Szerző: Bányai György

2008. február 28. 11:02

A Samsung új monitorjába komplett számítógépet épített

A Samsung legújabb, közösségi-, kereskedelmi digitális tájékoztató alkalmazásokhoz készített 206 centiméteres képátlójú óriásmonitora a gyártó LCD-tévéivel ellentétben nem csak merevlemezt, hanem egy komplett számítógépet is rejt, melynek központi egysége egy kétmagos Athlon processzor, ezért a megjeleníteni kívánt tartalom a monitoron belül, további informatikai berendezések alkalmazása nélkül is léterhozható

[HWSW] A Samsung legújabb, közösségi-, kereskedelmi digitális tájékoztató alkalmazásokhoz készített 206 centiméteres képátlójú óriásmonitora a gyártó LCD-tévéivel ellentétben nem csak merevlemezt, hanem egy komplett számítógépet is rejt, melynek központi egysége egy kétmagos Athlon processzor, ezért a megjeleníteni kívánt tartalom a monitoron belül, további informatikai berendezések alkalmazása nélkül is léterhozható

A SyncMaster 820DXn megjelenítő dinamikus 1:5000 kontrasztaránya 1920x1080 képponton, azaz teljes HD felbontásban élvezhető, amelyre a tartalmat akár az 1,8 gigahertzes Athlon64 X2 3200+ processzor is számolhatja. A megjelenítőbe rejtett PC többi jellemzője elmarad a mai átlagtól, mindössze 512 megabájt memória és négy gigabájt flash tároló társul az amúgy elfogadható sebességre képes központi egység mellé. Ez a hardverösszeállítás azonban teljes mértékben alkalmas a közösségi-, kereskedelmi információs célfeladatok elvégzésére.

A 206 centiméteres képátlójú SyncMaster 820DXn előretelepített Windows XP operációs rendszerrel érkezik, a kép ATI lapkakészlet által kerül a képernyőn tálalásra, melyet a nézők akár 178 fokos szögből is jól láthatnak -- a Samsung gyári adatai alapján. A panel képfrissítési ideje szürkéből-szürkébe 8 milliszekundum. Az óriás mellé éppúgy, mint a gyártó többi mejelenítőjéhez három év garancia jár, amely érvényesíthető a háttérvilágítás hibája esetén is.

Samsung SyncMaster 820DXn
Samsung SyncMaster 820DXn

A monitoron alkalmazható a Samsung saját MagicNet Pro alkalmazása, melynek segítségével egyetlen, -- akár a beépített -- számítógépen is kézbentarthatóak a több monitoron megjelenő információs állományok. A SyncMaster 820DXn a mai naptól rendelhető, a 77 ezer dolláros vételár azonban kevés otthonba juttatja be a nyilvános helyekre, vállalati felhasználásra tervezett készüléket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról