:

konzumer archívum - 2008 december

2008
december

0

Megfizethető négymagos mobil processzor az Inteltől

2008. december 30. 12:49

Elsőként egy Acer laptopban bukkant fel az Intel vadonatúj mobil processzora, a Core 2 Quad Q9000. A korábbi négymagos chipektől (QX9300, QX9100) eltérően ez a változat nem az Extreme Edition család tagja, ennek megfelelően az ára is hétköznapi, mindössze 348 dollár, míg az X9100-ért 851 dollárt, az X9300-ért pedig több mint 1000 dollárt kér az Intel.

0

Fájlcserélőkön már elérhető a Windows 7 első bétája

2008. december 30. 08:54

Idő előtt kiszivárgott a Windows 7 első bétája, amelyet a Microsoft csak 2009 elején tervezett kiadni. A várhatóan egy év múlva megjelenő operációs rendszer legfrissebb tesztverziója már felbukkant a legtöbb fájlcserélő hálózaton, gondos kezek még VMware virtuális gépet is készítettek belőle, így a kísérletező kedvűek anélkül próbálhatják ki a Windows 7-et, hogy feltelepítenék.

0

Nagy dobásra készül a Palm?

2008. december 23. 12:44

Az Elevation Partners kockázatitőke-befektető cég újabb 100 millió dollárral száll be a Palmba, amely 2007-ben 325 millió dollárért már megszerezte a tenyérgépeiről ismertté vált cég negyedét, és ezzel a legnagyobb tulajdonossá vált.

0

A Sharp befejezi Linux-alapú tenyérgépeinek gyártását

2008. december 22. 12:19

Nem forgalmazza tovább Linux operációs rendszert futtató Zaurus tenyérgép-termékcsaládját a Sharp. Az 1993 óta sikeresnek mondható Zaurus sorozat legutolsó tagja 2006-ban lépett színre, azóta minden csendes, frissítés a mai napig nem történt.

0

Naviextras: végre elkészült a Nav N Go térképfrissítő megoldása

2008. december 16. 17:40

[HWSW]A Nav N Go hivatalosan is elindította új térképfrissítési megoldását, a Naviextras weboldalt , illetve a PC-s környezetben futó Naviextras Toolboxot. A cég nem akarta a gyengén sikerült, nehezen használható Content Managert foltozgatni, ezért vágott bele fél évvel ezelőtt egy teljesen új felület megalkotásába. A friss térkép- és szoftverváltozatok mellett a felhasználók extra tartalmakat is beszerezhetnek majd Naviextrasról, például az üzemanyagárakat is tartalmazó POI-csomagokat vagy az alapváltozatokon túli hangkészleteket.

0

Kuma vagy nem Kuma, megérkeztek az AMD új kétmagos processzorai

2008. december 16. 13:23

Piacra dobta az első olyan kétmagos processzorokat az AMD, melyek a cég 10h, kódnéven Stars mikroarchitektúrájára épülnek. A 65 nanométeres chipek azonban valójában nem kétmagos felépítésűek, hanem négymagos szilíciumot takarnak, ami megmagyarázza a viszonylag konzervatív órajelet, ugyanakkor nem szerencsés a vállalat nyereségessége szempontjából egy különösen kritikus időszakban.

0

Az OCZ újdonságai között új SSD-sorozat is van

2008. december 12. 14:01

Az OCZ ExpressCard foglalatba illeszkedő flash-alapú tárolóiról nemrég adtunk hírt, melyek mellé most a gyártó új, kedvező árú SSD meghajtó-sorozata is csatlakozik. A Vertex sorozat négy tagból áll, a legnagyobb kapacitású modell 250 gigabájtos.

0

A VIA bejelentette apró otthoni médiaszerverét

2008. december 12. 09:37

A VIA Technologies parányi szervert mutatott be, melyben a gyártó saját, C7-D processzora teljesít szolgálatot. A CD-tok szélességű és magasságú masina 3 terabájt adatot is tárolhat, amely bőséges az otthoni zenék, filmek, képek számára.

