:

Szerző: Bányai György

2008. február 8. 13:22

A Samsung új csúcskategóriás mobilja ötvözi a stílust a technológiával

A Samsung Szöulban tett említést felsőkategóriás prémiumkészülékéről, amely igényes külsőben nyújtja a mai műszaki tartalmat. A készülék először a Barcelonában jövő héten megrendezésre kerülő 3GSM Mobile World kongresszuson lesz látható, illetve itt történik meg a hivatalos bejelentés is.

[HWSW] A Samsung Szöulban tett említést felsőkategóriás prémiumkészülékéről, amely igényes külsőben nyújtja a mai műszaki tartalmat. A készülék először a Barcelonában jövő héten megrendezésre kerülő 3GSM Mobile World kongresszuson lesz látható, illetve itt történik meg a hivatalos bejelentés is.

A Samsung új, exkluzív mobiljának a Soul (Spirit Of ULtra) nevet adta, amellyel tiszteleg saját múltbéli felsőkategóriás termékei előtt, mint amilyen például a D900 és U600 volt. A készülék tervezésekor a mérnökök a legfontosabbnak az egyensúly megteremtését találták a formaterv és a technológia között. A 2,2 hüvelykes, 240x320 képpontos kijelző alatti részen találunk is egy, a fentieket jól szemléltető példát: a navigálógombokként használható második OLED kijelzőn az épp futó alkalmazáshoz igazodnak az aktív funkciónak megfelelő piktogrammok, vagy ikonok. Hozzátesszük ez a megoldás már tartozéka egy korábban bemutatott készüléknek: az LG Venus hasonlóképp változtat a kijelző alatti gombok megjelenésén.

A szétcsúsztatható Soul mindössze 12,9 milliméter vékony, mérete 105,9x49,5x12,9 milliméter, belül öt megapixeles, arcfelismerő autofókusszal rendelkező, xenon vakuval felszerelt fényképezőgépet, 7,2 Mbit/s sebességű internetezésre alkalmas HSDPA modult, valamint Bang & Olufsennel közösen fejlesztett hangrendszert tartalmaz. További jellemzők között MicroSD kártyahelyet, Bluetooth adóvevőt és FM rádiót is megtalálunk.

Samsung Soul
Samsung Soul

"Mi hiszünk abban, hogy a Soul a megfelelő válasz napjaink stílustudatos vásárlóinak igényeire, különös tekintettel a kivételes minőségre, formatervre és teljesítményre" mondta lelkesen Geesung Choi, a Samsung telekommunikációs üzletágának vezetője. A készülék a remélt sikeres piaci szereplést már áprilisban megkezdheti Európában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.