konzumer archívum - 2008 október

2008
október

0

Jön a Windows Media Player 12

2008. október 31. 09:03

[ARS Technica/HWSW] Az elmúlt napokban egyre több információ látott napvilágot a Windows 7-tel kapcsolatban, kiderült többek közt, hogy számos alkalmazás nem jön automatikusan az operációs rendszerrel, hanem a Live márkanév alatt egyesítve külön tölthetőek majd le. Ilyen lesz természetesen a Messenger, a Mail, a Movie Maker, a Writer vagy a Photo Gallery is. Ezzel szemben a régebbi Windows verziókban többször vitatott Media Player legújabb, tizenkettedik verziója (WMP12) ismét a csomag részét képezi majd.

0

Leginkább a noteszgéphasználóknak kedvez az új Ubuntu Linux

2008. október 30. 16:57

Fél év után először jelent meg új verziója napjaink egyik legnépszerűbb Linux-disztribúciójának, az Ubuntunak. Az új, 8.10-es változat leginkább apró, de többek életét megkönnyítő fejlesztésekkel gazdagodott.

0

Korongozó - olcsó CD/DVD nyomtatók tesztje

2008. október 29. 15:15

A megírt optikai adathordozók csinosítására, feliratozására használhatunk címkéző készletet, de az excentrikussá teheti a korongot. Maradhatunk ugyanakkor az alkoholos rostirónnál is, de ha gyári minőséget akarunk, jobb ha egy CD/DVD nyomtatásra is alkalmas tintasugaras készüléket választunk.

0

Elpártolt a VIA-tól a HP, Atom processzorral készülnek az új netbookok

2008. október 29. 12:56

Hamarosan piacra kerülnek a HP második generációs netbookjai -- a világelső számítógépgyártó mindjárt három új modellel bővíti termékpalettáját, az újdonságok közt azonban hiába is keresnénk a VIA új platformjához tartozó példányokat, a kis gépek egytől-egyig az Intel Atom processzoraira épülnek. A HP a jelek szerint tehát szakít korábbi partnerével, akinek szénája így egyre rosszabbul áll, miközben az Intel gyakorlatilag egyeduralkodóvá válhat az egyre bővülő netbook-szegmensben.

0

A Dell elmossa a határokat az ultrahordozható noteszek és a netbookok között

2008. október 28. 12:04

A Dell sikeres Inspiron Mini 9 netbookja után egy ahhoz külsőre megszólalásig, pontosabban méretekig hasonlító modellt jelentett be, az Inspiron Mini 12 netbookot. Ez a gép a 12 hüvelykes kijelzője miatt egy átlagos ultrahordozható noteszgéphez, Atom processzorában azonban egy átlagos netbookhoz hasonlít.

0

Hiánypótló Radeonnal erősített az AMD a grafikus vezérlők középmezőnyében

2008. október 27. 15:41

Hiánypótlónak nevezhető grafikus gyorsítókártyával egészítette ki múlt héten kínálatát az AMD: az ATI Radeon HD 4830-as sorozat vezérlői, a korábban bemutatott Radeon HD 4850-es típusok butított változatai a 150 dolláros ársávban kerülnek forgalomba. Itt az AMD mindeddig nem tudott felmutatni ütőképes versenyzőt riválisának megoldásával, a GeForce 9800 GT-vel szemben.

0

Jövő hónapban a boltokban a Fujitsu legújabb ultrahordozható notesze

2008. október 22. 14:55

A Fujitsu legújabb ultrahordozható noteszének 12 hüvelykes kijelzője körül szinte észrevehetetlenül vékony a keret, ezáltal a gép méretei igen közel állnak a kisebb kijelzős netbookokhoz. A hasonlóság a P8020 ultrahordozható noteszgép és a netbookok között ki is merül, a belvilág teljesen eltérő a két termékcsoportban.

0

Demonstrálta a következő generációs ultramobil platformját az Intel

2008. október 21. 16:48

Először demonstrálta működés közben Moorestown platformját az Intel, a héten Tajpejben tartott Intel Developer Forumon (IDF). Az erre épülő készülékek 2009-ben vagy 2010-ben kerülhetnek a boltokba, és az Intel reményei szerint olyan áttörést hoznak a mobileszközök és internetezés terén, amilyet a mobiltelefonok okoztak a telekommunikációban.

0

Repülőrajtot vett az OpenOffice.org 3.0

2008. október 21. 10:53

A megjelenést követő szerverösszeomlás alapján már sejteni lehetett, hogy az OpenOffice.org legújabb verziója sikeres lesz, azonban hogy pontosan mennyire, azt csak sejteni lehetett. Az ingyenes irodai szoftvert egy hét alatt 3 milliószor töltötték le.