0

Intel Atom-alapú asztali PC-vel jelentkezik a Dell

2008. december 11. 16:53

A Dell régóta tart kínálatában kis helyigényű asztali számítógépet. A közelgő Optiplex 160 is ilyen, az érdekessége hogy a netbookokból is ismert Intel Atom processzor található benne. Ez talán a legkisebb asztali PC a gyártó kínálatában, álló vagy fekvő helyzetben is elhelyezhető, sőt, a monitor hátoldalára is erősíthető.

0

Jön az AVM fullextrás hálózati hubja

2008. december 11. 13:20

Hamarosan Magyarországon is piacra kerül az AVM legújabb, több vezetékes szolgáltatást integráló, számos extra funkcióval ellátott hálózati hubja (más néven home gateway, HGW), a FRITZ!Box Fon WLAN 7270. A német cég eddig visszafogott jelenléttel képviseltette csak magát itthon, ugyanakkor a jövőben terjeszkedésbe kezdene a magyar piacon, melynek egyaránt része lehet az internetszolgáltatókkal és a kiskereskedelmi partnerekkel kötött együttműködési megállapodás -- mondta el az AVM mai sajtótájékoztatóján Klaus von Kries értékesítési igazgató.

0

Samsung külső merevlemezek: kicsit vagy nagyot?

2008. december 9. 13:56

A Samsung a közelmúltban jelentette be divatos külső tárolóit, melyek 1,8, illetve 2,5 hüvelykes merevlemezeket foglalkoztatnak. A két meghajtó nem csak a méretét tekintve más, az adatátviteli sebességük és a kapacitásuk is különbözik.

0

Hamarosan itthon is megjelenik a Fujitsu Siemens új táblagépe

2008. december 8. 15:43

Heteken belül Magyarországon is piacra kerülhet a Fujitsu Siemens Computers új táblagépe, a Stylisctic ST6012. A különleges igényeket támasztó felhasználási területekre (egészségügy, banki és biztosítási szektor, kiskereskedelem, mobil értékesítés, építőipar) szánt gép kültéri és beltéri használatra egyaránt megfelelő választás lehet, megfelelő teljesítménnyel és átlag feletti mobilitással.

0

Nem kizárt, hogy már 2009 elején piacra kerülnek az Acer első okostelefonjai

2008. december 5. 16:10

[DigiTimes/HWSW] Belátható időn belül megjelenhetnek az Acer választékában az első, saját márkanéven értékesített okostelefonok -- írja a cégtől származó információkra hivatkozva a DigiTimes híroldal. Az egyelőre nem világos, hogy mely piacokon árulják majd elsőként a készülékeket, mint ahogy az új termékek bevezetésének ütemterve is kérdéses még.

0

A BenQ is bemutatta netbookját

2008. december 3. 16:42

A BenQ megkezdte Joybook Lite U101 netbookjának szállítását a hazai, tehát a tajvani piacra. Az újdonság több ponton emlékeztet az Acer sikeres Aspire One netbookjára, de ez nem váratlan, hiszen a BenQ az Acerből vált ki, továbbá a BenQ az Acer OEM termékeiek gyártásában is aktív szerepet vállalt.

0

A netbookok mellett senkinek nem kellenek a nettopok

2008. december 3. 08:51

[DigiTimes/HWSW] A netbookokat viszik mint a cukrot. Az új gépkategóriát az Intellel karöltve megteremtő Asustek gyakorlatilag még most sem tud elég Eee PC-t gyártani, hogy kiszolgálja az igényeket, miközben a hasonló technológiára épülő, hasonló feladatra szánt asztali változatok, a nettopok gyakorlatilag nem kellenek senkinek -- írja a DigiTimes gyártó forrásokra hivatkozva.

0

A Nokia N97 már közelebb áll a számítógépekhez, mint az okostelefonokhoz

2008. december 2. 12:17

A Nokia a napokban zajló Nokia World 2008 rendezvény keretén belül számos új megoldásról és szolgáltatásról rántja vagy rántotta le a leplet. A egyik legjobban várt újdonság a cég legújabb csúcskategóriás okostelefonja, az N97: a mobiltelefonok tudásán jóval túlmutató kommunikátorba komoly technológiai arzenált zsúfoltak a finnek, akik elsősorban a közösségi szolgáltatásokat előszeretettel használó felhasználóknak szánják az új zászlóshajót.