:

konzumer archívum - 2008 november

2008
november

0

Monitorok hátuljára csavarozható az MSI új asztali gépe

2008. november 28. 15:22

Az MSI ötletes kivitelben küldi jövő év első negyedévében piacra Windbox nettopját, mely a megjelenítők hátoldalán található szabványos, menetes furatokba csavarozható. A kisméretű gép hangmentes üzemet ígér, benne egyetlen ventilátor sem csap zajt.

0

Hiányolják a frissítést az iGO 8 tulajdonosok

2008. november 28. 11:00

Míg az újonnan vásárolt, Nav N Go IGO 8-cal szállított navigációs készülékeken már frissített szoftver és térképverzió található, addig a már iGO 8-at használó, de korábbi PNA-k, illetve az iGO 8 PDA-n futó változatai (melyet külön SD kártyán lehet megvásárolni) nem kaptak eddig frissítést. A szoftvert megvásárló felhasználók joggal panaszkodnak, hiszen illegális forrásból már beszerezhető a frissebb térképszett. Többen hátrányos megkülönböztetésnek érzik, hogy a fizető felhasználók számára késve érkezik a várt tartalom.

0

A HP bemutatta első nettop számítógépét

2008. november 26. 10:40

A HP bemutatta első nettop számítógépét, melyben kétmagos Intel Atom processzor és DVD-író található. A parányi gép igen kedvező áron juthat a vásárlókhoz, legkorábban jövő év első-második negyedévében.

0

Megjelent a Fedora 10

2008. november 26. 09:31

Megjelent és letölthető a Fedora közösségi Linux-disztribúció legfrissebb, 10-es változata, amelyben az asztali gépek felhasználói és a szerverek üzemeltetői számára is találhatók hasznos újdonságok.

0

Toshiba SecuRed külső merevlemez ujjlenyomat-olvasóval -- drága titok

2008. november 24. 11:49

A külső merevlemezek népszerűsége döbbenetes mértékben megugrott: a felhasználók egyre nagyobb mennyiségű adatot hordanak maguknál, mentenek le külső adattárolóra, és egyre többen akadnak, akiknek nem elég egy ma már viszonylag olcsón beszerezhető, 2-4 gigabájtos pendrive kapacitása. A külső adattárolók használata tehát egyre gyakoribb jelenség, ám általánosságban kijelenthető, hogy ma még kevesen fordítanak figyelmet a flash drive-on, vagy külső merevlemezen tárolt adatok biztonságára.

0

Hivatalos az MSI új netbookjának érkezése

2008. november 24. 10:20

Az MSI frissített sikeres netbook családján, az új, U120 modell egy kissé szögletesebb és vékonyabbnak tűnő házban váltja jövő év elején a jelenleg piacon lévő U100 modellt.

0

Decembertől itthon is kapható az ASUS bambuszborítású notebookja

2008. november 20. 17:52

Heteken belül piacra kerül a világ első bambuszborítású noteszgépe Magyarországon, derült ki az ASUS hazai leányvállalatának mai sajtótájékoztatóján. Az U6V a gyártó szerint a környezetbarát anyagoknak és az energiatakarékos funkcióknak hála készítése és használata során az átlagos notebookhoz viszonyítva sokkal kevésbé terheli a környezetet.

0

Pasztellszínű ultrahordozható noteszek az MSI-tól

2008. november 20. 10:03

Az MSI ebben a hónapban már bejelentett egy játokosoknak szánt, és egy nagykijelzős multimédiás noteszgépet, most pedig az ultrahordozható gépeit frissíti. A 12,1 hüvelykes, színes VR220 YA sorozat gépei nem lesznek drágák.

0

Ingyenes víruskereső lép a megszűnő Microsoft OneCare Live helyébe

2008. november 19. 15:55

Két évvel a OneCare Live előfizetéses biztonsági szolgáltatás beindítását követően a Microsoft közölte, hamarosan megszünteti azt. A cég azonban nem vonul ki a fogyasztói biztonsági termékek piacáról, 2009 második felében egy teljesen ingyenes szoftverrel fogja betölteni az űrt.

0

A HP új tábla PC-je multitouch kijelzőt kapott

2008. november 19. 14:08

A HP legújabb tábla PC-je olyan kijelzővel rendelkezik, mely támogatja a multitouch technológiát, vagyis egyszerre több érintést is felismer. A Touchsmart tx2 a divatos külsőben AMD processzort, és Radeon videochipet is felvonultat.

0

Januárban jönnek a 45 nanométeres Phenomok

2008. november 18. 16:24

A januári Consumer Electronics Show (CES) 2009 alkalmával jelenti be 45 nanométeres processzorának asztali változatait az AMD, erősítette meg a HWSW forrása. A Deneb kódnéven ismert négymagos chipek jelentős teljesítménynövekedést hoznak a jelenlegi Phenomokhoz képest, és alacsonyabb előállítási költségük révén nagyban javítanak az AMD nyereségességén is.

