:

Szerző: Bányai György

2008. március 27. 10:26

Stílust váltott a Samsung új kompakt fényképezőjével

A Samsung új kompakt fényképezőgépe az elődöknél sarkosabb élekkel és élénk színekkel próbál a vásárlókra hatni, főleg a gömbölyded formáktól már fásultakra. Az L210 modellje tíz megapixeles érzékelővel és háromszoros zoomra képes stabilizált optikával tart lépést a piac többi szereplőjével.

[HWSW] A Samsung új kompakt fényképezőgépe az elődöknél sarkosabb élekkel és élénk színekkel próbál a vásárlókra hatni, főleg a gömbölyded formáktól már fásultakra. Az L210 modellje tíz megapixeles érzékelővel és háromszoros zoomra képes stabilizált optikával tart lépést a piac többi szereplőjével.

A Samsung L210 10,2 megapixeles érzékelője előtt a lencsetag mozgatásán alapuló rázkódásvédelemmel is ellátott, háromszoros közelítésre alkalmas, kisfilmesre átszámolva 34-102 milliméteres optika található, melynek fényereje F2,8-tól indul. A tíz megapixeles képek mellett az L210 akár 800 x 592 képpontos MPEG4 mozik felvételére is alkalmas, igaz, ekkora felbontásban a képfrissítés maximálisan csak 20 képkocka lehet másodpercenként.

A fényképezőgép rendelkezik arcfelismerő autofókusszal, az elkészült képeken pedig aktiválható a szoftveres vörösszem-eltávolítás. A hátoldali kijelző 2,5 hüvelykes, 230 ezer képpontjának köszönhetően éles képet jelenít meg. A készülék a kezdők kedvence lehet, a beépített oktatóprogram az összes géppel elvégezhető lehetőségről bőven, képekkel illusztrálva szolgál információkkal. Az L210 belső memóriája mindössze tíz megabájtnyi, de az SD kártyák mellett a nagyobb kapacitású SDHC változatokkal is képes szót érteni.

Samsung L210

A közeli képek készítői a 4 centiméteres legkisebb tárgytávolságtól már éles képeket kaphatnak, a témaautomatika azonban a makro módon kívül még nyolc egyéb fotózási körülményt képes kézben tartani. A készüléket lítiumion akkumulátor látja el energiával. A 114 grammos, 87,7x56,3x20 milliméteres, fémházas L210 a mai naptól kapható Koreában 300 dollárért, de pár héten belül megérkezhet a többi piacra is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.