamhirdetés lenne, vagy egy olyan reklám, amelynek szövege úgy folytatódik: ha megveszi, vagy ha megrendeli. Az angol Elonex nem viccel és nem is csak egy bedőlős reklámanyagot adott ki, valóban útjára indítja a szigetország első 100 fontnál olcsóbb számítógépét.

0

Centrino 2 néven érkezik az Intel következő notebook platformja

2008. február 18. 11:29

[Digitimes/HWSW] Centrino 2 néven érkezik az Intel következő generációs notebook platformja, állítja ipari forrásokra hivatkozva a Digitimes. A tajvani lap szerint a chipgyártó azért döntött a számozás bevezetése mellett, hogy segítse a fogyasztók tájékozódását.

0

Az Onkyo bejelentette második generációs audiofil PC-jét

2008. február 18. 10:15

A vájtfülű zenehallgatók körében közkedvelt Onkyo bemutatta szuper hangminőséggel megáldott PC-alapú HD-audio készülékét, amely a külsejét tekintve beleillik a prémiumkategóriás mini-hifi rendszerek stílusvilágába, azonban belterét speciális áramkörök helyett egy Core 2 Duo processzoros számítógép adja.

0

Ne várjunk túl sokat a Windows Vista első szervizcsomagjától

2008. február 15. 13:37

[Techworld, HWSW] Az első tesztelések, visszajelzések alapján nem szabad túl sokat várni a Windows Vista első szervizcsomagjától. Bár a Microsoft online dokumentuma szerint gyorsulni kellene az állományok másolási sebességének, vagy javulnia a kompatibilitásnak, a tesztek ezt nem igazán támasztják alá.

0

Indiana Jones zsebébe illett volna az Olympus mju 1030SW

2008. február 15. 13:19

A nagysikerű Indiana Jones sorozat egyik fő kelléke lehetett volna az Olympus mju 1030SW, ha a forgatások ideje alatt lehetett volna kapni, de akár a következő 007-es mozikban is feltűnhetne -- a 10 megapixeles kompakt fényképezőgép ütés-, fagy- és vízálló házban lakik, melyet nyomásmérő egészít ki.

0

Kiszivárgott adatok egy új Olympus tükörreflexes gépről

2008. február 15. 11:06

Az Olympus az utóbbi időben nem agyon halmozta el újdonságokkal a fényképezés szerelmeseit, a tavaly októberben bejelentett, régóta várt, E-1 utódjaként megjelent E-3 óta nem láthattunk tőle igazán nagy dobást. Egyre több helyen pletykálnak azonban az E-430-ról, mely nagy valószínűséggel csak hónapok múlva jelenhet meg.

0

Mobilhálózatra is csatlakozhat a BenQ internetterminálja

2008. február 13. 15:21

A BenQ is jópár újdonsággal készült a barcelonai Mobile World konferenciára, többek között egy internetterminált, egy 4,8 hüvelykes, érintésérzékeny kijelzővel szerelt MID (mobile internet device) készüléket is bemutatott, melynek billentyűzet nélküli gépházában Intel Menlow platform lapul.

0

A Nokia új kezelőfelülete érintésérzékeny lesz

2008. február 13. 13:24

A Nokia egyik vezető fejlesztőjének korábbi nyilatkozataival ellentétben mégis érintőképernyős menükezeléssel bővülhetnek a Nokia telefonjai is: az új kezelőfelület, az S60 Touch UI pontosan ezt a számos okostelefonokban már régóta alkalmazott és bevált megoldást hozza el.

0

Villámgyors grafika és nagyfelbontású videó az NVIDIA mobilos lapkájával

2008. február 12. 10:44

[DailyTech] Az NVIDIA saját standján demózza legújabb okostelefonokba szánt grafikus lapkáját, az APX 2500-at a Mobile World Congress rendezvényen, Barcelonában. A windowsos telefonokba készített grafikus gyorsító HD-képessé teszi a telefonokat, akár HDMI-kimenet is helyet kaphat rajtuk a jövőben.

0

Négy új mobil és frissített térképszoftver a Nokiától

2008. február 11. 13:54

A Nokia új telefonjainak bejelentésével megvárta a mai naptól február 14-ig Bacelonában megrendezésre kerülő Mobile World kongresszust. Az új készülékek között navigációra kihegyezettet, felső-, valamint középkategóriás készülékeket egyaránt találhatunk. A mobilok mellé a Nokia frissített térképszoftverének nyílt, bárki által tesztelhető bétaváltozata is megérkezett.

0

Bővülő kínálat és windowsos mobil a Sony Ericssontól

2008. február 11. 13:49

[HWSW, Engadget] Számos újdonsággal érkezett a barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényre a Sony Ericsson, többek között bemutatta első windowsos okostelefonját, az XPERIA X1-et, de szinte minden termékkategóriában érkezett egy-egy új mobiltelefon.

0

Európába is megérkezett a HTC vistás ultramobil PC-je, a Shift

2008. február 11. 12:29

[Engadget] A januári tajvani debütálást követően végre kontinensünkön, elsőként Spanyolországban és az Egyesült Királyság területén landolt, de hamarosan Olaszországba is megérkezik a HTC első ultramobil PC-je, a HTC Shift. A készülék több hónapos késéssel került a boltokba, a gyártó először novemberre, majd decemberre ígérte UMPC-je szállítását.

0

Óvatosan az adatok titkosításával, a saját kardunkba dőlhetünk!

2008. február 11. 11:14

[Techworld] Újabb veszélyekre, támadási lehetőségekre figyelmeztetnek a biztonsági szakértők: az IBM Internet Security Systems, a Juniper, az nCipher szakemberei szerint az adatok titkosítása újabb veszélyeket rejthet magában, újabb támadási felületet nyújthat a cégek ellen. Egyre több vállalat védekezik adatai lopása, elvesztése ellen titkosítással, ők azonban könnyen saját kardjukba is dőlhetnek.

0

Mindenki szeletet hasítana a mini noteszgépek tortájából

2008. február 11. 10:34

Újabb és újabb gyártók lépnek be az ASUS Eee PC noteszgépével létrehozott olcsó noteszgép piacra, már nem csak neves gyártók, kisebb cégek is meglovagolnák az újhullámot. Az 1996-ban alapított ausztráliai Pioneer Computers a VIA referencia-ajánlásától eltérő formatervű olcsó noteszgéppel törne be erre a piacra. Bár a belső ennél a gépnél is a VIA munkája, a megjelenés kerekdedebb és modernebb hatású a referenciánál. Az 1 GHz-es processzorral szerelt noteszgép 1,1 kilogrammot nyom.

0

A Samsung új csúcskategóriás mobilja ötvözi a stílust a technológiával

2008. február 8. 13:22

A Samsung Szöulban tett említést felsőkategóriás prémiumkészülékéről, amely igényes külsőben nyújtja a mai műszaki tartalmat. A készülék először a Barcelonában jövő héten megrendezésre kerülő 3GSM Mobile World kongresszuson lesz látható, illetve itt történik meg a hivatalos bejelentés is.

0

Moduláris mobiltelefonnal csinálna piaci forradalmat egy izraeli cég

2008. február 8. 13:11

Mobiltelefonokkal ma már szinte Dunát lehet rekeszteni, a nagy gyártók évente akár 30-40 új modellt is piacra dobnak, a készülékek szolgáltatásai évről évre változnak, a vásárlók pedig lelkesen cserélgetik őket, hogy mindig a legfrissebb technológiával és legdivatosabb kinézettel felvértezett változat legyen náluk. A piac további sajátossága, hogy a gyártók minél több és több szolgáltatást szeretnének a készülékekbe zsúfolni, azonban rendszerint ezt csak úgy tudják megtenni, hogy a mindent egyben telefonok egyik felhasználási területen sem nyújtanak kiemelkedőt.

0

Megérkezett a Palm legújabb okostelefonja

2008. február 7. 16:34

Treo 500 néven kapható Európában az Egyesült Államokban tavaly nyáron bemutatkozott szuperolcsó Centro okostelefon Windows Mobile 6-ot futtató verziója, amely máris elérhető Magyarországon is, egyelőre fekete színben. Korábban ez a készülék csak a Vodafone kínálatában volt megtalálható Treo 500v néven.

0

M990: a Motorola útkeresése az autótelefonok irányába

2008. február 7. 13:47

Fura módon próbál a nehéz időkből kilábalni a Motorola: új mobiltelefonja nosztalgikus felhanggal idézi a múlt évtizedet. Az M990 Smart Rider egy olyan mobil, melyet autótelefonnak szánt a gyártó, és szakszervizt kell igénybevenni a szakszerű beépítéshez.

0

Az Ericsson új mobilplatformja forradalmasíthatja a mobil eszközöket

2008. február 7. 12:32

A Ericsson bejelentette új lehetőségekkel kecsegtető következő generációs multimédiás platformját. Az U500 platform az aládolgozó három processzorral és erős multimédiás alrendszerrel nagymértékben szélesítheti a hordozható eszközökben elérhető lehetőségek skáláját, illetve lehetővé teszi újak bevezetését is.

0

Négy új modell a Sony közkedvelt W-sorozatú kompaktgépei között

2008. február 6. 10:48

Négy modellell bővült a Sony hazánkban is közkedvelt Cyber-shot W-sorozatú kompakt gépeinek családja, amelyeket a PMA rendezvényen is láthattak az odalátogatók. A 200 dolláros ártól induló újdonságok a korábbi modellekhez képest jóval több lehetőséget adnak a felhasználó kezébe.

0

Meghízott az iPhone és az iPod touch

2008. február 6. 08:55

Az Apple tegnap új modellekkel egészítette ki az iPhone és az iPod touch termékcsaládokat, amelyek a korábbinál nagyobb memóriával rendelkeznek.

0

A Samsung új mobilja a Nokia N95 babérjaira tör

2008. február 5. 16:37

A Samsung a Barcelonában megrendezésre kerülő 3GSM Mobile World kongresszusra egy felsőkategóriás mobiltelefon bejelentését tartogatja. A Symbian operációs rendszert futtató G810 a Nokia N95 csúcsmobilja elől csábíthatja el a vásárlókat.

0

Fémkeret és edzett üveg védi az LG új mobiltelefonját

2008. február 5. 12:33

Az LG újabb érintésérzékeny gombokkal ellátott, fém és edzett üveg felhasználásával készült vékony mobilt mutat be február 11-én, a GSMA Mobile World konferencián. A GSMA-t évről évre Barcelonában rendezik meg, ahol a mobilvilág újdonságaival találkozhatnak a látogatók.

0

A Sony frissítette szupervékony Cyber-shot T-sorozatát

2008. február 1. 13:58

A Sony közkedvelt Cyber-shot T-sorozatának legújabb tagja a T300 a január 31-től február 2-ig nyitva tartó PMA kiállításon mutatkozik be. A négy évvel ezelőtti piacra kerülés óta eltelt idő alatt sikerült a sorozatot nyitó öt megapixeles T1 modell felbontását megduplázni: a T300 érzékelője kereken tíz megapixeles.