Szerző: Bányai György

2008. február 13. 15:21

Mobilhálózatra is csatlakozhat a BenQ internetterminálja

A BenQ is jópár újdonsággal készült a barcelonai Mobile World konferenciára, többek között egy internetterminált, egy 4,8 hüvelykes, érintésérzékeny kijelzővel szerelt MID (mobile internet device) készüléket is bemutatott, melynek billentyűzet nélküli gépházában Intel Menlow platform lapul.

[HWSW] A BenQ is jópár újdonsággal készült a barcelonai Mobile World konferenciára, többek között egy internetterminált, egy 4,8 hüvelykes, érintésérzékeny kijelzővel szerelt MID (mobile internet device) készüléket is bemutatott, melynek billentyűzet nélküli gépházában Intel Menlow platform lapul.

A BenQ új internettermináljával kapcsolatban jelenleg csak a legfontosabb információk kerültek napvilágra, a részleteket később ismerteti majd a gyártó. A készülék kifejezetten az internetezni vágyó fogyasztók számára készült, akik a weboldalakat, vagy a "webkettes" alkalmazásokat nem csak vezeték nélküli hálózatokon keresztül, hanem a készülékbe helyezett SIM-kártyával HSDPA adatkapcsolaton keresztül is elérhetik.

A készülék 4,8 hüvelykes kijelzőjén 1024 x 600 képponton jelenhet meg a gépre szabott Red Flag Linux kezelőfelülete, amelynek sajátossága a működtetést könnyítő navigációs mód: a készüléket megrázva kicsinyíthetők a képernyőn épp nyitva lévő ablakok. A kapcsolattartáshoz a hanghíváson kívül a VGA felbontású webkamerát, és a beépített mikrofont is használhatjuk.

BenQ mobile internet device
BenQ mobile internet device

A gép alapját az Intel közelmúltban bejelentett, ultramobil eszközökbe ajánlott Menlow platformja képezi, amelyben alacsonyfogyasztású 45 nanométeres Silverthorne processzor dolgozik a Poulsbo lapkakészlettel karöltve. A BenQ első internetterminálja már az idei év második felében piacérett lehet, fogyasztói áráról még nincsenek információnk.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról