Szerző: Ady Krisztián

2008. február 27. 10:33

Megérkezett a népszerű Norton Ghost legújabb változata

Ha adatmentés, akkor Norton Ghost: a Symantec bejelentette a világ kétségkívül legnépszerűbb adatmentő alkalmazásának legújabb, 14-es változatát. Az új szoftver már FTP szerverekre is képes menteni és a Vistát is teljeskörűen támogatja.

[HWSW] Ha adatmentés, akkor Norton Ghost: a Symantec bejelentette a világ kétségkívül legnépszerűbb adatmentő alkalmazásának legújabb, 14-es változatát. Az új szoftver már FTP szerverekre is képes menteni és a Vistát is teljeskörűen támogatja.

A Norton Ghost 14.0 a korábbi verziókhoz hasonlóan főként teljes rendszermentésre alkalmas, a merevlemez(ek) komplett tartalmát menthetjük el, illetve állíthatjuk vissza a segítségével. Mostantól akár hálózati adattárolókra (NAS), vagy akár FTP-szerverekre is menthetjük adatainkat. A Ghost tömörít és inkrementális mentést is támogat, tehát az újabb és újabb mentések során csak a változásokat rögzíti, jelentős mennyiségű tárhelyet spórolva ezzel.

Az új, 14-es változatban megtalálható a Symantec ThreatCon biztonsági figyelmeztető rendszer, mely kiterjedt veszélyes internetes támadások esetén automatikus mentéseket indíthat, megvédve ezzel a felhasználó rendszerét. A Norton Ghost emellett természetesen adott állományok vagy könyvtárak mentését is lehetővé teszi.

Norton Ghost 14

A Norton Ghost legújabb változata integrálódik a Google Desktop asztali keresőmotorral is, így a mentésekben egyszerűen kereshetünk is. A legújabb változathoz a legegyszerűbben a Symantec online boltján keresztül juthatunk hozzá, ajánlott ára mindössze 69,99 dollár (~12 ezer forint).

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról