konzumer archívum - 2008 május

2008
május

0

Júliusban érkezik a Samsung U800 Soul mobiltelefon

2008. május 30. 11:27

Várhatóan júliustól lesz kapható itthon a Samsung hagyományos kivitelű, Soul-sorozatú mobiltelefonja, az U800. A készülék csupán 9,9 milliméter vékony, így a Sprit of Ultra (Soul) nevet méltán viselheti a candybar kivitelű telefon.

0

Az első képek a Dell mininoteszéről

2008. május 29. 17:10

Amint azt Michael Dell már megígérte, a Dell is beszállni készül az olcsó noteszek piacára saját megoldásával. A parányi Eee vetélytárs az MSI Wind és Acer Aspire One után kerülhet csak piacra, hivatalosan ma még neve sincs.

0

Letölthető a Nokia navigációs alkalmazásának újabb verziója, a Maps 2.0

2008. május 23. 13:53

Rövid bétatesztelést követően letölthető a Nokia ingyenes navigációs alkalmazásának 2.0-ás, felújított, okosabbá tett változata. A symbianos okostelefonokon futó, elsősorban GPS-es telefonokhoz -- például N82, N95 -- kínált Nokia Maps 2.0 szoftver gyalogos üzemmóddal is bővült. A szoftver február óta 240 ezerszer töltötték le a cég weboldaláról.

0

Exkluzív hordozható merevlemezzel jelentkezett az Iomega

2008. május 23. 12:26

A mobiltelefonok, noteszgépek után hamarosana a hordozható adattárolók is az egyéni stílus kifejezőeszközi lehetnek -- erre utal legalábbis az Iomega vadonatúj külső merevlemeze, ami leginkább egy exkluzív, bőrbe kötött laposüvegre emlékeztet.

0

Magyaroszágra jöttek a Toshiba frissített notebookjai

2008. május 22. 13:44

Magyarországon is bemutatkoztak a Toshiba nemrég frissített Satellite és Satellite Pro noteszgépei, amelyektől az idei évben jelentős sikert és a gyártó rangsor negyedik helyének megszerzését várja a cég.

0

Elindult az Invitel internetes televíziós szolgáltatása, az InviTV

2008. május 22. 13:25

Különösebb hírverés nélkül elindította IP-televíziós szolgáltatását az Invitel: az InviTV három-az-egyben, tehát telefont, internetet és tévézést nyújtó Invitel Trió csomagok ban most kedvezményes áron fizethető elő. A szolgáltatás a TVnet TVtévé internetes tévére hasonlít a szolgáltatóoldali videorögzítés lehetőségével.

0

Bemutatkozott az LG Black Label telefonsorozatának első tagja, a Secret

2008. május 22. 10:15

Túl nagy titkot nem sikerült tartania új mobiltelefonjával kapcsolatban a koreai LG-nek, a várakozásoknak megfelelően tegnap este Párizsban bemutatták a Black Label sorozat első mobilját, a Secret et. A Viewty-hoz hasonlóan érintőképernyős és akár 120 kép/másodperces videorögzítésre is alkalmas telefon a legvékonyabb 5 megapixeles mobil a piacon.

0

Jelentős Intel árcsökkentések várhatóak júliusban

2008. május 21. 18:02

[Digitimes/HWSW] Az áprilisinál átfogóbb árcsökkentésekre készül az Intel, adta hírül a tajvani Digitimes alaplapgyártói forrásokra hivatkozva. A processzorgyártó egyúttal gyorsabb négymagos és kétmagos modelleket is bevezet.

0

Húzd be a függönyt: távcsővel is kifürkészhető a jelszavad

2008. május 21. 13:11

[Computerworld] Kamerával és távcsővel több értékes, személyes adathoz juthatunk, mint arra bárki számítana, állítja két kutatócsoport, akik egymástól függetlenül dolgoztak ki hasonló módszert a jelszavunk ellopásához, vagy a számítógép képernyőjén megjelenő adatok lemásolásához. Mindehhez ráadásul nem is szükséges a közvetlen rálátás.

0

A Dior divatház is saját mobiltelefonnal rukkol elő

2008. május 21. 10:17

Az olasz Dolce & Gabbana, Armani és Prada után a francia Dior is beszáll a mobiltelefon-bizniszbe és saját márkaneve alatt árul majd készülékeket. A korábban említett olasz divatházak telefonjaival ellentétben a Dior mobilok árban is a csúcskategóriát képviselik majd, 3500-5000 dollárért lesznek kaphatók.

0

Külső videokártyákkal lesznek bővíthetők a noteszgépek?

2008. május 20. 11:24

[X-bit labs] Több éves álom válhat lassan valóra: idén akár külső grafikus kártyák is megjelenhetnek az ASUS és a Fujitsu Siemens gépekhez. Az extra kiegészítők gyorsabb háromdimenziós megjelenítést tesznek majd lehetővé, mint a noteszgépek beépített, esetleg lapkakészletbe integrált grafikus chipjei.

0

Még mindig lehet olcsóbb egy 82 cm-es LCD-televízió

2008. május 19. 14:00

[Digitimes] A kínai nyelvű Commercial Times szerint tovább csökkenhet az egyik legkedveltebb méretű, 82 cm-es (32 hüvelykes) LCD-panelek ára: májusra 325 dollárra csökkenhet ennek a méretkategóriának az átlagára. Mindez a 7,5 generációs gyártósorok üzembe állításának, illetve a 40 hüvelykes panelek iránti, vártnál alacsonyabb keresletnek köszönhető.

0

Újabb összecsapásra készül az AMD és az NVIDIA

2008. május 19. 13:28

[Digitimes/HWSW] Egy hónapon belül piacra kerülhetnek az AMD és az NVIDIA következő generációs fejlesztései. A tajvani Digitimes videokártya gyártókra alapozva úgy tudja, az R700 chipcsaládra épülő Radeonok júniusban kerülnek piacra, ahogyan az új GeForce-ok is ez idő tájt érkeznek.

0

A harmadik negyedévre várják az érintőképernyős Blackberryt

2008. május 19. 12:31

[Techworld] Egyre több információ lát napvilágot az érintőképernyős Blackberryről: a legújabb pletykák szerint az okostelefon a harmadik negyedévben kerül majd piacra és a tengerentúlon a Verizon Wireless, Európában pedig a Vodafone kínálatában bukkanhat fel.

0

Konzolos egyszerűséget akar nyújtani az AMD játékplatformja

2008. május 19. 12:21

Az ATI két évvel ezelőtti felvásárlásának egy újabb gyümölcseként az AMD kifejezetten játékok számára dob piacra platformot, mely AMD processzorra, grafikus chipre, és legtöbb esetben chipsetre épül. A vállalat szándéka szerint ezzel egyszerűsödik a PC-vásárlás a kevéssé hozzáértők számára, akik rengetegen vannak.

0

Júniustól lesz kapható a Samsung új YP-S3 zenelejátszója

2008. május 16. 14:21

A Samsung Electronics bemutatta YP-S3 MP3-lejátszóját, mely várhatóan júniustól lesz megvásárolható 2, 4 és 8 gigabájtnyi memóriával. A K3 modellt felváltó apró, elegáns multimédiás lejátszó kijelzőjén videofájlokat is megtekinthetünk.

0

Minden alaplapjára integrálja linuxos asztalát az ASUS

2008. május 16. 11:04

Újabb ASUS alaplap kapja meg a Splashtop nevű, azonnal rendelkezésre álló Linux asztalt, a jövőben pedig minden alaplapját, később pedig egyes notebookjait is ezzel szállítja majd a tajvani gyártó. A DeviceVM által készített Splashtop egy mini Linux operációs rendszer, mely böngészést, Skype-ot és egyéb funkciókat nyújt operációs rendszer telepítése nélkül is.

0

Parányi asztali gépet dobott piacra az MSI

2008. május 15. 14:22

Az MSI a közelmúltban csapott szelet Wind noteszgépével, amelyet a hírek szerint júniusban szándékozik piacra dobni, az ASUS Eee PC vetélytársaként. Az MSI nemrég egy új asztali gépet is bejelentett, mely mini-ITX formátumú a kompakt méretek és a költségek alacsonyan tartása érdekében.

0

A kiejtés szerinti címet is érti a Mio Moov keresője

2008. május 15. 11:22

Napokon, heteken belül megérkezik a tavaszi CeBIT-en bemutatott Mio Moov navigációs sorozat Magyarországra is. Az új személyi navigációs eszközök legfontosabb újdonsága a Miomap 2008 szofter, mely a fonetikusan leírt helységeket és utcákat is megtalálja.

0

A vevőre bízná a notebook összeszerelését az OCZ

2008. május 14. 17:04

A hazánkban leginkább memóriamoduljairól ismert OCZ gyártó olyan noteszgép-vázzal jelentkezett, amelybe éppúgy, mint a félkész barebone számítógép-alapokba, a felhasználó építheti a cserélhető, pontosabban bontható tartalmat.

0

Tesztelhető a Microsoft virtuális planetáriuma, a Worldwide Telescope

2008. május 13. 16:20

Csupán egyetlen kattintásra minden amatőr csillagász álma, egy komoly tudású, gigantikus méretű képadatbázisokból építkező planetárium szoftver. A Microsoft Worldwide Telescope publikus bétája feladja a leckét a Google Earth-be épített hasonló funkciónak.

0

Nyár végén érkezhet a csendesebb, hűvösebb Xbox 360

2008. május 13. 13:13

Augusztusban kerülhet 65 nanométeres csíkszélességgel gyártott grafikus processzor az Xbox 360 konzolba, írja a China Economic News. A miniatürizáció révén jelentősen csökkenthető a gép előállítási költsége és fogyasztása egyaránt, ami lehetővé teszi az olcsóbb és halkabb változatok piacra kerülését.

0

Extravagáns külsőben érkeznek a Dell új Inspiron noteszei

2008. május 9. 11:25

A Dell új Inspiron noteszgépeket jelentett be, melyek vonalai a Lenovo fogyasztói piacra szánt IdeaPad notebookjait idézik. A három, megjelenés tekintetében az elődöktől jelentősen eltérő újdonság 14, 15,4, valamint 17 hüvelykes kijelzőn tálalja a mai számítási teljesítményt.

0

Itthon is kapható lesz a világ leggyorsabb fényképezőgépe

2008. május 7. 13:49

Május közepétől Magyarországon is kapható a világ leggyorsabb digitális kompakt fényképezőgépe, a Casio EXILIM Pro EX-F1. A gép másodpercenként akár 1200 kép készítésére is alkalmas, de 6 megapixeles képekből is hatvanat rögzíthet, akár még azelőtt, mielőtt lenyomjuk az exponálógombot.