konzumer archívum - 2008 augusztus

2008
augusztus

0

A Fujitsu Siemens sem hagyja érintetlenül a netbook-piacot

2008. augusztus 29. 12:19

A Fujitsu Siemens új noteszgépeinek színvilágával és formatervével teljesen azonosuló netbookot állít csatasorba a vásárlók kegyeiért. A 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt Amilo Mini Ui 3520 igen drága lesz.

0

Októberben frissül az Adobe amatőröknek szánt fotó- és videoszerkesztője

2008. augusztus 28. 14:59

Októberben érkezik az Adobe elsősorban otthoni felhasználóknak és hobbistáknak ajánlott fotó- és videoszerkesztő programcsomagjainak új változata. Az Adobe Photoshop Elements és Premiere Elements 7 szoftvereket külön-külön, valamint egy csomagban is forgalomba hozza a szoftvercég.

0

Netbookok számára gyártana mini SSD-ket a Samsung

2008. augusztus 27. 16:12

Olcsó és kisméretű számítógépekbe -- nyilvánvalóan elsősorban netbookokba -- szánt SSD-k tömeggyártásába fog hamarosan a Samsung, a világ első számú memóriagyártója. Jóllehet a dél-koreai cég a flashalapú háttértárolók elterjedésében úttörőszerepet játszik, eddigi megoldásait zömében drága, csúcskategóriás számítógépekbe építették.

0

Két új hordozható fotónyomtatóval jelentkezik a Canon

2008. augusztus 27. 10:31

Két új hordozható, akkumulátoros Selphy fotónyomtatót mutatott be a Canon. A barátságos megjelenésű, táskarádió-hangulatú modellek önállóan, PC és áramforrás nélkül használhatók, akár egy partin vagy a strandon is.

0

Fekete képernyővel figyelmeztet a Windows, ha nem eredeti

2008. augusztus 27. 10:23

A Microsoft a héten megkezdi a Windows Genuine Advantage (WGA) Notifications terjesztését -- ez az a szoftver, amely ellenőrzi az operációs rendszer eredetiségét, és figyelmezteti a felhasználót, ha illegális másolatot talál.

0

A jövő és a múlt találkozik a Panasonic Blu-ray-VHS kombójában

2008. augusztus 27. 08:58

Az ősszel kezdődik meg -- egyelőre csak Japánban -- a Panasonic új, DIGA sorozatú asztali Blu-ray felvevőinek a forgalmazása. Az egyelőre négy tagból álló termékcsalád három típusát mindössze a merevlemezes háttértár mérete különbözteti meg egymástól, a gyártó ugyanakkor egy olyan készüléket is piacra dob, mely érdekesen párosítja a jövő és a múlt videorögzítő technológiáit.

0

Új iPod Nano és olcsóbb Touch érkezik?

2008. augusztus 26. 14:31

[Ars Technica/HWSW] Alig pár nappal a hazai iPhone 3G bevezezés után az Apple-rajongók újabb jó híreknek örülhetnek, hiszen a már tradicíóvá vált szeptemberi vérfrissítés során a cupertinói divatdiktátor cég állítólag előrukkol az újra karcsúvá vált iPod Nanóval, az iTunes 8-cal, és talán az iPod Touch is olcsóbb lesz.

0

Blu-ray írót is épít hálózati adattárolójába az LG

2008. augusztus 26. 10:16

Az LG a berlini IFA szórakoztatóelektronikai és információtechnológiai show-n mutatja be először a nagyközönségnek azt a hálózati adattárolót (network attached storage, azaz NAS), mely nemcsak az eddig jobbára szórakoztatóelektronikai termékekben utazó cég kínálatában számít átütő újdonságnak.

0

Hivatalos a Nokia N85 érkezése

2008. augusztus 25. 16:52

Már korábban sem volt titok a Nokia N85 létezése, de a mai nap folyamán a finn gyártó hivatalosan is bejelentette az Egyesült Királyságban az N-sorozat újabb bővülését.

0

N10 néven érkezik az ASUS új netbookja

2008. augusztus 25. 11:33

Az ASUS sikeres Eee PC termékvonalával párhuzamosan, nem pedig annak legfrissebb modelljeként indítja majd útjára új netbookját, az N10-et. Az új, 10,2 hüvelykes kijelzővel szerelt gép az Eee PC-khez képest minőségibb hatású burkolatban jelenhet meg a piacon a következő hónapokban.

0

Elég egy szabad USB-kapu az Iogear vezeték nélküli képtovábbítójának

2008. augusztus 25. 10:28

Vezeték nélkül lehet továbbítani a számítógép képét bármilyen D-sub, azaz VGA-bemenettel rendelkező megjelenítőre az Iogear új adapterével -- a gyártó azonban ezúttal nem egy újabb VGA-átjátszót hozott forgalomba, a két egységből álló kit használatához ezúttal nem kell lefoglalni vagy megosztani a PC VGA-kimenetét, elég egy szabad USB-kaput keresni.

0

Érkezik a Palm újabb windowsos okostelefonja, a Treo Pro

2008. augusztus 21. 13:33

Újabb okostelefonnal rukkolt elő a Palm: a Treo Pro elsőként Európában és Ausztráliában, a Vodafone és a Telstra választékában jelenhet meg, de az ősszel a tengerentúlon is forgalomba kerül, szolgáltatófüggetlen változatban.

0

Közeleg a Dell Inspiron 910 Mini Note netbookja

2008. augusztus 19. 09:10

Sorra jelentik be a nagyobb gyártók is alacsony árú mininoteszeiket, most a Dell korábban már kiszivárgott Inspiron 910 Mini Note netbookjának részletes technikai adatai csapódtak a gépről készült fotókhoz, ráadásul a gyártó pár napon belül megejtheti a hivatalos bejelentést is.

0

Új ultrakompakt EPIA alaplap VX800 chipsettel

2008. augusztus 18. 14:51

Új ultrakompakt Nano-ITX alaplapot mutatott be pénteken a VIA, mely már a cég új VX800, energiatakarékos chipsetjét alkalmazza. Az EPIA N700 elnevezésű termék az eddigi legkisebb magasságú az összes Nano-ITX kivitelű lap között, ezzel együtt is az összes szükséges rendszerfunkciót integrálja. A tajvaniak szeptember közepére ígérik általános hozzáférhetőségét.

0

Feltámad a Polaroid instant kamerája, digitális változatban és eredeti képmérettel

2008. augusztus 15. 10:42

Ki ne emlékezne az Polaroid cég világhírnevének oszlopára, az instant film technológiára? Idén februárban utolsó instantfilm-gyárát is bezárni kényszerült a cég, így hamarosan nem tudunk majd önelőhívó fotópapírt vásárolni, ha rendelkezünk ilyen masinával. A jó hír az, hogy jön a digitális változat.

0

Semmi nem késztetheti megtorpanásra az Alienware új, négy GPU-val ellátott gépszörnyeit

2008. augusztus 13. 13:42

Nem volt rest a Dell tulajdonában lévő, számítógépes játékokra optimalizált csúcskategóriás noteszgépeket és asztali számítógépeket építő Alienware -- a cég egy nappal a világ jelenlegi leggyorsabb videokártyájának számító, ikerchipes Radeon HD 4870 X2 leleplezése után közölte, hogy mostantól több asztali konfigurációja is kérhető ezzel a vezérlővel, akár kettővel is. Az eddig elvégzett tesztek szerint gyakorlatilag nincs az a monitor, illetve az a szoftver, ami egy ilyen rendszer határait feszegetné.

0

Online médialejátszóvá varázsolja a PlayStation 2 konzolt a Qtv

2008. augusztus 11. 16:46

Az elmúlt évek egyik új feltörekvő elektronikai termékkategóriája egyértelműen a nappaliba telepíthető médialejátszóké, ahogyan fogyasztók egyre szélesebb rétegei igénylik, hogy kényelmesen nézzék vagy hallgassák meg a számítógépen tárolt anyagokat. Egy új szoftver egy öreg motorosból farag versenyzőt: a BroadQ Qtv bármely Sony PlayStation 2 gépet viszonylag korszerű médialejátszó képességekkel ruház fel.

0

Zsebben is elférő HD-s médiacenterrel rukkolt elő az Iomega

2008. augusztus 11. 15:22

Egy pakli kártyánál is kisebb az Iomega múlt héten bejelentett ScreenPlay TV Link otthoni médialejátszója, mely a televíziókészülékre kötve képes akár HD-ben is megjeleníteni a hozzá csatlakoztatott külső háttértáron elhelyezett multimédiás tartalmakat.

0

Atomra válthatnak a HP netbookok is

2008. augusztus 8. 12:34

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a HP 10,1 és 10,2 hüvelykes kijelzőkkel szerelt netbookokkal válthatja le, vagy egészítheti ki a jelenleg futó 2133-as modellekből álló kínálatot. Az új termékek új processzort kapnak, a VIA C7-et Intel Atom üti ki a nyeregből.

0

A T610 méltó utóda lehet a Sony Ericsson T700

2008. augusztus 7. 12:25

Az év telefonja díjat is elnyert T610 utódjának szánt készüléket jelentett be a Sony Ericsson. A T700 elődjéhez hasonlóan a dizájn alapja a sötét felső rész, világos alsó kombinációja, ami ezúttal nem egy csúcskategóriás készüléket rejt, hanem egy erős középszintűt.

0

Minden piacon lévő megoldást aláz az AMD új integrált lapkakészlete

2008. augusztus 6. 15:02

Minden eddiginél erősebb grafikus maggal ellátott alaplapi lapkakészlet jelent meg az AMD kínálatában -- a gyártó saját processzoraihoz passzoló AMD 790GX chipset a korábbi nagyágyúnak számító 780G közvetlen utódja, annak továbbfejlesztéseként létrejött megoldás. Az újdonság amellett, hogy gyorsabb grafikus megjelenítést ígér, energiatakarékosabb is lehet elődjénél, emellett néhány kisebb-nagyobb fejlesztést is hoz.

0

Jövőre jönnek az első LG telefonok Dolby hanggal

2008. augusztus 5. 11:09

Az egyre komplexebb kijelzők és a mozgásérzékelők terjedése után a multimédiás mobil készülékeknél a hangfeldolgozás vált a legszűkebb keresztmetszetté -- gondolja legalábbis az LG Electronics, akik a Dolby-val kötött megállapodásuk szerint év végére minden új csúcskategóriás készüléküket a térhatású hangzást létrehozó technológiával látnak el.

0

A Canon bemutatta legújabb hőszublimációs fotónyomtatóját

2008. augusztus 5. 10:07

A Canon új Selphy CP530 modellje hozza magával a hőszublimációs fotónyomtatók közös fő erényét, vagyis teljesen folyamatos, pixelmentes színátmeneteket produkál, hasonlóan a régi laboratóriumi előhíváshoz. Míg a legtöbb hasonló készülék legfeljebb 10x15 centiméteres méretekben dolgozhat, addig a CP530-al 20×10 centiméteres fotókat is előállíthatunk.

0

Októberben érkeznek a Lenovo IdeaPad netbookjai

2008. augusztus 4. 10:26

A világpiacon korábban elsősorban az IBM-től megörökölt, patinás üzleti noteszgépeivel hírnevet szerző Lenovo új termékstratégiájának részeként ma hivatalosan is bejelentette, hogy az ősz során boltokba küldi első netbookjait. Az IdeaPad S9 és S10 mini noteszek az Asus Eee PC-jéhez, az MSI Windjéhez vagy éppen az Acer Aspire One-hoz hasonlóan alapvetően egyszerűbb feladatokra, elsősorban internetezésre optimalizált, ultrakönnyű hordozható számítógépek lesznek.

0

Jelentős bővítés előtt az Eee PC termékvonal -- jönnek az exkluzív, drágább modellek

2008. augusztus 1. 15:23

Minden jel arra utal, hogy az Eee márkanév piaci bevezetése bevált a tajvani Asustek Computernek, a cég ugyanis az elkövetkezendő hónapokban, években gyakorlatilag mindent egy lapra feltéve kiáll a brand további erősítése mellett. A gyártó PC-üzletága, illetve az Asus márka ismertsége az Eee PC bevezetésével ugrásszerű növekedésnek indult, miközben a brand továbbra is erős pozíciókkal rendelkezik a PC-s komponensek, így elsősorban az alaplapok piacán. Az Asus és az Eee márka mindazonáltal a jövőben élesebben elválik egymástól.