0

Olcsó okostelefon a Nokiától: itt az E63

2008. november 12. 13:59

A Nokia E71 üzleti okostelefon sikerét meglovagolva a finn cég elkészítette az E63-at, ami ennek egy széles tömeknek szánt olcsóbb változata divatos színekben. Nem véletlen a modellszám sem, az E63 műszaki tartalmát tekintve inkább az E61i-vel rokon, az E71-re csak külsejében utal.

0

Új MSI notebook 16 hüvelykes képátlóval

2008. november 10. 13:47

Az MSI a 16 hüvelykes méretosztályban indította útjára legújabb noteszgépét, ami leginkább a multimédiás alkalmazások által támasztott követelményeknek szeretne megfelelni.

0

Jön a Sony Ericsson G705 Walkman-változata, a W705

2008. november 7. 16:03

Újabb Walkman-telefonról rántotta le a leplet a Sony Ericsson. A szétcsúsztatható W705, a korábban bejelentett G705 Walkman-változata a gyártó elképzelései szerint ötvözi a minőségi mobil zenehallgatás élményét az otthoni szórakozással -- utóbbihoz egy nagy teljesítményű, vezeték nélküli hangrendszert is kínál a vállalat.

0

A Polaroid nyomában: első fecske a nyomtatós kamerák közül

2008. november 7. 15:35

Öt megapixeles felbontású az első digitális kamera, mely a Polaroid nyomdokain járva azonnal nyomtatja a fotókat. A festék nélküli nyomtatási technológiát használó instant fényképezőgépek hamarosan több gyártó kínálatában is feltűnhetnek.

0

Decemberben érkezik Magyarországra az LG Renoir

2008. november 7. 13:47

Az LG Eletronics tegnap a magyar újságíróknak is bemutatta a cég következő okostelefonját, az érintőkijelzős KC910-et, mely az ismert impresszionista festő, Renoir nevét viseli. A KU990 (Viewty) utódjának tekintett telefon egyértelműen az Apple iPhone-jának állít konkurenciát, a cég saját bevallása szerint azonban nem divattelefon.

0

Megfizethető ultrahordozható noteszgép került az ASUS választékába

2008. november 7. 13:12

Piacra dobta az alsó árszegmensbe szánt ultrahordozható noteszgépcsaládját az ASUS. Az N20A a HWSW által is kipróbált, általunk kissé identitászavarosnak vélt N10J nagytestvére, nagyobb kijelzővel, jóval erősebb processzorral és lényegesen gyengébb grafikus motorral.

0

Kiadta az X-Fi hangkártyák eszközillesztőinek linuxos forráskódját a Creative Labs

2008. november 7. 10:59

A cég eddigi hozzáállását tekintve igencsak meglepő lépésre szánta el magát tegnap a Creative Labs, az egykor hatalmas népszerűséggel bíró Sound Blaster hangkártyacsalád atyja. Az saját szabványait és szoftverkódjait eddig féltve őrző vállalat nyílt forrásúvá tette az X-Fi kártyák linuxos meghajtóprogramját.

0

Feladta az NVIDIA és a VIA a saját netbookplatform fejlesztését

2008. november 4. 12:09

[DigiTimes/HWSW] Egyre több jel utal arra, hogy a tajvani VIA Technologies teljesen kiszorul az egyre nagyobb forgalmat produkáló netbook-piacról. A cég nemrég gyakorlatilag elvesztette egyik legfontosabb stratégiai gyártópartnerét, a legfrissebb sajtóértesülések szerint pedig hallgatólagosan elismerte, hogy feladta az NVIDIA-val közös ambiciózus tervét, ami egy saját netbookplatform kifejlesztését tűzte ki zászlajára.

0

Érintőkijelzős asztali Eee PC-je is lesz az Asusnak

2008. november 3. 17:05

Újabb asztali Eee PC-vel egészíti ki a zömében netbookokból álló Eee-termékvonalát az Asus. A cég ezúttal egy érintőkijelzős típusról rántotta le a leplet -- hasonló, kijelzőkávába épített gépeket több cég is gyárt, azok ugyanakkor rendszerint nem rendelkeznek érintőkijelzővel, és jóval drágábbak, mint az Asus Eee Top.

0

Továbbra is szélmalomharcot vívnak a Blu-ray másolásvédelme mellett kardoskodók

2008. november 3. 15:09

Úgy tűnik, hiába a jogtulajdonosok és a szabványfejlesztők minden erőfeszítése, a műsoros Blu-ray lemezek korábban többször is feltörhetetlennek titulált másolásvédelmét újra és újra kijátsszák. Ezúttal ismét a SlySoft AnyDVD HD alkalmazása tör borsot az illegális terjesztés miatt komoly bevételektől eleső filmipar orra alá: a cég október végén megjelent másolószoftvere már a BD+ másolásvédelmi technológia legújabb verzióját is kiiktatja.