0

Teljes GeForce-uralom az új MacBook termékvonalakban

2008. október 15. 10:21

Az előzetes, reális várakozásoknak megfelelően újult meg a teljes MacBook és MacBook Pro termékcsalád tegnap -- egyebek mellett bemutatkozott az iBrick-nek nevezett gyártástechnológia, mely a jövőben még könnyebb, még vékonyabb noteszgépek építését teszi lehetővé, ezzel együtt immár a teljes MacBook (Pro/Air) termékcsaládod GeForce videovezérlőkkel látta el az Apple.

0

Decembertől kapható az LG második Prada okostelefonja

2008. október 13. 12:58

Beérett az LG és az olasz Prada divatcég együttműködésének legújabb gyümölcse: hónapokon belül érkezik a második generációs Prada okostelefon. A szétcsúsztatható, QWERTY-billentyűzetes utód lényegesen okosabb az elődjénél, de ugyanannyiért árulják majd a boltok az év végétől.

0

A Microsoft az Xbox 360 online piacterét, a Sony a PSP és a PS3 szimbiózisát erősíti

2008. október 10. 11:47

A Microsoft és a Sony egyaránt felfedte év végére tartogatott ütőkártyáit az idei esztendő utolsó szakmai rendezvényén, a Tokyo Games Show-n. A két rivális gyártó Xbox 360 és PlayStation 3/PSP platformjai a jelek szerint ismét kiélezett harcot vívnak majd egymással az év végi ünnepi szezonban, miközben a Nintendo igyekszik növelni a Wii játékkonzolok gyártási mennyiségét, hogy megelőzze a tavalyihoz hasonló készlethiányt.

0

Közeleg az MSI második generációs Wind netbookja

2008. október 10. 11:03

Az MSI új, a jelenlegi Wind netbookját idővel leváltó modellel lepheti meg a piacot decemberben. Az U120 az alapjellemzőket illetően nem tartalmaz a ma piacon lévő Windhez képest sok újdonságot, ám külsőre attól jelentős mértékben különbözik.

0

Jön a Motorola új QWERTY-s okostelefonja, a Moto Q11

2008. október 9. 12:10

Decemberben várhatóan piacra kerülhet a Motorola új windowsos okostelefonja, a Moto Q11. A készülékről még a nyáron reppentek fel az első hírek, a gyártó most közölt először hivatalos információkat a telefonról.

0

Programozható autókulcs: még nagyobb kontroll

2008. október 8. 10:08

[WSJ/HWSW] A mai amerikai szülők nyomkövetőt szerelhetnek csemetéikre, beállíthatják, hogy melyik műsort nézhetik, sőt már nálunk Magyarországon is követhető, hogy a tinédzserek mikor lépnek be és hagyják el a Zöld Pardon nevű szórakozóhelyet, 2010 után az új Ford gépjárművet választó családokban a szülők akkor is ellenőrizhetik a fiatalokat, mikor a volán mögött vannak -- egyedül.

0

Megérkezett az első 13,3 hüvelykes HP noteszgép

2008. október 3. 13:53

A HP ezer dollár alatti szegmensbe szánja első 13,3 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszgépét, ami Core 2 Duo processzorokat foglalkoztathat. A dv3500t alkotói igen széles körben variálhatók.

0

Villámteszt: tényleg gyors lett az új Norton termékcsalád

2008. október 1. 18:08

Legyetek bátran szkeptikusak, kezdetben én is az voltam. Próbáljátok ki nyugodtan a termékeinket -- buzdította az újságírókat a Symantec hazai képviseletének marketing és PR menedzsere, Bartha Hedvig a cég két új, állítólag sokkal gyorsabbá vált biztonsági szoftverének, a Norton Antivirus 2009 és a Norton Internet Security 2009 hazai bemutatóján. Szót fogadtunk, gyorsan kipróbáltuk a cég önálló vírusirtóját, sőt össze is hasonlítottuk az előző generációs verzióval.

0

Már iGO 8 platform alatt is elérhető itthon a dugófigyelő szolgáltatás

2008. október 1. 14:20

Október második felétől a Nav N Go iGO 8 navigációs platformot használó felhasználók is igénybe vehetik az ország immár teljes területére kiterjedő dugófigyelő szolgáltatást, a TMC-t, azaz a Traffic Message Channelt, miután a Nav N Go Kft. megkötötte az erről szóló megállapodást a szolgáltatást nyújtó TrafficNav Kft-vel.

0

Az LG weboldalán a MOMO netbook

2008. október 1. 12:45

Az LG közelgő netbookjáról már szállingóztak a részletek, azonban most teljes specifikációval szerepel a termék az LG weboldalán, igaz, még nem rendelhető, mellette a nemsokára felirat olvasható.