Szerző: Bányai György

2008. március 21. 11:45

A HP új modellel erősíti a 13,3 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszgépek táborát

A HP is követi a divatot, bejelentette 13,3 hüvelykes noteszgépét, mely kedvező áron kínál hordozhatóságot és nagy számítási teljesítményt. A Penryn processzoros noteszgép sajnos egyelőre csak Ázsiában kerül piacra.

HIRDETÉS

[HWSW] A HP is követi a divatot, bejelentette 13,3 hüvelykes noteszgépét, mely kedvező áron kínál hordozhatóságot és nagy számítási teljesítményt. A Penryn processzoros noteszgép sajnos egyelőre csak Ázsiában kerül piacra.

Egy-két speciális modelltől eltekintve pár éve szinte ismeretlen volt a 13,3 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszgépek csoportja, aki kicsit, egyben hordozhatót akart, leginkább a 12 hüvelykes (vagy még kisebb) kijelzővel szerelt notebookok között találta meg a számítását, a többi vásárló pedig szemezgetett a hétköznapi, 14-15 hüvelykes, vagy még nagyobb megjelenítős modellek közül. A jelen állapotokban e kettő közé a 13,3 hüvelykes kijelzővel szerelt készülékek tábora is beékelődött, kezdve az Intel processzoros MacBook fekete és fehér változataival, a szupervékony MacBook Air-en, vagy a Dell XPS M1330-on keresztül egészen a high-end Lenovo X300-ig.

A kereken két kilogrammos, 320x228x38 milliméteres HP Pavilion dv3000 noteszgép is a 13,3 hüvelykes kijelzővel szerelt készülékek csoportját népszerűsíti. A billentyűzet alatt a Penryn alapokra épített beltérben 2,5 gigahertzes Core 2 Duo processzort, HDMI-kimenettel kiegészített, 256 megabájt memóriával ellátott GeForce Go 8400M videochipet, két gigabájt munkamemóriát, 160 gigabájtos hagyományos merevlemezt, valamint egy DVD-írót is találunk -- a paraméterek és a márkanév is azt jelzi, otthoni felhasználásra szánt, multimédiás géppel van dolgunk.

HP Pavilion dv3000

Az nagyteljesítményű hardverelemek mellé VGA-felbontású webkamera, ujjlenyomat-azonosító, Altec Lansing hangszórók, multiformátumú flashkártya-olvasó, ExpressCard 34 bővítőrés, valamint a ma még igen szokatlan USB/eSATA csatlakozó társul a gépházon. A jó hír mellé rögtön egy nagyon rossz is társul: a termékadatok mellett magasnak épp nem nevezhető 1400 dollárt a Vista Home Premiummal szállított dv3000-ért csak Ázsiában fizethetjük ki, mert egyedül ezen a piacon fogja a gyártó értékesíteni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.