Szerző: Bányai György

2008. február 15. 11:06

Kiszivárgott adatok egy új Olympus tükörreflexes gépről

Az Olympus az utóbbi időben nem agyon halmozta el újdonságokkal a fényképezés szerelmeseit, a tavaly októberben bejelentett, régóta várt, E-1 utódjaként megjelent E-3 óta nem láthattunk tőle igazán nagy dobást. Egyre több helyen pletykálnak azonban az E-430-ról, mely nagy valószínűséggel csak hónapok múlva jelenhet meg.

[HWSW] Az Olympus az utóbbi időben nem agyon halmozta el újdonságokkal a fényképezés szerelmeseit, a tavaly októberben bejelentett, régóta várt, E-1 utódjaként megjelent E-3 óta nem láthattunk tőle igazán nagy dobást. Egyre több helyen pletykálnak azonban az E-430-ról, mely nagy valószínűséggel csak hónapok múlva jelenhet meg.

Az Olympus 2006 végén indította el az E-400 sorozatot, amelynek folyamatosan frissülő tagjai teszik a korábban bejelentett tagokat egyre olcsóbbá. Amellett, hogy az E-400-at követő E-410 valójában egy élőkép-üzemmóddal, módosított markolattal rendelkező ráncfelvarrt frissítés, az E-510 is csak a kismértékben eltérő gépházban hozzáadott szenzoreltolásos rázkódásvédelemmel egészíti ki az elődök lehetőségeit.

Az Olympus pletykákban szereplő új tükrös gépe a fenti modellektől eltérő, játékos formavilágával a 2006. januárjában bemutatott, akkoriban hasonlóan formabontó, szappantartóra emlékeztető gépházba szerelt E-330 utódjának tekinthető. Annak a gépnek, amely az élőképet először kínálta a tükrös gépek közül, ráadásul nem túl költséghatékony megoldással, két külön képérzékelővel. Sajnos a fotón remekül látszik, hogy az egyetlen kép az újdonságról nem valós, egyszerűen egy képeditáló programban történt beavatkozás tesz torzzá egy E-330-at.

Olympus E-430
Ez az Olympus E-430 valószínűleg csak Photoshop-szülemény

A leendő új készülék az eddig pletykált adataok szerint továbbörökíti az előd kínálatát, így az élőkép üzemmódra alkalmas elforgatható 2,5 hüvelykes kijelzőt, a TruePic III képfeldolgozó áramkört, amelyet egy rázkódásvédett 12 megapixeles Live MOS szenzor lát majd el feldolgozandó adatokkal. A készülék a számítógépes adatcserét teljes USB 2.0 sebességgel valósítja meg, ezen felül az eddigieknél gyorsabb sorozatfelvételi módokat is fog kínálni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról