:

Szerző: Bányai György

2008. február 6. 10:48

Négy új modell a Sony közkedvelt W-sorozatú kompaktgépei között

Négy modellell bővült a Sony hazánkban is közkedvelt Cyber-shot W-sorozatú kompakt gépeinek családja, amelyeket a PMA rendezvényen is láthattak az odalátogatók. A 200 dolláros ártól induló újdonságok a korábbi modellekhez képest jóval több lehetőséget adnak a felhasználó kezébe.

[HWSW] Négy modellell bővült a Sony hazánkban is közkedvelt Cyber-shot W-sorozatú kompakt gépeinek családja, amelyeket a PMA rendezvényen is láthattak az odalátogatók. A 200 dolláros ártól induló újdonságok a korábbi modellekhez képest jóval több lehetőséget adnak a felhasználó kezébe.

A DSC-W120 és a DSC-W130 közötti eltérés a felbontásban keresendő: míg a kisebb típusszámot viselő fényképezőgép 7,4 megapixel felvételére alkalmas, addig a nagyobb 8,3 megapixeles képeket készít. Mindkét termék négyszeres optikai zoomra képes rázkódásvédett Carl Zeiss Vario-Tessar optika segítségével észleli a külvilágot, amelyet a felhasználó a 2,5 hüvelykes, 115 ezer képpontos kijelző mellett az átnézeti keresőn is felügyelhet.

A két olcsóbb modellt a DSC-W150 és DSC-W170 egészíti ki, melyek felbontása 8,3, illetve 10,1 megapixel, rázkódásvédelemmel ellátott Carl Zeiss Vario-Tessar optikájuk pedig négy helyett ötszörös zoomátfogású. Technikai adatokat illető különbséget még a hátoldal nagyobb, 2,7 hüvelykes kijelzőjében találunk, illetve annak finomabb, 230 ezer képpontos felbontásában.

Közös jellemzője mind a négy fényképezőgépnek az arcfelismerő autofókusz, amely egy nyolc főből álló csoportig képes tartani az iramot és képes a mosoly érzékelésére is, ennek észlelésekor automatikusan is exponálhat. Az arcfelismerés során az elektronika képes különbséget tenni a gyermekek és a felnőttek arcvonásai között, akik közül választhatunk is, tehát mindegy, hogy egy csöppség elöl van, vagy épp a szülők mögött látható a háttérben, a gép a fókuszt az ő helyzete alapján is állíthatja.

Sony Cyber-shot W-sorozat

A két erősebb modell automata témafelismerővel (iSCN) is rendelkezik, melyek segítségével módosíthat a beállításokon a fotózási körülmények függvényében. A DSC-W150 és DSC-W170 arra is képes, hogy a felhasználó beállításaival elkészített fénykép elemzése után -- ha talál jobb, megfelelőbb beállítást -- újabb fotót készítsen. A felhasználó a képek visszanézésekor két fényképet lát, amelyek közül választhat, vagy természetesen megtarthatja mindkettőt is.

A gépek rendelkeznek dinamikatartomány-optimalizáló áramkörrel is, amely a képeken található árnyékos és nagyon világos részeket módosíthatja az emberi szem számára élvezhetőbbre. A két komolyabb fényképező lejátszás üzemmódjában szűrhetünk aszerint, hogy a fotó mosolyra készült-e. A szűrést alkalmazhatjuk a diavetítés beállításakor is, így a gép automatikusan kiválogatja a megjelenítésre kerülő vidám képeket.

A márciustól megkapható újdonságok az elődöknél szélesebb színválasztékban érhetőek el: a rózsaszín, kék, fekete, vagy ezüst színekben megjelenő W120 200 dollárért, a felsorolt színekben (a kék kivételével) rendelkezésre álló W130 230 dollárért vásárolható meg. A két komolyabb készülék a W150 és W170 csiszolt pezsgő, piros, fekete, valamint ezüst színekben kerül majd a polcokra, áruk 250 és 300 dollár lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.