Szerző: Bányai György

2008. március 18. 13:21

Samsung: jöhetnek a 8 megapixeles fotómobilok

A Samsung bejelentette kamerás mobilokba szánt nyolc megapixeles CMOS fényképezőmodulját, mely mindössze 8,5 milliméter vékony. Az új egység az év második felének közepétől taszíthatja le a csúcsról a jelenlegi öt megapixeles egységeket.

HIRDETÉS

[HWSW] A Samsung bejelentette kamerás mobilokba szánt nyolc megapixeles CMOS fényképezőmodulját, mely mindössze 8,5 milliméter vékony. Az új egység az év második felének közepétől taszíthatja le a csúcsról a jelenlegi öt megapixeles egységeket.

A Samsung új kameramodulja nyolc megapixeles CMOS képérzékelőt, autofókuszos élességállításra képes optikát zár egységbe a vezérlőáramkörök mellett. A modul legnagyobb előnye, hogy laposabb mobilok tervezhetők vele, mert mindössze 8,5 milliméter vastag, ehhez 28 milliméteres magasság és 15,3 milliméteres szélesség társul. A nagy felbontás mellett az újdonság egyéb lehetőségeket is kínál, elektronikus rázkódásvédelem, vagy a mosolyidőzített, arcfelismerő autofókusz csak kettő ezek közül.

Akik a közeli fotók készítésében lelik örömüket, egy centiméteres minimális makrotávolsággal is elkészíthetik fotójukat. A nagy, f/2,6 fényerejű optika ráadásul nagylátószögű is, a 30 milliméteres gyújtótávolság segítségével sokkal több férhet a képmezőben még egy kis szobában is. Az ISO 1600-as érzékenység a hármas zajcsökkentő áramkör nélkül nem lenne megvalósítható, e trió a képek tetemes zajmennyiségét mérsékli elfogadható mértékűre.

A Samsung legújabb 8 megapixeles modulja fél milliméterrel vékonyabb a gyártó jelenlegi 5 megapixeles egységénél
A Samsung legújabb 8 megapixeles modulja fél milliméterrel vékonyabb a gyártó jelenlegi 5 megapixeles egységénél

A Samsung új, telefonba, egyéb hordozható szórakoztató-elektronikai termékbe építhető fényképezőmodulja az év harmadik-negyedik negyedévétől kerülhet a nagyobb gyártók készülékeibe, ezt a legkésőbb nyáron beinduló tömegtermelés előzi meg.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 21:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.