Szerző: Bányai György

2008. március 18. 09:56

Nyolc megapixeles kompakt fényképezőgép a Pentaxtól

A Pentax bemutatta nyolc megapixeles Optio V20 kompaktját, mely három hüvelykes kijelzőjével és ötszörös zoomoptikájával az idei nyár slágere lehet azok között, akik egyszerűen használható fényképezőgépet vinnének a nyaralásra.

HIRDETÉS

[HWSW] A Pentax bemutatta nyolc megapixeles Optio V20 kompaktját, mely három hüvelykes kijelzőjével és ötszörös zoomoptikájával az idei nyár slágere lehet azok között, akik egyszerűen használható fényképezőgépet vinnének a nyaralásra.

Az Optio V20 fémházában nyolc megapixeles CCD képérzékelő kapott helyet az ötszörös nagyításra alkalmas, 36-180 milliméter gyújtótávolságú, f/3,5-5,6 fényerejű optika mögött. A fényképezőgépet ellátták arcérzékelő autofókusszal is, amely képes egy mosoly görbülésekor is exponálni. Ezt egészíti ki a pislogásérzékelő, mely elemezve a képet, figyelmezthet egy újabb kép készítésére, ha valaki épp belepislogott a csoportkép készítésébe.

A V20 automatikus makro-módja a közeli témák fényképezésekor vált ebbe az üzemmódba. A gép az érzékenységet ISO 80 és ISO 6400 között engedi változtatni, a rázkódásvédelem is csak egy, az érzékenység emelésén alapuló digitális változat, tehát valós, optikai megoldást nem találhatunk a lencsetagok között, illetve a CCD felfüggesztésében. A V20 mozgófilm felvételi képességeket 640x480 képpont 30 képkocka másodpercenkénti rögzítésében maximálja, amely során az elektronika a képérzékelő szenzor pixeltöbbletét használja a rázkódás csökkentésére.

Ötszörös zoom, nyolc megapixel: Pentax Optio V20
Ötszörös zoom, nyolc megapixel: Pentax Optio V20

Az elkészült képek SD/SDHC kártyákra kerülhetnek, ezek betelésekor vésztartalékként 51 megabájtnyi belső memória is rendelkezésre áll. Visszanézni az elkészült fotókat a hátoldali 3 hüvelykes kijelzőn lehet. Ezt a kijelzőt a képek komponálásához is használnunk kell, mert átnézeti keresőt nem építettek a gépházba. A V20 májusban érkezik a piacra, ára 280 dollár körül alakul majd. Jelenleg hazánkban a V20-tól felépítésében jelentősen különböző előd, a háromszoros zoommal szerelt V10 44 ezer forintért kapható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 16:31

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.