Szerző: Bányai György

2008. február 15. 14:27

Teljesen csendes médiaszerver 2-4 terabájt kapacitással a Niveustól

A Niveus új adattárolója szinte még a fanatikus filmgyűjtők otthoni médiagyűjteményét is elnyelheti, hiszen kettő- illetve négy terabájtos változatban is elérhető, bár mindezért igen borsos árat kell fizetni.

[HWSW] A Niveus új adattárolója szinte még a fanatikus filmgyűjtők otthoni médiagyűjteményét is elnyelheti, hiszen kettő- illetve négy terabájtos változatban is elérhető, bár mindezért igen borsos árat kell fizetni.

A Niveus Storage Server és Storage Server Pro teljesen zajtalanul működik, hiszen egyetlen hűtőventilátort sem tartalmaz. A zaj komoly probléma lehet ezeknél a termékeknél, némely gyártó hihetetlenül hangos hűtésű adattárolót volt képes piacra dobni. A kliensek UPnP-vel (Universal Plug and Play) is kapcsolódhatnak hozzájuk, már található a piacon olyan készülék -- köztük televíziók, hifi rendszerek is --, melyek ismerik az adatcsere e módját.

A lapos készülékház teljes szélességű hifi rendszerekhez illeszthető, tehát olyan széles, mint a normál méretű DVD-lejátszók, illetve felvevők. A Niveus Storage Serverből több is megfér egymás mellett a hálózaton, tehát ha anyagi lehetőségeink engedik, korlátlanul skálázható tárhelyet is nyújthatnak. A két termék önmagában kettő, illetve négy terabájtnyi anyag tárolására elegendő kapacitású.

A készülékek távolról is menedzselhetők, mindössze egy, a hálózatba illesztett, interneteléréssel rendelkező számítógép kell hozzá, online állapottal. A szerveren tárolt tartalmakhoz természetesen a hálózat összes arra alkalmas jogosult eszköze hozzáférhet. Az állományok biztonsági mentését a készülék több szerver telepítése esetén automatikusan is elvégezheti.

Niveus Storage Server
Niveus Storage Server

Az állományok keresését gyorsítja az adatbázis indexelésének képessége, a biztonságot pedig a Raid 0, illetve Raid 5 tömbökbe szervezhetőség lehetősége adja. A két terabájtos változat a tévéállványba 3000 dollárért kerülhet, a négy terabájtos változat azonban nem csak a kapacitás tekintetében, hanem az ár oldaláról is dupláz, ezért már 6000 dollárral kell a bankszámlánkat könnyíteni, ha nem készpénzben egyenlítünk vételárat.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.